Awkward

God kväll! Jag kom hem från jobbet för en timme sedan och då fick jag hemlagad lasagne till middag. Nu sitter jag bara och tittar på dagens avsnitt av Awkward som min bror var så snäll och spelade in åt mig. Jag älskar att följa serier, det är som att följa någons liv. Sen så måste det ju såklart vara en bra serie men det var väl underförstått? Nej, nu ska jag kolla vidare!


Övningskörning + jobb

Jag har precis ätit en liten lunch bestående av smörgåsar och kaffe. När bror kommit hem med bilen ska jag och mamma ut och övningsköra och sedan ska jag till nJoy och jobba. Kommer jobba till typ halv nio ikväll så jag kommer vara borta länge nu, men ni får ha en bra söndagseftermiddag så hörs vi ikväll! Puss


Fysik

Jag har inte gjort så mycket vettigt nu på förmiddagen. Jag har dock läst igenom hela kapitlet som vi har "prov" på tisdag i fysik. Och jag skriver "prov" för att det är egentligen typ ett test för att kolla om vi hänger. Det tar typ 30 minuter att göra och är på väldigt grundläggande nivå. Men jag vill ändå läsa igenom allt och se till så att jag har koll på ALLT och kan få höga poäng och visa att jag är duktig på fysik för läraren.

Just nu håller vi på med ljus. Det är väldigt spännande tycker jag. Eller egentligen tycker jag att allt hittills i fysik b har varit spännande för det är så mycket nytt. Fysik a var sånt man redan kunde innan från högstadiet så det var inte lika spännande.

Men fysik är och kommer nog alltid vara mitt favoritämne, eller snarare delad etta med matte. Jag älskar hur logiskt allt är och hur mycket man kan använda det till. Det var tur att jag ändå valde fysik b som individuellt val till slut, jag går så mycket hellre det än typ marknadsföring


Min lördag

Hejsan! Är allt bra med er? Med mig är det det, jag hade en mysig dag på stan igår med mamma. Det började i och för sig med att vi körde till Brunnsvikens Trädgård och fikade, sen övningskörde vi ett tag och parkerade efter ett tag bilen vid Danderyd. Den tog vi tunnelbanan in till city. Vi hade några minuter innan jag skulle klippa mig så vi sprang in på Salt och kollade på vinterjacka till mig, jag hittade en helt PERFEKT så vi köpte den (skriver mer om den i ett annat inlägg). Sen så gick jag och klippte mig. Inget nytt där, jag hade velat ha det lite kortare än vad det blev men jag ska vara glad för nu hänger det i alla fall inte ner på axlarna. Sen gick vi runt i lite affärer men köpte ingenting och landade till slut på en barbecue-restaurang där vi åt god mat. Efter middagen gick vi till Saga och såg The Intouchables (som jag också kommer skriva om i ett annat inlägg). Sen åkte vi hem (vi handlade lite choklad på vägen) och jag satte på Flammande Bägaren som jag tittade på ända till halv ett då jag gick och la mig.

Fjuh! Nu är jag äntligen klar med det långa inlägget! Haha ville bara att ni skulle få en liten överblick över vad jag egentligen gjorde igår eftersom att jag inte hade tid att blogga.


Klipptid

Hejsan lördag. Idag har jag bara segat mig under förmiddan. Jag har dock beställt klipptid till 15.00 så då ska jag äntligen få pli på håret! Dock är min vanliga frisör mammaledig så nu vet jag inte vem jag får klippa hos och det är faktiskt lite nervöst.

Håller även på just nu att boka biobiljetter med mamma. Vi ska gå och se En Oväntad Vänskap i stan och äta lite middag. Myys.


Smycken

I onsdags fick jag ett ryck och plockade fram alla mina smycken från smyckeslådan. Jag har alldeles för många skräpsaker som jag inte ens använder så jag fick nog. Så det jag har hållit på med nu i en halvtimme har alltså varit att rensa bland alla dessa smycken. (Blev nämligen klar med läxorna sju.) Jag har bestämt mig för vilka jag ska slänga ut och just nu känner jag att jag inte kan göra så mycket mer åt det här utan det får bli en annan gång.

Om en halvtimme börjar Doobidoo som jag ska kolla på med mamma och efter det är det Skavlan som jag bara måste se för Eddie Izzard ska vara där! Jag längtar såå till när jag ska se honom i vår, det kommer bli då awesome!


Läxor

Jag gjorde ett tappert försök i att starta min egen dator och göra mina läxor men det gick sådär, den börjar verkligen bli sliten nu. Så istället startade jag mammas och pappas dator som är såå mycket snällare mot mig och ska nu sitta här i köket ett tag och kämpa tills läxorna är helt klara. Först efter det är jag ledig för kvällen.

Sitter och dricker lite te till också. Jag undrar hur jag överlevde tiden innan jag började dricka te, jag mår verkligen bra av det.


Lugn fredag

Hejsan bloggen! Just nu sitter jag bara i soffan och tittar på Gossip Girl. Jag har en sån där dag då jag inte vill göra något utan bara titta på tv och proppa i ni onyttigheter. Men när jag har kollat klart på GG ska jag i alla fall fixa två läxor hade jag tänkt och sedan plocka i ordning bland mina smycken. Kul fredag va? Haha nej men ska nog kolla lite film ikväll och ta det lugnt, då mår jag bra. :)


Breaking News med Filip och Fredrik

Jag har helt och hållet fastnat för Filip och Fredrik. Jag vet inte riktigt vad som har hänt egentligen men förut gillade jag dem inte men nu är jag helt galen i dem! De är riktigt charmiga och roliga. Tyvärr är det det sista avsnittet av Breaking News säsong 2 idag. Man vill ju bara se mer av dem! Hoppas ni tittar och att det blir ett bra avsnitt.


Together we make the perfect storm

Hejsan! Har alltså varit med min fina fina vän Susanna idag. Det finns nog inte ord för hur mycket jag gillar den här tjejen, hon är verkligen min bästa vän. Vi gick runt lite på söder och fikade på en Espresso House i Skrapan. Jag tycker att deras latte alltid smakar för lite kaffe så därför tog jag en annan variant med dubbelt så mycket kaffe i och den var bara såå god! Nu kommer jag aldrig gå tillbaka till latte igen.

Hoppas att ni också har haft en bra kväll!


Try your best to make it through the day

Hejsan! Jag ska snart gå till skolan. Jag duschade imorse men jag orkade inte ens bry om att fixa håret då det ändå hade sett likdant ut efter två timmar om jag hade fixat det som det gör nu. Det är för långt nu så planen var att klippa mig i helgen.
 
Har idag på mig en blus från H&M som jag köpte för en vecka sen. Bara en vanlig vit skjortliknande blus med guldiga nitar på kragen. 
 
Efter skolan idag ska jag träffa Susanna, vad vi ska hitta på vet jag inte än men vi lär ha kul som vanligt.

Song of Style

Som ni kanske vet så älskar jag att läsa bloggar och jag har hittat en helt underbar blogg! Det är en tjej som bara lägger upp en massa fina bilder på sina outfits. Och hennes kläder, de är to die for! 
Bloggen hittar ni på songofstyle.blogspot.se.

