New in

Skor - & Other Stories || Kjol - TopShop || Shorts - Urban Outfitters

BUSY BUSY BUSY

Jag känner mig som en hemsk medmänniska just nu. Jag har så väldigt mycket att göra hela tiden så jag hinner inte med att träffa de jag vill träffa tillräckligt ofta. Detta beror mest på grund av mina jobb. I veckan har jag jobbat över 3,5 timme på NCC, som om heltid inte var tillräckligt liksom?! Och idag så har jag jobbat på nJoy. 
 
Men trots detta så har jag träffat de allra bästa denna helg. I fredags kväll så satt jag med Sanna, Lingan och Anton på Hägernäs strand och grillade hamburgare, kvällen kunde inte ha blivit så mycket bättre. Gårdagen spenderades med att först och främst SOVA, sen så åkte jag och mamma in till stan för en liten shoppingrunda, har precis fotat sakerna jag köpte så ni ska få se dem snart. Sen på kvällen åkte jag än en gång till Rimbo för att umgås med Matthias. Jag borde egentligen inte ha tagit bilen hem från honom för jag var lite för nära på att somna när jag körde, och dessutom så började färden med att jag körde in i Matthias mur, BRA GJORT EMMA! Men idag så har jag varit ute på en promenix med Lingan 5 km. Det var helt underbart! Och efter det så blev det som sagt jobb på nJoy där jag har hängt hela eftermiddagen/kvällen. 
 
Och nu sitter jag här i mitt rum och lyssnar på Arctic Monkeys och längtar efter min säng som väntar på mig 1,5 meter bort, men först så ska ni få se sakerna jag köpte igår. 
 
Mamma hade med sig en otroligt söt flaska rosé häromdagen. Jag fick tyvärr inte smaka på det igår för jag skulle ju köra..

Matkoma + trötthet

Åh herre vad trött jag börjar bli nu. Jag lyckas aldrig sova! Aja, på lördag ska jag minsann ta sovmorgon. 
 
Direkt efter jobbet igår så åkte jag hem till Matthias och åt middag och myste där. Tyvärr så måste man ju åka hem så tidigt när man ska jobba dagen efter, hade gärna velat stanna längre. Men så idag har varit en jobbig dag. Den har faktiskt gått fort men det har bara varit så mycket att göra och många problem på vägen liksom, utöver allt detta så jobbade jag över i 1,5 timme för att bli av med lite ur min hög med påminnelser.
 
Så nu sitter jag här med matkoma i soffan och vill mest bara sova. Men först ska jag läsa ut den gamla Sofis Mode, det kom nämligen en ny idag och man måste ju hålla sig uppdaterad! :)
 

Papagayo Blue

Detta lack är väldigt intressant för det skiftar i lila och blått. Medan det ser ut att vara en klar, mörkblå färg på bilder så är det mer mörklila i verkligenheten. Allt beror på vilket ljus de befinner sig i också. 
#732 Papagayo Blue // IsaDora

Peplum & Flowers

Topp - BikBok || Jeans - Cubus || Shoes from Spain

Första Allsången

Hejsan vänner! Jag är helt busy just nu framför årets första Allsång. Dagen har bara osat sommar - värme, sol och Allsång. Snart ska jag ta och måla mina naglar också, vet dock inte vilken färg jag ska ha, blått kanske? 
 
Det jag har hunnit göra tidigare idag är att vara på jobbet (såklart) och att vara ute på en PW. Som ni kanske märker så vill jag fokusera på träningen nu, man måste ju tänka på hälsan. ;)
 
En liten sneak peek av dagens outfit, överväger att kanske ha denna bild som header, vad tycker ni?

Trött tjej

Hej. Det är en trött tjej på den här sidan av skärmen. En blandning av att inte ha sovit ikapp allt från helgen och en löprunda ger en ganska härligt trötthet ändå. Men jobbet var tungt idag, på eftermiddagen hinkade jag i mig tre koppar kaffe för att ta mig igenom alla högar av papper, och tro det eller ej men jag klarade av hela eftermiddagen! 
 
