Nu minns vi: 2013 - musikåret

Något som har tagit en väldogt stor del av mitt liv uner 2013 är musiken. Jag har sett många band/artister live och det enda jag gör hela dagarna är att lyssna på musik. Jag vet inte vad som hände riktigt, men jag har förstått det som att Hultsfred hade ett finger med i spelet. Just nu är det enda jag vill göra att gå på konserter och festivaler. Men Matthi påstår att festivallivet inte är något för mig så lär varken bli Bråvalla eller Roskilde i sommar. Men jag ska försöka uppleva så mycket ny musik under 2014 som möjligt, musik har blivit en del av mig.
 

Page 365 of 365

Hej vänner! Då var det dags att säga hej då till 2013, vilket fantastiskt år det har varit va? Mitt år har i alla fall varit fyllt av resor, kärlek, underbara vänner, mängder av jobb och den allt för fantastiska studenten. Vad 2014 blir återstår att se. Men vi hörs på andra sidan! Puss

okänt.jpg


Låt oss fly

Jag är inte den som brukar klaga på vårt usla väder här i Sverige och längtar mig bort till varmare breddgrader, men att se tjejerna i Gossip girl trippa runt i pumps med öppna tår, korta klänningar och inte minst shorts får mig att drömma mig bort till värmen trots allt. Dessutom så skulle det inte sitta helt fel just nu att bara rymma iväg, jag orkar inte med livet här längre.
 
Lite bilder från researkivet, avdelning: södra Europa.

When "I" is replaced with "we" the illness becomes wellness

I år skippade allt som hette rött och svart på julafton och körde istället på silverglittriga cat eyes med lila sammetskjol och vintervit blus.
 
Blus - Joe Fresh ΙΙ Kjol - TopShop

As tall as cliffs

Hej vänner! Jag har nyligen kommit hem från jobbet denna fredag som känts som en måndag. Det blir helt kaos i huvudet nu när man är ledig i två dagar igen. Jaja, jag klagar inte. :) 
 
Jag ska i alla fall dra iväg till Matthi alldeles strax och spendera natten där så får vi se vad som händer imorgon. Vi hörs i alla fall när jag kommer hem. Trevlig helg! 
 
Mitt och Matthias fina pepparkakshus som jag har glömt att visa er! Han fick en helt egen sida att göra exakt vad han ville med så den ägnade han till den personen som han älskar allra mest på hela gjorden och skrev "#votegus" HAHA

need a vacation

De nya naglara, i en fin rosa färg för att stänga av julen helt.
 
 

Min jul

 

Home is wherever I'm with you

Hej vänner! Jag sitter nermosad i soffan idag och sträckkollar Gossip Girl, började om från början här om veckan så nu har jag fullt upp! Haha, vad gör jag ens med mitt liv? Egentligen borde jag kolla igenom båda de första säsongerna av Sherlock just nu för att komma in i rätt mood inför säsong tre. 
 
Annars idag har jag endast inplanerat att fixa allt med ordningen och att alla filer är på rätt ställe på mina externa hårddiskar, och sen så ska jag måla naglarna också. Haha FULLT UPP här minsann...
 
Alla julbilder får ni se när jag har fixat i ordning med alla filer på mina hårddiskar. :)

Many Happy Returns

De som känner mig vet hur kär jag är i Benedict Cumberbatch, och inte minst i hans karaktär Sherlock i serien med samma namn. Den första januari kommer den tredje säsongen av Sherlock ut i Storbritannien (jag har tvingat Matthi att ladda ner det direkt då! haha) och igår så släppte BBC en liten teaser om hur läget ligger till i Sherlockland nu för tiden. Ca hur stor lust får man att se nästa säsong nu???? :D
 

Juldagen

Hej vänner! Hoppas ni har haft en god jul hittills, det har i alla fall jag. Jag hade en helt uderbar dag igår och tog massvis av mysiga bilder som ni får se senare. Det dagen har att bjuda på är middag med familjen och Matthi, och sedan så får vi se vad vi hittar på. Maten idag är i alla fall det näst bästa med julen, vår juldagstradition, broccolipaj med gravad lax och pepperrotssås, och sedan fruktsallad till efterrätt. Allt för att bryta av mot gårdagens julbord, underbart! 
 