Plugg. Plugg. Plugg.

Nu sitter jag här på samma plats som senast jag bloggade. Äter mackor och dricker kaffe framför lite onödig tv. Har pluggat matte flitigt hela kvällen och ska fortsätta när jag har ätit upp. Ville bara ta en paus och få i mig lite energi.


Hej.

Internet har inte fungerat de senaste dagarna så jag är lite less på transit just nu. Som tur är så har det ändå inte hänt så mycket särskilt dessa dagar. Har dock tänkt på en massa saker som jag vill dela med mig av. Det får komma nu de närmsta dagarna istället.

Just nu sitter jag bara och dricker mitt rooibos-te och tar det lite lugnt. Ska snart plugga lite matte men vill ha i mig lite energi först.

Bildbrist.


Prioriteringar

Ni kanske har märkt att jag prioriterar skolan väldigt mycket i min vardag. Jag är en person som lever mycket för framtiden och kan därmed kämpa lite extra nu för att få det bättre sen, jag vill ha ett jobb i framtiden som jag tycker är roligt och intressant. Vet ni vad jag är inne på nu? Ingenjör. För att komma in på en ingenjörsutbildning måste man ofta ha höga betyg så jag satsar nu mitt sista år i gymnasiet och hoppas på att jag kan nå de betyg jag vill ha. 
 
Jag har aldrig skolkat. Jag får ångest om jag har glömt bort att göra en läxa. Jag får panik om jag är på väg att komma för sent till en lektion. Dessa är bevis på hur mycket jag värdesätter skolan och verkligen vill ta vara på den. Det är trots allt inte så lång tid av våra liv så man måste glänsa när det väl gäller.
 
Det är på grund av detta som jag alltid säger att skolan är prio ett.
Tumblr_lvt3uuccqd1qb8ikqo1_500_large
Guture_large
Tumblr_l1d3p974re1qbti6go1_400_large
Tumblr_ksqdzgzlls1qzkwtuo1_500_large

Sweeter

Sitter just nu vid mitt skrivbord och pluggar fysik, eller jag göra några uppgifter som vi hade i läxa tills imorgon bara. Hör bästa pluggmusiken i högtalarna, Gavin DeGraws album Sweeter. Jag vet inte varför men enda sedan det kom ut för ett år sedan så har jag haft lätt att plugga till det. Det är lugnt men ändå kraftfullt, typ.

Hej måndag!

Anledningen till att jag inte har bloggat på länge? Internet har varit en liten bitch i helgen så det har inte gått. Men vad har jag gjort då? Kortfattat så träffade jag kompisar i lördags och tittade på film, och igår så städade och jobbade jag. De senaste åren har jag haft sån otrolig oordning i mitt rum men nu ska jag få ordning på det hade jag tänkt. Har fixat en väldigt stor del av bokhyllan och så har jag fixa ungefär 1/3 av min garderob. Ni skulle se högen med kläder som jag ska slänga ut, inte konstigt att jag har haft svårt att få plats.

Men det blir nog inte så mycket röjning i rummet idag för idag ska jag satsa på att få gjort mina läxor, så kommer rummet i andra hand.

Var för övrigt i skolan ett tag förut för att få lite hjälp med en grej i matten och nu förstår jag det mycket bättre, weey! Jag har sportlovet list just nu att bara hälla upp en kopp te och sätta på Flammande Bägaren men som sagt så är skolan prio ett!!


Movies

Hejsan! Har precis vari i äg på en lång övningskörningstur med mamma. Vi var i iväg i typ en timme. På väg tillbaka hem stannade vi förbi på Ica och handlade mat och hämtade vårt paket från cdon.com. Vi beställde därifrån i veckan men bara hälften av sakerna har kommit ån så länge, jag är dock glad att det bara var mina grejer. Mihihihihi. Nej men resten borde ju komma nu i veckan.

Det som kom var i alla fall Sherlock Holmes 2, 2 steg från Håkan och Forrest Gump. Undrar när jag ska se på dem.. :)


Intervaller

Sitter för tillfället i omklädningsrummet på nJoy. Har varit sjukt duktig och tränat den här gången faktiskt! Satsade på konditionen så jag körde intervaller i 30 minuter. Jag gick en minut i ökat tempo och så sprang i tre minuter i medeltempo. Ni vet väl att intervaller gör susen för konditionen? Så det var riktigt skönt, nästan som en befrielse faktiskt. Jag bara sprang bort allt, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det men nu mår jag så mycket bättre än innan!

Körde också biceps lite snabbt. Älskar ju att träna armarna men kände bara för att köra en del av armträningen idag.

Men nu känner jag att jag är igång igen och det känns så jävla skönt!


Godnatt

Shit, vad tiden fick fort nu. Men så blir det om man sitter inne på Tumblr och läser bloggar. Ja, jag tycker att sånt är extremt underhållande.

Men nu ska jag banne mig sova! Det är dock väldigt kallt i mitt rum men löser det genom att ha på mig mina extremt charmiga sovtofflor!


Jobbat

Hejsan! Nu känner jag mig äntligen redo att blogga, konstigt nog. Jag har liksom varit hemma i över en timme nu och har egentligen inte gjort något viktigt sen jag kom hem men har inte känt för att blogga förrän nu.

Var som sagt på jobbet hela eftermiddagen och det var väl helt okej antar jag. Lite segt med fyra timmar eftersom att det inte händer så mycket på fredag eftermiddagar, det är ju inte så många som gymmar då. Men jag kände mig säkrare den här gång i det jag gjorde så det var skönt i alla fall!

Nu är jag otroligt trött men ska nog sitta inne på datorn ett litet tag och chilla bara, medför nog inte och lägger mig allt för sent. :)


Ljusrosa

God morgon! Jag ska alldeles strax iväg till skolan. Jag jobbar idag direkt efter skolan och slutar först 20.00 så ni kommer inte göra ifrån mig på ett ganska bra tag. Men ni får ha en bra dag så hörs vi ikväll! Puss

Har min fina ljusrosa, stickade oversize tröja som jag köpte på H&M igår på mig. Den är otroligt mysig! Älskar dessa härliga ljusa färger som finns överallt just nu! Inte minst den härliga mintgröna färgen.


Mys

Jag har precis satt mig i soffan. Har gjort en kopp te och lagt på en ansiktsmask. Plussa på att jag är nyduschad, i myskläder och att jag nu ska titta på Hart of Dixie. Mys på hög nivå alltså!


Jag hatar rubriker.

Jag ska snart röra mig mot bussen och skolan. Har matte och PA (projektarbetstid) idag, och slutar halv fem. Ska se om jag kan få min bror att ta några outfitbilder sen ikväll. Har i alla fall på mig min nya gråa kavaj idag. Har letat igenom hela min garderob efter något som skulle passa under och hittade till slut ett svart linne med ett leopardmönstrat kors på. Önskar att jag hade ett svart linne helt i spets för det skulle säkert vara otroligt snyggt under! Får kanske ta och leta efter det.. 

Vad hände?