Efter löpturen så blev det ett svalkande, välbehövligt dopp i poolen. 

They said it changes when the sun goes down

Hej vänner! Vilken jävla helg jag har haft asså. Det var helt underbart på Antons landställe och jag hade hur roligt som helst. Det var mycket sol, mat, skratt, vin och bra musik. Vi bodde i tält och jag sov förvånansvärt nog extremt bra båda nätterna, dock är man ju lite öm i höfter och så för det är ju inte det mjukaste underlaget direkt. Tyvär så har jag inte en enda bild från helgen, det var väl inte riktigt mitt fokus så att säga. 
 
Men nu är jag alltså tillbaka i verkligenheten och har idag jobbat på njoy. Det blir mycket jobbandes just nu, men jag har ändå inget bättre för mig på dagarna, förutom att jag gärna hade åkt till Bråvalla.. Men jag får väl klara mig utan det.
 
 
I brist på nya bilder får ni se en av de absolut vackraste från Hultsfred.

Blinded by nostalgia

Topp - TopShop || Kjol - TopShop || Skor - Vagabond

If I don't know, the wind will carry me

Nu ska jag snart åka med Sanna till Antons landställe, jag har nästan packat klart allt så det är bara det och duscha jag ska göra nu. Jag är sååå taggad på detta! 
 
Alla på jobbet påstod att jag var väldigt lång idag, haha, kanske inte så konstigt när man plötsligt blir mer än en decimeter längre.
Topp - H&M || Kjol - TopShop || Skor - Chiquelle.com

Hot Hibiscus

När jag kom på den briljanta idé att måla detta lacket hade jag glömt bort att det var så pass rött, men men det är en härlig somrig färg.
#735 Hot Hibiscus // IsaDora

It don't take no Sherlock Holmes to see it's a little different around here

Kavaj - H&M || T-shirt - 365 Sunshine/MQ || Jeans - Cubus || Skor - Skopunkten

Tillbaka på NCC

Hejsan! Vart tog dagarna vägen egentligen? Jag har verkligen varit upptagen konstant men nu har jag äntligen kommit hem och sitter bara i shorts och t-shirt och lyssnar på Two Door Cinema Club. Jag tvivlar på att jag har berättat det här men jag började jobba på NCC i måndags så det är där jag spenderar hela dagarna nu. Det är samma jobb som förra året plus att jag kommer få göra ett par till saker. Det är väldigt mycket pappersarbete men det har jag inget problem med egentligen. Utan jag trivs väldigt bra där och det är kul att träffa sina gamla kollegor igen. Dock så har jag en ny chef i år (jobbar i ett annat team) som heter Filip och hittills är jag ofantligt nöjd med honom, han ser alltid till så att det går bra för en och att man förstår. 
 
Såhär såg mitt skrivbord ut idag när jag lämnade jobbet - papper överallt:
 
Dock har jag idag varit halvdöd hela dagen (höll på att somna på avdelningsmötet idag..). Jag var och såg Hangover 3 med Sanna, Victor, Lingan, Fredrik och Koski igår så det blev ganska sent. Filmen var för övrigt bra! Jag tyckte inte om tvåan särskilt mycket så jag hade absolut inga förväntningar på denna men den visade sig vara väldigt underhållande. I like it!
 
Det som gäller nu är att börja packa inför helgen, som de flesta förhoppningsvis vet om så är det midsommar på fredag, och då ska jag till Antons landställe med hela gänget och fira. Vi åker imorgon kväll ganska direkt efter jobbet så jag måste fixa i ordning allt idag. Åh jag orkar inte packa igen....

Hultsfred 2013

Jag har haft en helt underbar helg i Rimbo och Stoxa. Vi har lyssnat på mängder av bra musik och bara njutit av varandras sällskap. Tack till Sanna, Simon och Matthias för den här helgen. 
 
Vi såg många bra band och nu har jag mängder av nya låter att börja lyssna på. Dock så är det ett band jag blev aningen besviken på, Imagine Dragons. Jag hade väl lite höga förväntningar antar jag och så hade de sänkt alla höga toner för att sångaren egentligen inte kunde sjunga så högt och utöver allt detta så spelade de inte Working Man - min favoritlåt. 
 
Man fick inte ha med sig kamera in på området så alla bilder är tagna med min mobil, därav har de inte världens bästa kvalité. ;)
 
Bastille
Ett väldigt bra band som även gjorde ett bra jobb live, inget att klaga på alls.
 
Imagine Dragons
Lite besviken som sagt men de har väldigt bra låtar och trots att han hade lite svårt med själva sjungandet så gjorde sångaren ett bra framträdande.
 
Two Door Cinema Club
Ett band som jag upptäckte först under koncerten. Estremt bra och underhållande.
 
Phoenix
Ett av de absolut bästa live-framträdandena. De ägde sönder hela torsdagen.
 
De Vet Du
Bara så underhållande. Frågan är bara om det är så att sångaren sjunger så bra eller om det var inspelat.
 
Arctic Monkeys
Den absolut galnaste och bästa koncerten. ALLA var där och draget var helt crazy. Deras underbart bra låtar gjorde inte det sämre direkt.
 
Movits!
Så underbart aqtt sitta i gräset på lördagseftermiddagen och sola med Movits härliga låtar i vinden. Underbart. 
 
Oskar Linnros
"Tack för att ni inte är på Summerburst," är några av de kloka orden han kläckte ur sig. Extremt bra och härligt somrig musik. Det bästa var Från Balkongen och när han började rappa i sista låten. 
 
Band of Horses
Så underbart härliga att lyssna på. De gjorde hela Sannas Hultsfred när de körde The Funeral som final, jag håller med henne om att det var bland det allra bästa på hela festivalen. 
 
Adrian Lux
Vi såg mest honom för att jag vill kunna säga till min kompis att jag har sett honom live, inget särskilt egentligen. Ljudet dog lite på slutet också. 
 
Fatboy Slim

Väldigt bra final på hela festivalen då han bjöd på en brakfest på största scenen. Trots att hans musik inte riktigt går i samma spår som resten av de som spelade på festivalen verkade alla njuta av att dansa till hans toner. 
 
Sen såg vi även band som Hästpojken, Shout Out Louds, My Bloody Valentine, Portishead och Kings of Convenience och jag kommer förmodligen fortsätta lyssna på Hästpojken, Shout Out Louds och Kings of Convenience.
 
De hade ett photobooth där så vi hade lite skoj igår.

2013.05.29

Min studentdag var en av de bästa dagarna i mitt liv så nu tänker jag ta och visa er ett par bilder som Sofia och Anna i min klass har lagt upp på fb. Låter bilderna tala för sig själva.

Vi ska på Hultsfredsfestivalen

Hejsan! Jag håller på att packa för fullt och lyssnar på Björn Rosenströms låt Hultsfredsfestivalen. Sanna kommer och hämtar mig vid elva och då ska vi åka till Rimbo och möta upp Simon och Matthias. Detta kommer bli superbra tror jag! Men vi hörs på söndag. Ni får ha en bra helg och njut av sommaren. Puss.

For every king that died, they would crown another

Detta köpte jag idag. Allt är från TopShop förutom jeanskjolen som är från Urban Outfitters.

Overjoyed

Hejsan! Jag har nyligen kommit hem från en lång shoppingrunda på stan, jag hittade flera helt underbara kläder som jag bara längtar tills jag ska få använda!
 
Igår kväll kom Sanna hem till mig med två paket (!) jordgubbar och en cola och så satte vi oss ute på min altan och pratade, hela kvällen. Det var verkligen helt underbart! Vi pratade om allt mellan himmel och jord, men det blev väldigt mycket om hennes jobb och om killar, eller snarare en viss kille. Utöver allt detta redan underbara så hade vi på musik i bakgrunden och det vi lyssnade på var band som kommer till Hultsfred. Så vi bekantade oss med ett par nya låtar och sådär. 
 