Jag vet inte om ni har märkt det men jag har helt och hållet tappat taget om min nya, hälsosamma livsstil. Det sprack när skolan började. Jag har alltid haft svårt för att hålla koll på sånt när jag går i skolan, jag undrar varför. Men nu ska jag ta tag i det igen. Senaste träningen var för en vecka sedan då jag var ute och sprang. Men jag tycker att det börjar bli lite väl kallt att springa ute så från och med nu blir det gym, gym, gym. Inget annat! Jag tänkte dra dit idag kanske, om jag hinner dvs. Jag har flera läxor som måste göras ikväll så de är såklart prio ett! Men nu ska det inte bli något mer småätande heller, ingen choklad, inga kakor, mycket träning. Detta ska gå, jag kan klara detta. Jag ska klara detta.
Fitness-inspiration-of-the-day_204516114_large
Good-things_large
Inspiration-3_large
165436986281474255kyr6as2xc_large
Tumblr_m5fhwgiia91r97gquo1_500_large

16 november

Nej, det är inte idag. Dock fick jag höra igår att jag ska göra en speciell sak då. Det är professorsinstallation på stadshuset för min pappa och då blire fest! Haha och ingen dålig fest alltså. Nu menar jag inte någon "ungdomar dricker sig redlöst fulla"-fest utan det blir fin middag med dans efter! Jag är taggad till tusen!
 
Så jag måste leta fram klänning, skor, väska, allt vad man kan tänkas bahöva! Funderar dock på denna kuvertväska från Style by Tyra för den är ju så speciell och annorlunda och bara såå fab! Dock undrar jag inte om den kanske är lite väl stor.. 
Kuvertväska Transparent i gruppen Accessoarer hos Style by Tyra AB (K9)
Så det kommer jag hålla på med i två månader nu, leta efter passande kläder tilldenna tillställning. 

Don't worry about tomorrow, for tomorrow will worry about itself. Each day has enough trouble of its own.

Här har ni min outfit idag, väldigt simpla plagg men ändå är set mycket som händer. Det är egentligen bara jeans och en tröja fast det blir så mycket mer med dessa nitar på tröjan.


Godnatt

Ligger nu bara i sängen och lyssnar på lite The Script i mina alldeles för dåliga mobilhörlurar. Tittade på Breaking News med Filip och Fredrik förut och jag måste säga att jag börjar gilla dem starkt! Jag gillade dem inte så mycket första säsongen (förra hösten) men under detta år har väl säkert jag fått annorlunda humor och gillar dem mer nu! De är otroligt underhållande faktiskt. Men några som jag alltid har gillat är Erik och Mackan, hoppas de gör en till serie snart. :)

Men nu ska jag sova hörni! Puss

I brist på nya bilder får ni en gammal från tiden då jag hade långt och mörkblont hår, även om det känns väldigt länge sen nu så var det faktiskt bara lite mer än en månad sen jag klippte mig.


In the end we only regret the chances we didn't take

Hejsan! Jag har jobbet typ hela kvällen, igen. Men nu ska jag inte dit förrän på fredag så det blir lite uppehåll i några dagar. Därför har det inte hänt så mycket i mitt liv idag. Hade i och för sig en outfit idag som jag gillar starkt MEN bror var inte hemma när jag var och hade den på mig så det blev inga bilder. Och så var det Idrottsdag för ettorna och tvåorna idag så egentligen är alla treor lediga då men såklart så skulle vi ha lektioner som vanligt, så det var knappt någon son såg min outfit heller.. Och det värsta var att eftersom det egentligen inte var obligatoriska lektioner så serverade de ingen lunch! Och jag menar vi har ju faktiskt betalat för det så det blev jag lite smått irriterad på.

Nu sitter jag i alla fall och bara degar framför soffan, som vanligt när jag inte har något bättre att göra! Haha


Nail art

Målade naglarna igår. Det var inte det vanliga en färgade utan Hagfors inspiration från en våldet fin bild som jag ville göra min egen version av.

Ni kan väl se att det var väldigt svårt att måla de blåa sträcken. Men jag blev ändå ganska nöjd, färgerna funkar bra ihop. :)


The Script

Minns ni låten The Man Who Can't Be Moved? Den var ganska känd för några år sedan. Jag har idag insett att bandet bakom denna låt, The Script, är otroligt bra! Jag visste inte att de var så bra. De spelar verkligen den typen av musik som jag gillar och det gör mig bara så glad! 

We heart it

Ni vet hur mycket jag älskar weheartit för att det är en så genialisk hemsida med underbara bilder. Det har faktiskt funnits något som jag har saknat med den dock, att de inte haft någon app. Men nu har de äntligen gjort en! Asså lyckan när jag upptäckte det imorse<333

Här är några smakprov på mitt heart sett från appen!


Jag sa aldrig att jag var en mästerkock

Men det här är seriöst min specialité! haha jag vet att det är det lättaste som finns jag att göra men det är så gott.
Jag har helt och hållet tappat mitt intresse för matlagning. När jag var yngre så älskade jag att hjälpa mamma med middagen och inte minst att baka! Men nu skänker jag det inte ens en tanke, jag undrar vad som hände där liksom. Mat som är så väldigt fascinerande.

Good Morning Sunshine!

Vädret vaknade på fel sida idag så det regnar. Men vet ni vad? "Men lika glad för det är jag, men gladast är nog räven." Nej, men faktiskt, jag bryr mig inte så mycket om vädret för tillfället.

Sitter i alla fall och äter frukost. Har mysigaste kläderna på mig och jag tar det bara lugnt nu på morgonen. Jag är ju trots allt ledig idag så jag har inte bråttom.

Är allt bra med er? Måndag morgon är lite segt va? Men ni har ju tagit er igenom så många måndag morgnar förut så det borde väl inte vara något problem va? :)


Pretty woman

Hej! Jag är ganska så trött nu. Middagen var serverad när jag kom hem, vilken lyx va? Och nu sitter jag bara och tittar på Pretty Woman och kopplar av.

Jag är som vanligt ledig imorgon så jag tänker ta sovmorgon, därför behöver jag inte tänka på när jag går oh lägger mig! Haha okej, nu låter det som om jag är 7 år. Men ni fattar vad jag menar.


Söndag = plugg + jobb

Hejsan! Jag har pluggat fysik hela förmiddagen och nu sitter jag och tittar på tv och slappnar av. Jag ska jobba idag. Har Miniklubben (barnpassningen) mellan 15.30-18.30 och sedan ska jag stå i receptionen i 1,5 timme och stänga. Jag är dock lite nervös för jag ska stå helt själv i receptionen och så ska jag stänga själv också. Men det går säkert bra hoppas jag.


Novell

Ursäkta mitt otroligt långa inlägg jag skrev nyss. Det är en novell som jag skrev i Svenska B förra året. Gillar ni den? Den är nog den text som jag är allra mest stolt över, of all times. Den är så grå och stark. Jag vet att det är mycket att läsa men jag skulle verkligen uppskatta om ni tog er tiden!
Tumblr_maehzm7iwy1ryobcyo1_500_large

Att komma hem

Det gungar till. I högtalarna hör han pilotens mörka, maskulina röst som säger att de har fått ett litet problem, det är ett åskmoln över London så de blir tvungna att landa på en flygplats en bit utanför. Bara jag får komma ner på marken, tänker han för sig själv. Att flyga är det värsta han vet eftersom han bara har gjort det några få gånger förut i sitt liv och han blir lika nervös varje gång. Dock är han extra nervös den här gången. Han ska komma tillbaka hem efter fem år. Han vet inte hur allt är hemma längre, är huset fortfarande gult eller är det ommålat? Har hans mamma återhämtat sig efter faderns bortgång än? Han har ingen koll. Så småningom brusar det till i högtalarna.
 
"Klart för landning," hör han piloten säga. Tack gode gud, snart har han fötterna på marken igen, stabilt och säkert.
 
Han kommer på sig själv med att sitta i en taxi. Han var lite halvborta sedan han fick höra att han skulle landa, allt han gjorde gick per automatik men nu är han på banan igen och är mer nervös än någonsin. Allt ser så annorlunda ut. Han vet inte riktigt om han kommit rätt. Taxichauffören babblar på i framsätet men han lyssnar inte. Det enda han märker är hur allt har förändrats. Inget är sig likt. Nya byggnader överallt. Han ser lite halvtaskigt eftersom vattendroppar har placerat sig på andra sidan glaset. 
 
Här är det, hans hem. Men det känns inte riktigt rätt. I hela sitt liv har han älskat den här staden, han ville inte åka till Indonesien, men han hade inget val. Man måste sköta sin plikt. Hans var att skjuta andra människor. Det hade varit hemskt där, men ändå så befriande. Varje gång han dödade någon fick han skuldkänslor, men det hade han egentligen inte tid med, det var bara att gå på nästa offer. Krig är det sämsta sättet att göra upp, det finns så många andra sätt att göra det på, till exempel att prata ut. Men hur mycket bättre blir det då? Jovisst, betydligt fler människor skulle överleva, men när det gäller att göra upp mellan två länder är trots allt krig det mest effektiva. Han mönstrade för att kunna hjälpa sitt land i nöd, inte för att invadera och förstöra ett land på andra sidan jorden. Han är så glad att han har fått åka därifrån.
 
Han fokuserar på alla byggnader de passerar. Där står huslängorna uppradade som de alltid har gjort, vad finns bakom de rödbruna tegelfasaderna? Han minns att han brukade höra musik och skratt komma ut från lägenheternas numer stängda fönster. Vad har hänt? Har hela staden tappat sin livslust? Eller är det bara han som har fått ett nytt sätt att se saker? Två ungdomar går på trottoaren, deras ansikten är dystra och grå och de säger inte så mycket till varandra eftersom de verkar tänka på annat.
 
"Var är alla?" frågan riktar han mot taxichauffören.
"Jag vet inte riktigt, men jag kan tänka mig att det är ganska många som reser till varmare platser såhär års. Dessutom så är ju inte vädret särskilt bra så jag antar att de flesta försöker stanna inomhus," är det svar han får. Hur ska man tolka det? Att alla flyr från London bara för att termometern visar någon grad lägre? Eller att de är rädda för lite vatten? Nej, det här tolererar han inte. 'Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder' var ett uttryck han fått höra ofta som liten pojke. Inte för att han någonsin klagat på vädret särskilt mycket, det var egentligen hans pappa som gjorde det och då svarade hans mamma på detta sätt. Han hade alltid tyckt att det var så otroligt smart sagt, han tröttnade aldrig på att höra det. Till slut blev det nästan hans motto, för han har alltid älskat att leka ute i regnet. Fast på senare år har det blivit så att han ofta tagit promenader när det regnet, bara för att det är så otroligt avkopplande. Att gå där under paraplyet iförd regnjacka och gummistövlar och plaska genom varenda grop som samlat vatten.
 
Chauffören fortsätter prata på men han lyssnar inte längre, hans blick fastnar på en byggnad han känner igen så otroligt väl, han vet hur varje centimeter av den där byggnaden ser ut, invändigt och utvändigt. Där ute ligger skolan han spenderade nio år av sin barndom i. Han ser inga barn ute på skolgården. Det är tomt men ändå svingar gungorna fram och tillbaka, han kan höra hur de gnisslar. Det ser ut som på film, när det ska få människor att känna obehag, han ryser till. Var är alla? Borde inte barnen vara ute och spela boll medan lärarna tittar på och ser till så inget händer? Var är alla små flickor som brukar hoppa rep? Så småningom ser han ett barn springa över skolgårnen med regnstället på. Om det är en flicka eller pojke kan han inte riktigt fastställa. Allt är grått, regnet piskar mot fönstret och det är den tiden på året då det blir mörkare för varje dag. Han har alltid gillat hösten, de mörka kvällarna man sitter inne och det enda ljuset är från den öppna spisen som värmer huset så bra. De tända värmeljusen på glasbordet i vardagsrummet. Sitta och spela Alfapet med föräldrarna. Att han fyller år i oktober förstör inte direkt denna årstid, uppvaktningen på morgonen innan alla åkt till jobbet, den finaste maten han kan föreställa sig. Han saknar sitt hem så mycket, allra mest saknar han de små detaljerna. Saker som att tidningen låg framme på köksbordet varje morgon så han kunde läsa den när han åt frukost, att det alltid var någon hemma när han kom hem från jobbet så att han aldrig kände sig ensam. De flesta av hans kompisar hade redan flyttat hemifrån när han åkte till Indonesien men han har aldrig riktigt velat göra det. För det första så var han bara 21 år när han åkte och just nu vill han bara umgås med sin mamma. Prata med henne, se hur hon mår, han vill prata om sin pappa. Förmodligen fäller de några tårar tillsammans, men vem sulle inte göra det? Begravningen är snart, men kommer han klara av det? Han önskar att han var hemma i London när det hände. Han kunde tyvärr inte hjälpa till på något sätt, men det är klart; är man på andra sidan jorden så blir det svårt att rädda sin far från cancer. 
 
"Framme," hör han taxichauffören säga. Han tittar upp mot den ljusgula villan där han växt upp. Hjärtat slår fortare och han sitter som fastklistrad i sätet, kroppen känns så tung och han vet inte om knäna klarar av tyngden eftersom de skakar. Tänk om hon inte är hemma, eller om hon inte vill att han ska komma hem? Vad gör han då? Tänk om hon ångrar sig så fort hon ser honom, hon kanske önskar att han aldrig kommit hem från Indonesien. Vad vet han? Inte en enda lampa är tänd i huset. Han ser dock ljuset från ett stearinljus i det rummet som under hela hans barndom varit köket. Han ser ytterdörren öppnas men ingen kommer ut, inget mer händer. Under tiden slår han hjärta ännu snabbare. Tänk om det är någon där inne med hans mamma. Tänk om det är någon som vill henne illa, nu står han inte ut längre! Efter de två sekunderna som kändes som fem minuter ser han sin mamma smyga ut genom dörren. Hon ser riktigt sliten ut, som om hon inta har sovit på flera veckor, men det stör honom inte. Man kan se hennes tänder, mungiporna är nästan uppe vid öronen. Ett sådant leende har han inte sett på flera år. Det smittar av sig, och så småningom får han kraft och stiger själv ur taxin med ett leende på läppanra, deras blickar möts och han släpper allt han håller i sina händer och springer fram till henne, nu är han äntligen hemma. 