Minns ni banden jag rabblade igår att jag måste lyssna på innan Hultsfred? Jag lyckades ta mig igenom dem igår och jag har några favoriter men det bandet jag älskar allra mest är helt klart Bastille, varför har ingen nämnt tidigare att jag ska få se bandet bakom låten Pompeii live imorgon? Detta är helt sjukt ju, jag är lika taggad på att se dem nu som att se Imagine Dragons, haha.
 

Marzipan

Jag brukar tröttna väldigt fort på att ha korta naglar för att jag blir halvt handikappad då, men den här gången kan jag faktiskt inte få nog av det, det är ju supersnyggt! Så jag fortsätter med korta naglar ett tag till helt enkelt, klippte av dem lite extra idag för att de skulle vara ordentligt korta.
#729 Marzipan // IsaDora

Shine bright like a diamond

Mitt smink i lördags kväll.

Let the games begin

Jag är helt uppe i varv just nu, antingen beror det på att jag lyssnar på Arctic Monkeys som jag helt har kärat ner mig i nu eller så beror det på att jag snart ska få träffa Susanna. Vi ses allt för sällan nu för tiden och det tolererar inte jag. 
 
Jag har börjat förbereda lite inför Hultsfred nu också. Jag är en sån där person som planerar hela outfits och lägger dem i väskan istället för att slänga i ett par plagg och hoppas på att lyckas hitta två som matchar när jag väl är där. Kan man bära dessa typer av kläder på en festival? Vädret är ganska osäkert så jag tar med mig extra jeans och sådär, men på lördag så ska det vara soligt (peppar peppar) så då tänkte jag ha kjol.
 
Jag är lite efter för jag insåg först igår att jag kanske borde börja spana in de band som vi hade tänkt se och kanske höra några låtar. Jag känner inte till så många av dessa band sedan tidigare nämligen så jag vill se om det är något att hänga i julgranen sp att säga. Matthias har ända sedan vi ens började prata om att åka dit sagt att vi måste gå på Arctic Monkeys och att de typ är bäst osv så jag tog tummen ur igår och börja kika igenom dem på spotify och insåg hur galet bra de faktiskt är! Dessutom så har jag också kärat ner mig i Band of Horses som har väldigt sköna låtar. Men det finns en som jag blev lite paff när jag hörde för den heter "No One's Gonna Love You" och då tror man ju att det är en låt där de sjunger att man inte kan bli älskad men meningen fortsätter "more than I do" så det är egentligen världens sötaste kärlekssång.
 
Jag har även planer på att lyssna igenom Two Door Cinema Club, Everything Everything, Pheonix, Shout Out Louds, My Bloody Valentine, Portishead, Bastille och John Talabot, så ja, jag har fullt upp de två kommande dagarna helt enkelt. :)

En nationaldag

Min nationaldag bestod av att umgås med de allra bästa. Jag åt lunch hos Sanna med Anton, Lingan, Fredrik, Victor och Elsa. Elsa är Victors flickvän som vi halvt ställde till med denna lunch för att träffa, men hon var väldigt trevlig och hon och Victor verkar trivas tillsammans. 
 
Efter många om och men från grillens håll så lyckades vi till slut få till en god lunch beståennde av kyckling-grillspett, potatis och tsatziki. Vi satt under markisen och njöt av den fina sommardagen. Sen så gick vi iväg till bussen för Elsa hade en tid att passa medan vi andra gick till en lekpark i närheten och gungade, blåste såpbubblor och skrattade. Det var ganska så underbart. 
 
Senare på kvällen gick jag till min vän Amandas studentmottagning och firade henne lite snabbt för att sedan umgås med Matthias resten av kvällen. Dagen var ganska perfekt alltså.
 