Blazer

Jag var alltså på Täby Centrum idag shoppade lite nödvändiga saker som t ex en hårborste. Jag var som sagt också hos optikern och där var det inte mycket nytt, linser och glasögon passar fortfarande så kör på det i ett år till. Dock ser jag ju lite smådåligt med linserna eftersom jag är astigmatisk men det är så lite så det är så onödigt att göra på linserna tydligen. Men jag har det tillrättat i glasögonen redan så det är skämt i alla fall.

Jag köpte också den där kavajen som jag hade hittat på H&M. Den kostade 299 kr men eftersom det var något erbjudande på valfri vara på 20% så fick jag den för bara 239 kr! Den är en halvmörk grå färg, riktigt kvinnligt i formen och väldigt söt. Vad tycker ni? Färgen syns sådär på bilderna eftersom ljuset vara kommer från min taklampa i rummet men ni lär ju få se den ett antal gånger framöver!


Middag på golfklubben

God kväll! Haha ojsan, det är en sådan fras som bara används på nyheterna! Aja, jag har haft en bra kväll. Åkte med familjen ut till Täby GK och åt middag där, det serverar riktigt god mat! Saknar dock det där stället lite grann faktiskt. Hela känslan, och den fantastiska naturen! Det är en väldigt fin bana med riktigt grön gräs och så ligger den precis vid Vallentunasjön.

Jag åt en riktigt god Caesarsallad! Det var mycket mat men när det är sallad så blir det ju inte så tungt i magen(eller vad man nu ska säga) så man blir lagom mätt även om man äter mycket.


Lördag

Hejsan! Jag har varit vaken i typ en timme nu men har inte gjort något mer vettigt än att äta frukost. Vaknade dessutom av mig själv idag vilket var riktigt skönt! Jag satte klockan på 9.00 men jag vaknade pigg och utvilad vid halv. Det beror förmodligen på att jag gick och la mig så tidigt igår, men det var bra, jag var ju så trött.

Idag har jag inte så jättemycket inplanerat. Jag ska övningsköra lite, kolla på en kavaj, gå till optikern, och plugga. Jag har fysikprov på tisdag, svenskatal på onsdag, massor med mattetal till torsdag och skriva om min livsåskådning i religionen till fredag. Skolan har verkligen kommit igång!

Jag tror nog också att jag ska ta och sticka ut och springa en kort runda idag, bara för att röra lite på mig.


Trött

Jag är så otroligt trött nu så jag orkar knappt blogga. Men vi får höras mer imorgon dudes!

Antar att många är ute och partar nu? Har ni det bra? Hoppas det! Här har ni en liten (typ) taggande bild från hemsidan erefredag.se!


God morgon!

Fredagar är enda dagen i veckan jag inte har sovmorgon så då blir det extra jobbigt att gå upp den här tiden. Om man skulle göra det varje dag skulle det ju inte alla vara svårt.

Det var kul på nJoy igår! Fick lära mig mycket. Ska dit i två timmar ikväll igen och öva på att stänga. Jag ska nämligen göra det själv på söndag så det är bra om jag verkligen kan det.

Ska träffa Susanna efter skolan idag. Ska visa henne skolan (hon har gått där) och så ska vi fika innan jag ska iväg till nJoy. Men jag kommer väl hem vid halv nio ikväll så vi hörs då!

Några bilder från igår i två av njoys passalar.


Kvällen

Hejsan! Jag ska snart iväg till nJoy för att lära mig receptionen helt. Därför kommer jag inte blogga något mer idag. Men ni får ha en bra torsdag så hörs vi imorgon! Puss

Det här typ jag.


Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått

Det här har jag på mig idag.

Jeans - Crocker
Skjorta - TopShop
Skor - Vagabond
Fågelring - Gina Tricot
Blå och silvrig ring - Olika småkrafsställen i Spanien
Skärp - H&M (följde med ett par jeansshorts)


Morgonlöpning

God morgon! Jag har precis ätit ett päron plockat från vårt träd i trädgården och ska ni ge mig ut och springa. Det blev inget igår så det får bli nu istället. Dock måste min mobil laddas så jag kommer inte ha någon musik, jag undrar hur det kommer gå.

Jag har sovmorgon som vanligt om ni inte förstod det, börjar 12.15. Vi hörs senare!


Black is the new black

Idag kom mitt paket från Nelly.com. Äntligen! Jag har ju berättat om allt strul vi har haft med retur osv och nu har jag äntligen fått det jag vill ha.

Det blev alltså en svart Kenza 9 från Jofama by Kenza. Visst är det väl fin? Lite stor kanske i underdelarna men det kan jag leva med! Den mindre var för tajt över ryggen så hellre det här! Och det är inte ens mycket så det är ingenting att hänga upp sig på.

Sen så blev det även ett par skyhöga svarta pumps från Nelly Shoes. De skrev på hemsidan att de var små i storlekarna så man skulle gå upp en storlek och jag har vanligtvis 38/39 så jag tog såklart 39 men de var gigantiska! Helt sjukt, men nu har jag 38 och de sitter riktigt bra, inte alls för små! Dock ser de inte så höga ut på bilden som de egentligen är.. Jag tror att de är 10 cm. :)


Sovmorgon = standard

God morgon! Eller det är väl inte morgon direkt längre. Men jag är som vanligt fortfarande hemma. Det är ganska skönt att ha långa sovmorgonar nästan varje dag. Jag är dock sån son inte klarar av att gå upp klockan 10 en skoldag utan jag går upp klockan 8 ungefär och fixar med lite grejer och gör mig i ordning i lugn och ro. Dessutom har jag gjort dagens läxa nu på morgonen, praktiskt va? Kände ingen ork att göra det igår kväll när jag kom hem så jag gjorde den nu.
 
Idag har jag på mig mina nya mörkblå jeans från Crocker och min nya typ mintgröna topp. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken färg det är men det är nog mest lik mintgrön skulle jag säga. Men i alla fall så är den så otroligt söt! Och skön också för den delen, ett riktigt bra köp skulle jag vilja påstå.
 
Ritza (nJoy-chefen) ringde nyss och sa att hon som skulle lära mig receptionen är sjuk idag så det blir inget nJoy för mig idag, hoppas dock på att hon är frisk imorgon så jag får komma dit då istället. Men nu vet jag inte vad jag ska göra ikväll faktiskt, kanske ska ta och sticka ut och springa eller något, har inte tränat de två senaste dagarna så det är väl så dags. 

Tisdag

Hej igen! Nu är jag hemma och sitter och tittar på tv. Eller jag har varit hemma i nästan en timme nu men aah. Det var mycket roligare på nJoy idag! Det här tror jag nog att jag kan stå ut med. Ska komma tillbaka imorgon och torsdag och lära mig receptionen helt. Men det här bli bra tror jag.

Ska bara titta på Suburgatory och sen går jag och lägger. Har inget viktigt att skriva om ens så ni får höra från mig imorgon! Ha det bra tills dess, puss!

Hoppas inte att ni har missat vad det är för datum idag <3


nJoy

Hejsan! Ville bara skriva lite snabbt och säga att jag ska iväg till nJoy och typ provjobba igen, eller aah nåt sånt. Jag slutar i alla fall 20 så vi göra senare! Ha en bra eftermiddag, puss!


Autumn

Var inne på weheartit förut och sökte på "autumn". Hittade massor av fina bilder! Ville bara dela med mig av dem så att vi alla kommer in i den härliga höstkänslan och förbereder oss för kylan.
Tumblr_lwfypvfy4m1r050igo2_500_large
Tumblr_ma57uhrrtz1r99g6uo1_500_large
Tumblr_ma52l3b8sq1ramcr4o1_500_large
Tumblr_m8cxefx7t91rd1wedo1_500_large
Tumblr_m9irhhrmxg1rcqm4fo1_500_large
Tumblr_m9wut6tfry1r363pgo1_500_large
Tumblr_m9zv0mtfrq1qi9p54o1_500_large
Tumblr_ma548kmdzu1r6mosdo1_500_large
38702878017228461_cq3ldkdj_f_large
Ursäkta att det blev så otroligt många bilder men jag kunde inte välja bort några av de här.

Videoblogg

För de som tyckte att det var roligt att se min senaste videoblogg har jag nu gjort en till. Och nu menar jag roligt som i att skratta åt mig, inte med mig. Det är lugnt, jag skäms inte. Dock är det lite awkward att se sig i en video där man håller en lång monolog för sig själv, jag är inte van vid det än. Men hey, någon utmaning måste man ju ha här i livet. Jag tycker att det är roligt att göra videos, dock så blir det så mycket tråkigare på film än vad man föreställer sig att det blir när man pratar.. Aja, titta bara! 
 

Ziperall times

Hejsan kära läsare! Ursäkta att jag inte bloggat mycket i helgen men jag hade verkligen inte orken igår, jag var helt utslagen.

Så vad gjorde jag igår efter löprunda ? Jo, jag var och provjobbade på nJoy, minns ni jobbet jag pratade om förra veckan? Det gick väl helt okej antar jag men jag vet inte riktigt om jag tyckte att det var roligt, egentligen gillar jag inte att jobbande barn så mycket. Men jag ska ringa chefen senare så får vi prata om det. Men jag stod i receptionen en del och det var jätteroligt!

Idag då? Var och övningskörde och sen åt jag lunch i skolan, ingen biggie liksom. Är dock riktigt trött nu och tittar bara på Gossip Girl när jag egentligen borde göra en läxa och ringa Ritza på nJoy. Aja, ska bara kolla klart sen fixar jag det.


På väg hem

Hejsan! Är allt bra med er? Jag måste bara börja med att säga förlåt för att jag bara skrev ett enda inlägg igår. Så dålig stil liksom.. Ni vet lika väl som jag att jag alltid skriver minst 2-3 inlägg om dagen. Så det ber jag om ursäkt för. Ni får senare ett inlägg om vad jag hade för mig igår som tog upp så mycket av min tid.

Men tillbaka till idag då. Är på väg hem från 2,5:an i Ensta. Lingan (Alexander) frågade nämligen om vi inte kunde sticka ut och springa någon gång, vi gjorde det en del i våras men det rann sen ut i sanden när vi gjorde olika saker på lovet. Men vi har båda varit lite lata på löpfronten i sommar så nu kommer vi igång igen. Men snacka om att det var jobbigt! Men ni vet ju att jag inte har någon bra kondition nu, så det är bara att jobba på.

Jag får promenera hem. Bussen skulle gå om alldeles för lång tid så kan lika gärna röra lite på fläsket, inte för att det går fort.


Lördag.

God morgon! Eller det är väl inte morgon längre direkt men jag antar att det blev lite sovmorgon idag för de flesta? Själv har jag varit vaken i ett par timmar. Stack ur och sprang direkt efter att jag hade ätit frukost. Riktigt härlig start på dagen, kroppen känns nöjd. Dock var det väldigt tungt när jag var ute, hade ingen styrka och antar att jag var ganska trött, men nu efter känns det bra.

Så nu sitter jag och äter min grapefrukt. Ville inte äta allt för mycket innan jag stack ut och då tänkte jag att det var en lagom stor påfyllning efter.


Godnatt

Jag är hemma igen och ligger i sängen. Har haft en mysig kväll med Sanna på Café 60. Har bara pratat en massa! Tänka sig att man ändå har så mycket att säga till varandra trots att man träffas var eviga dag. Det är härligt när man kommer på pass bära någon att man alltid har något att berätta.

Jag ligger ju i sängen och jag är trött, riktigt trött, men jag vill inte sova. Det känns inte rätt. Kanske ska ta och läsa något kapitel ur Seriously...I'm kidding! som är en riktigt härlig bok av Ellen DeGeneres. Får se hur mycket jag orkar.

Men vi hörs imorgon igen kompisar. Puss och sov gott!


Jag har accepterat mitt öde

Nu har jag lugnat ner mig. Det tog ett tag men jag var bara tvungen att inse att det inte skulle bli någon galen kväll idag. Istället sitter jag nu och dricker te, lyssnar på Lasse och läser Cosmo. Kan man göra något bättre en fredagseftermiddag? Ja, jo, det kan man ju men det är inte mycket som slår detta. Oktober-numret kom nämligen idag så läser det nu, jag lär ju ha läst ut det imorgon typ, haha jag älskar Cosmo.

Men jag ska i alla fall inte göra detta hela kvällen, ska träffa Sanna senare och visst vi kan ha riktigt kul om ni är rätt mood men idag blir det nog en ganska lugn kväll skulle jag tippa på. Vi ska väl fika och se vart vinden vänder oss i princip, så det blir mysigt.


Jag vill ut

Hejsan. Asså jag är så uttråkad så jag bara vill begrava mig själv. Jag har en hel helg framför utan något inplanterat, och dö menar jag INGET. Det enda jag har är provjobbningen på söndag, annars nej. Vad ska jag göra? Jag vill verkligen göra något! Jag vill träffa folk, umgås, prata, you name it! Men nej, alla har redan något planerat och jag sitter här hemma ensam utan något att göra. Jag är inte ens sugen på att sitta hemma och titta på film liksom, utan jag vill ut!

"Kan inte nån ta med mig ut ikväll? Jag vill ut ikväll!" haha Lilla Sällskapet sätter ord på mina känslor.


Lite fina bilder bara

Jag älskar wheartit.com, så är det bara. Ni kommer nog få se en del såna här fina, inspirerande bilder i framtiden.
Tumblr_m8342vdjch1rz6rbto1_500_large
Tumblr_lw2z519hlf1r0mbpqo1_500_large
Tumblr_lrfgronfva1qcuykbo1_500_large

Videoblogg

Ja, jag videobloggade lite när jag var ute och gick. Och ja, ni får skratta, jag gör det själv. Men skulle vara kul om ni ville se dem i alla fall och det vore ännu roligare om ni kunde ge era åsikter om ifall ni vill ha fler videos i framtiden! Jag vill ha massor av feedback på allt för det är ju ni som läser som jag gör det här för, typ... Men det vore roligt eftersom det ändå är ni som läser liksom, det är ni som ska tycka att det är roligt! Och syftet med denna blogg är ju att den ska vara underhållande, att man kanske tar en paus från pluggandet och läser lite här och blir på bättre humör.
 