Library pictures

God morgon! Jag lyckades dra mig upr ur sängen ganska tidigt idag för at kunna sticka ut på en PW men så visade det sig att det regnade så jag tar nog och drar till gymmet lite senare idag istället. Jag har inte så mycket inplanerat idag förutom att hämta mina linser, fika med Matthias och städa rummet. Överväger även att måla naglarna i någon skrikig färg.
 
Just nu sitter jag bara och lyssnar på Arctic Monkeys och läser alla blogginlägg som jag missat de senaste dagarna, jag har inte läst bloggar alls det senaste så jag hade 125 inlägg att beta av, men nu är jag nere på 77 stycken så det går framåt i alla fall. 
 
 
Jag vet inte om ni har märkt det men jag älskar verkligen min kamera. Det är ju de enda bilderna jag lägger upp på bloggen just nu och jag tar varje tillfälle i akt att träna mina skills för att kunna bli en bättre fotograf. 

Här kommer lyckan

Min tid hos Madeleine igår kan bara beskrivas av ett ord - perfektion. Jag vet inte om det var det goda vinet, de fina vännerna eller kanske kombinationen av de två som gjorde det, men bra var det. Vi kom dit vid nio ungefär då vi började med att äta lite efterrätt som Madde hade fixat så bra (en andra efterrätt för min del...) och så satt vi ute och pratade, pratade, pratade. Efter en stund gick vi in men även där kunde man inte få stopp på vårt prat. Linda gick tyvärr ganska tidigt (i alla fall jämfört med oss andra) men vi hade det trevligt ändå. Det var någon gång då jag verkligen kom igång med girl talket och bara babblade på om vad jag tyckte om saker och ting, inte minst en viss person. Jag fick även reda på en hel del saker som jag inte visste om innan, vissa killar som existerade i vissa personers liv. Haha mystisk jag är va? Nej, men det var så underbart för trots att vi inte har umgåtts på detta sätt på tre års tid så kunde vi ändå hur lätt som helst hitta tillbaka till detta och det kändes så väldigt naturligt. Anledningen till att vi inte har träffats så mycket under gymnasietiden är förmidligen för att man anser att man ändå träffas i skolkorridorerna och att man då inte behöver ses utanför, men ack så fel vi hade. Detta var verkligen vad jag behövde!
 
Som ni ser så var det inte allt för seriöst i början men mot sluitet av kvällen blev det kanska mycket deep talk och vi pratade om väldigt intressanta saker *host* killar *host*.

Helg, ljuva helg

Hejsan hoppsan! Jag har haft en väldigt fullspäckad helg som samtidigt har varit helt underbar! Den började med jobb på förmiddagen igår och hurtigbullen som jag var så tränade jag direkt efter det (har världens träningsverk i armarna just nu, det är ett under att jag ens kan skriva). Sen blev det till att cykla hem och ta ett uppfriskande dopp i poolen för att sedan göra sig fin inför kvällens festligheter. Jag åt på en restaurang vid Norr Mälarstrand för att fira att farfar snart fyller 80, det var riktigt mysigt. Sen efter det tog jag bilen hem (ja, jag lyckades hitta hem) för att sedan börja gå mot Madeleine där jag spenderade resten av kvällen (natten) med henne, Julia och Linda. Jag kom hem cirka fyra så då var det bara bums i säng. I förmiddags var det sedan dags att träffa Sanna, Simon och Matthias för att börja planera Hultsfred lite smått, lite när vi ska komma, vad vi ska ha med oss och vilka vi vill se. Det gick väl hyffsat bra förutom att alla var helt döda typ, men sen under eftermiddagen så var det dags att åka till jobbet och spendera fem timmar där. Jag var som sagt inte så pigg så det var extremt segt att vara där, tur att man har fina kollegor och många trevliga kunder då. Men nu har jag njutit av en middag med Håkan som enda sällskap. Jag har en hel del bilder att visa er om vad jag gjort de senaste dagarna som jag ska börja beta av nu tänkte jag men jag tänker inte sitta uppe för länge för jag ska banne mig sova snart.
 