Sen har jag den även för att jag vill inspirera folk, och själv bli inspirerad. Till exempel så klickar man bara förbi vissa bilder ibland men om man lägger upp dem på sin blogg så ser man dem på ett annat sätt. Det kanske är svårt för er att förstå om ni inte själva har blogg.
 
Det sista jag har den här bloggen för är ju för att kunna dokumentera och reflektera över min träning och kost, nästan som en loggbok.
 
Nej, okej, den största anledningen till att jag har den här bloggen är ju ändå för att jag tycker att det är så roligt att blogga! Men titta nu videorna ni och langa ett gått skratt, det bjuder jag på!

Classy

Jag tänkte att ni kanske ville se den outfit jag har haft idag. Den var väl ganska classy om man ska sätta ord på den. Egentligen bara jeans och t-shirt med en kavaj över och stilrena stövletter.


Torsdag

Hej. Jag har haft lite fullt upp fram till nu. Okej, jag har varit hemma i typ en timme redan och ätit och så men ändå! Skolan var standard idag, inget speciellt. I alla fall inget ni skulle bry er om.

Men jag var som sagt på nJoy efter skolan angående jobbet och jag pratade med två kvinnor där och de verkade väldigt nöjda så jag ska komma dit på söndag och typ provjobba. Så det blir skoj!

Men nu sitter jag mest och funderar över hur jag ska göra med träning idag. Jag kanske aka ta och gå lite, låter inte det som en bra idé? En timme eller så? Det lär sluta med det.


Ren energi

Jag tänkte gå ut och gå strax efter att jag bloggat om jobbet. Men medan jag satt där i soffan och tittade på tv så kände jag bara hur energin spratt i mig. Jag var tvungen att röra på mig, och inte bara gå, jag var tvungen att accelerera. Så jag bestämde mig för att sticka ut och springa. Det folk bli den kortaste rundan jag vet eftersom att jag inte har någon kondition just nu och förvånande nog så orkade jag springa runt hela. Visst jag fick håll där ett tag men kämpade på och resten kändes faktiskt lätt. Dock beror ju inte detta på att jag skulle vara stark eller så utan jag sprang på ren energi, inget annat, och det kändes så bra!

Jag mådde riktigt bra och var inget annat än lycklig efter, den känslan är värd så mycket och den är så lätt att få. Tänk att det faktum att man springer en runda får en på så bra humör. Detta borde man göra oftare.

Så nu har jag dragit igång med löpträningen äntligen, och denna gång ska fortsätta ända in i mål.


Jobb

Kom nyligen hem. Inte från min PW som ni tror, utan gymmet. "Ååh vad bra" tänker ni då men nej, jag har inte varit där och tränat. Tyvärr. Jag har varit där på grund av att jag har fått höra av en klasskompis om ett jobb där som de behöver personal till. De kallar det Miniklubben. Det är att de som är och gymmar där kan lämna sitt barn som får bli omhändertagen av förhoppningsvis mig, och typ leka. Jag är egentligen inte så mycket för att jobba med barn men jag skulle vilja ge det en chans.

Så när jag satt där och åt mina mackor så ringde alltså min klasskompis och sa att jag kunde komma dit idag och peta med dem. Jag bestämde mig för att komma ganska direkt eftersom det blir så mycket folk senare när passen drar igång på kvällen. Så jag pratade med tjejen som tar hand om det och hon bad mig komma tillbaka imorgon eftermiddag.

Så ni får höra mer då!


I'm ready

Hejsan. Det har Berit en lån med chill dag i skolan idag och nu sitter jag här och äger mina mackor i träningskläder. Jag tänkte att om jag bytet om innan jag äter som kan jag ju inte ångra mig sen. Jag ska ta och gå milen idag eftersom jag skippade det igår, var en riktig soffpotatis då men idag ska jag vara bättre än så. Så nu ska jag bara äta upp mackorna och låta dem smälta lite sen så sticker jag ut!


Kristallen 2012

Bara jag som har kollat på Kristallen ikväll. Det var egentligen inte planen för jag trodde att Hart of Dixie skulle visas som vanligt men nej, tydligen så hade Kristallen företräde. Men det var kul, Filip och Fredrik gjorde ett bra jobb. Jag är inte ett så stort fan av dem egentligen men jag har sett en del med dem och de gör sitt hon bra, det går inte att säga något annat.

Det blir ju lite långrandigt med pris efter pris men det bästa med programmet var i alla fall mot slutet när Björn Gustavsson pratade på scen, jag har verkligen kärat ner mig i honom.

Jag inledde Kristallen med en stor kopp Rooibos-te och en ansiktsmask. Måste använda ansiktsmask oftare för jag tar så dålig hand om min hy, ska bara utforska först vilken sort som är bäst för just mig.


Min högra hand

Jag har länge haft en svaghet för ringar så jag skaffade en plasthand att hänga dem på men nu hade den blivit mer än full. Så jag kände att jag behövde fler. Har inte hittat likadana sen dess men hittade dess silvriga på Glitter. De var det dessutom extrapris på just nu så jag sparade 140 kr!

Fina va?


Ny färg på naglarna

Det sista jag gjorde igår var att måla naglarna. Innan var de en beige/nude färg så denna gång ville jag ha lite starkare färg. Ville dock ha lite höstigt för jag har kommit in i en sån höststämning. Deg fick bli mitt mörkbruna Essie-lack med andra ord. Det finns väl inget mer höstigt?

Jag har alltid ett underlack när jag målar med färgstarka lack för att skydda nageln från missfärgning.

Ville göra något annorlunda så målade på lite guldglitter på en nagel. Gillar ni det? Hade helst haft ett helt täckande guldlack, var hittar jag det?

Vet att det är väldigt kladdigt Rut naglarna på bilderna men det har försvunnit nu, tig bilderna igår kväll. :)


Löpning

Jag har börjat inse att jag vill bli en bra löpare, har ju försökt med det förut men det sprack eftersom jag inte hade så många bra vägar men nu hittar jag lite bättre i skogen här så det blir nog lättare den här gången. Jag vet att det är långt fram men nästa sommar vill jag kunna springa midnattsloppet och tjejmilen utan problem. Jag vill kunna springa hela vägen. Det är ett mål jag har. Men jag har såklart småmål på vägen också, som att klara av att springa runt 2,5 km hela vägen (är ju i så dålig form nu) och sen 5 km och sedan 10. Jag klarar detta. Är ni med mig?


Let's take a walk

Idag har jag minsann gått mycket. Började med att jag gick till körskolan imorse för att det krånglade med bussarna (ååh jag blir så trött på Sl.se). Så det tog väl kanske 45 minuter, gick bara i normal takt och det kändes uppfriskande.

Dem gick jag ju ganska mycket i Täby C också men det räknas inte.

Gick på en PW nu på eftermiddagen också. Gick i en timme och tog 7181 steg. Tänkte först gå milen men insåg att jag kanske skulle börja lite lugnt eftersom jag inte har motionerat alls på två veckor (Barcelona + sjuk förra veckan). Inte för att jag ska chilla med träningen men man vill ju liksom inte tröttna efter tre dagar. Men imorgon ska jag nog gå milen på kvällen tror jag.

När jag pluggade förut gjorde jag mig ett uppfriskande glas gurkvatten. Snacka om gott! Vatten är bra mot sötsug, så om ni känner det någon gång när ni egentligen inte borde äta godis så är ett tips att ta ett glas vatten istället för kroppen kan blanda ihop känslan av törst och sötsug så den kanske egentligen bara är uttorkad.


Fysik vs Pool

Lagom surt att pluggar fysik nu när det är så härligt väder ute. Tur i alla fall att jag har poolvyn bakom mig och böckerna och en enda stor bokhylla framför mig.


Schema

Jag sa ju att jag skulle visa er mitt schema och här har ni det. Ledig på
Måndagar. Bara fysik b på tisdagar. Bara svenska på onsdagar. Matte E och PA-tid på torsdagar. Och fredagar är min längsta dag och då har jag roll call (handledartid), engelska och religion. I vår byts dock religionen ut mot biologi och så har jag ingen matte.

Science support = mattestuga, ej obligatorisk.

Tutorial time = man kan boka tid med lärare för extra hjälp, ej obligatorisk.

Om ni inte förstod det så har inte jag det som är överkryssat.

Det här med att jag är ledig på måndagar har jag faktiskt fixat helt själv. Jag har 300 poäng individuella val och ville läsa så mycket som möjligt i tvåan för att få mindre i trean och läste då 200, man kan inte läsa mer indval under ett år. Men i våras så kom jag på att jag behöver fysik b för att kunna komma vidare efter gymnasiet till det jag vill så då bestämde jag mig för att läsa det som indval nu i trean och den kursen är 150 poäng som jag läser faktiskt utökat. Tyvärr, men what to do? (Jag läser natur - miljö och då ingår inte fysik b i kursplanen utan istället så har jag läst miljökunskap och miljöpolitik.)


Måndag

Hejhej. Har precis ätit lunch. Två piroger, bra lunch va? Haha not. Men orka laga något. Juste ähm ni måste få se mitt schema, det är det skönaste ever typ, jag är ledig på måndagar. Så jag passar på att övningsköra med körskolan på måndagar helt enkelt. Gjorde alltså det idag och hade ny bil och ny lärare, läraren gillade jag mer för han var lite mer chill, han gjorde liksom ingen big deal av att köra bil. Men bilen tyckte jag mindre om, den andra var visserligen större men mycket snällare. Men jaja, det är ju bra att prova på olika bilar liksom.

Gick runt i lite olika affärer i Täby centrum sen och kollade på tröjor/toppar. Var sugen på att kolla på det och jag känner av någon konstig anledning att jag behöver fler. Provade några stycken inne på H&M, Gina, Bikbok och MQ bland annat men hittade inget som jag föll för direkt tyvärr. Får väl leta vidare någon annan dag.

Så nu ligger jag här i soffan och lyssnar på musik men ska ta och göra min fysikläxa nu så jag kan träna och så senare.


Rida

Idag blev inte helt en städdag. Jag vet inte hur bra koll ni läsare har på mig men jag har ridit i tio år men slutade i våras. För 1,5 år sen så flyttade två kompisar från det stallet jag var på så jag har inte träffat dem så mycket sen dess utan har bara haft lite kontakt med en tjej vid namn Rebecka. Så nu var dags att ses igen och så blev det så att jag fick rida en av Rebeckas hästar. Hennes minsta häst faktiskt, haha. Jag som är sååå kort. Not. Men det var jättemysigt i alla fall. Red ut med Rebecka, Annika och Charlotte.

Men guuuu vad jobbigt det var för vaderna! Haha jag har ju inga ridmuskler längre så det blev lite kämpigt. :)

Här är en söt bild på Rebecka, Charlotte och mig. Jag är den rosa tjockisen på den lilla bruna ponnyn till höger.


My cup of tea

Hej söndag!

Sitter just nu och dricker upp mitt te efter att redan ha slängt i mig mina mackor. Jag är lite ovan vid att dricka te just nu eftersom att jag inte har gjort det på hela sommaren. Jag kan typ inte dricka te på sommarn, det har typ att göra med att det är varmt tror jag. Men jag kan ju dricka kaffe så det går inte riktigt ihop, aja. Nu kan jag dricka te igen i alla fall när det är kallt ute igen. Men jag älskar te, så otroligt gott och så kan man ha så många olika smaker!

Denna dag går typ ut på att städa. Nu ska jag börja röja i lådorna i mitt rum, har så mycket skräp!


Fången från Azkaban

Hejsan hejsan!

Gillar ni min nya header? Kände att det behövdes lite uppdatering. Det är typ det jag har gjort ikväll. Nej okej, det gick väldigt fort att göra den egentligen men min dator är väldigt seg så det tog väl kanske 30 minuter. Sen så gjorde jag lite annat också när jag ändå var inte på datorn som jag är så sällan. Men tröttnade riktigt fort och ville ha något att göra så jag gjorde mig en kopp te och startade Harry Potter och Fången från Azkaban. Snacka om att jag blev på bättre humör, jag blir verkligen glad när jag ser Harry Potter-filmerna. Undrar varför egentligen, tv när det är som bäst antar jag!

Jag vet inte om ni har märkt det men jag är ingen direkt festprisse av mig. Asså jag tycker ju att det är jättekul såklart men jag gör det bara inte så ofta, jag kan lika gärna sitta hemma med en kopp te och titta på film, som jag gjorde idag.

Såg precis att det finns en sak jag måste fixa till med designen på bloggen, men det får jag göra en annan dag, det är inte så viktigt. :)

Men nu ska jag alltså sova. Vi hörs imorgon! Puss och god natt.


September, please be good

Augusti skulle jag väl inte vilja påstå att det var den bästa månaden, visst jag åkte till Barcelona och så där men det mesta andra har varit ganska jobbigt faktiskt. Men september har i alla fall börjat bra. Jag sa ju att jag letade efter jeans och skor igår på stan och idag hittade jag de jag var ute efter i Täby Centrum. Jag hade ju sett två par stövletter där i veckan men de fanns inte inne i stan men nu har jag faktiskt fått köpt båda två. Säg vad ni vill men jag behövde dem faktiskt.

Jag har väldigt svårt att hitta stövlar eftersom att de alltid är för breda i skaften men inne på Scorett hade de stövlar med olika bredd på skaften så jag tog bara ett par smala och de satt jättesnyggt! Jag har letat efter ett par stövlar som sitter så bra i typ tre år nu så de var jag bara tvungen att köpa.

Var sen inne på JC för att hitta jeans och de har rabatt just nu för medlemmar att man får 100:- rabatt om man handlar för 500:-, 200:- rabatt om man handlar för 1000:- osv. Jag köpte två par jeans och de kostade typ 1900 så jag fick 300:- rabatt. Lyckat med andra ord!

Här har ni bilder på det jag köpte, inte så bra bilder men allt är ju snyggare när det sitter på och ni lär få se dem i olika outfit-inlägg senare så ni kan vara lugna. ;)