Ris, fläskfilé, currysås, jordnötter, mandarinklyftor, banan, mango chutney och sallad. Min favoriträtt.

Kvällens smink


I wouldn't have it any other way

Hejsan hoppsan! Det har varit två väldigt händelserika dagar för mig, eller i alla fall gårdagen, idag har jag mest bara sovit och jobbat. Nationaldagen spenderades med de allra bästa och jag kommer berätta allt om det för er i ett inlägg senare. Men nu har Sanna lyckats övertala mig att följa med till ängsan ikväll för att fira med TEG:s ettor och tvåor att de har fått sommarlov (det lär även komma några fler treor).
 
Nej, det här är inte jag, mitt hår är inte sådär långt. Detta är Anton.

Photo session #1

Så vad har jag lärt mig hittills om min kamera? (På egen hand) Jo, att jag tack vare en trådlös adapter så kan jag kontrolera kameran med mobilen och att om jag sätter objektivet på manuell istället för på automatiskt så kan jag bestämma själv vart jag vill ha fokus. 
 
 
 

Power pink

Oftast har jag hyfsat långa naglar men någon gång ibland får jag något slags ryck och bestämmer mig för att klippa av dem helt. Ett sånt ryck fick jag igår. 
#192 Power Pink // IsaDora

Ett projekt

Hejsan! Nu har jag äntligen sovit ut och är mitt vanliga glada jag. När jag hade skrivit det där inlägget igår så gick jag och la mig i sängen för att vila lite men jag somnade och vaknade inte förrän vid halv två. Ja, jag behövde sömn. Resten av dagen blev bara helknas sen, jag var liksom lite ur fas. Men vi hade hem gäster på kvällen och det var jättemysigt, jag blev firad för min student så att säga. Och idag lyckades jag sova till tolv och nu är jag verkligen helt återställd, så idag blir det full fart! Det blir studentmottagning för en vän ikväll och innan dess så ska jag träna och gå ut och ha min photo session som det inte blev något av igår. Men just nu har jag ett ganska stort projekt att fixa, ska nämligen göra bloggen bredare så att jag kan ha större bilder nu när jag kan ta väldigt högupplästa sådana. Därmed ska jag bredda upp hela bloggens content och då måste jag också göra en bredare header, överväger även att göra en ny header när jag ändå håller på, men vi får se! 
 
1fwbvc_large

Just a chance that maybe we'll find better days

God morgon vänner. Jag har varit vaken ett tag för jag åkte med Sanna imorse till doktorn för hon skulle vaccineras och hon är väldigt spruträdd så jag ville vara med som stöd. Jag är otroligt trött och överväger nästan att gå och lägga mig igen, trots att jag inte lär kunna somna. Jag var iväg och träffade någon jag tycker väldigt mycket om igår kväll och kom inte hem förrän ganska sent, jag körde så fort som möjligt hem men ändå så tog det typ 35-40 minuter att åka, orka folk som bor långt bort..
 
Idag ska jag bara ta det lugnt tror jag, ska nog träna, gå ut och prova kameran lite och måla naglarna. Händelsefull dag va? Aja, jag har sommarlov, jag får ta det lugnt. Jag kikar nog in senare med resultatet av min photo session, ha en fin tisdag!

Är det på riktigt eller drömmer jag?

Jaha, vad har jag egnetligen gjort den senaste veckan? Jo, jag har tagit studenten, varit på mottagningar, umgåtts med folk jag tycker om, sett Hangover 2, jobbat alldeles för mycket, tagit första doppet i poolen och fått en systemkamera. Just nu känns mitt liv ganska perfekt och jag går bara och längtar till vad juni har att erbjuda; Hultsfred, midsommar hos Anton, och förseta veckan på NCC. Resten av tiden ska jag spendera med att träna, umgås med fina vänner och njuta av att sommaren äntligen är här.