 

GOD JUL

Ja hörrni, god jul på er alla där ute som precis som jag inte har något liv och bestämmer er för att sätta er framför ett avsnitt av Gossip Girl med laptopen i knät i en timme för att stänga av julhetsen i några sekunder. 
 
 

What used to be the present has already flown away

Det här är helt jävla sjukt. Hela hösten ahr ajg kostant haft något mer att göra, så jag har aldrig riktigt känt som at jag blivit helt klar med ALLT. Men nu så sitter jag här, den 23:e när jag egentligen borde stressa inför morgondagen och är helt rastlös. Vad ska jag göra resten av kvällen? Jag vet inte. Kanske kan fylla ut tiden med att städa rummet, läsa bloggar och titta på Paradise Hotel. Annars finns det inget jag har inplanerat. Den här känslan av oändlig frihet är helt ny för mig sen ett halvår tillbaka så jag har såna höga förväntningar att det kommer bli så att försöker göra tre saker på en och samma gång, för att jag vill göra allt som jag tycker är kul. Förstår ni alls vad jag menar? Jag kanske skulle ta och äntligen installera min hårddisk?? Ja, vi får se vart vinden vänder mig helt enkelt. :)
 
 
Det absolut bästa med julen är: vörtbröd + julskinka + julost + julmust kvällen innan julafton. Det smakar så fruktansvärt gott när skinkan fortfarande är varm och man inte har hunnit tröttna på julmust än. MUMS! JAg har hittills i mitt liv träffat två personer som har denna tradition, Matthias (tur det, annars hade det blivit krig i framtiden när vi firar jul tillsammans) och Victor. Ja, annars är denna tradition väldigt ovanlig som jag förstår det, men det är uten tvekan den bästa, ännu bättre än någon julafton någonsin kommer bli.

You may find yourself where you thought you dropped you off

Isak Strand vs. TOE – Pick me up är utan tvekan dagens låt, den har gått på repeat hela långa dagen. Julmusik? Nej, det är väl egentlgien inget för mig nu för tiden. Idag har varit en helt vanlig jobbdag för min del och nu har jag landat hemma för julpyssla det sista och äta vörtbröd med julskinka såhär dan före dopparedan. 
 
Förra veckan var full med nya upplevelser, kraftiga humörsvängningar och julpyssel i massor. Jag vill egentlgien bara lägga den veckan bakom mig, blicka framåt och njuta av de tre dagar jag nu är ledig. 
 
 

Lördag 20131214

Jag hade en magisk kväll på Hovet i lördags med mina två favoritkillar. 
 

8 dagar kvar till jul

Hej vänner!
 
Jag har nu lagt en helt underbar men relativt händelselös helg bakom mig och blickar nu ut över en spännande framtid med en nyfunnen hunger för andra utmaningar. Men först måste vi backa bandet och stanna kvar i nuet, för ikväll ska jag endast sitta fram min mini-lilla macintosh och leta fram de perfekta julklapparna (de flesta är som tur är redan uttänkta så det gäller endast att klicka hem dem), få min hårddisk att fungera till datorn och till sist läsa på lite om företaget Dalkia AB då jag har möjlighet till en framtid inom företaget, men mer om de en annan dag (vill inte prata för mycket om det ifall det inte blir av..).
 

She will go down with her ship, like a good captain

Jag har så många känslor och negativa tankar inom mig just nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det är svårt att beskriva det mörker som finns inom mig just nu och jag vet för tillfället inte vad jag kan göra åt det. Jag kan bara hoppas att det endast beror på att jag är så oändligt trött och att jag vaknar upp glad imorgon bitti.
 
Det kändes inte särskilt bra att bryta ihop på bussen på väg hem förut så jag väntade helt enkelt med det tills jag kom hem. Det vet jag att det beror på trötthet, för jag gråter endast när jag är i stort behov av sömn. Jag vet också att all tyngd inom mig just nu gör mig till en aningen mindre lycklig människa och detta går ut över mitt förhållande ganska starkt. Så jag hoppas jag verkligen att min kärlek förstår hur mycket jag älskar honom och att det inte är hans fel om jag blir arg lite hela tiden utan att allt i geund och otten beror på mig, och mina problem.
 
På grund av mitt nedstämda humör tidigare idag valde jag att inte följa med mina vänner ut på luciapub, jag valde att inte följa med mamma och julshoppa och jag valde att inte åka hem till Matthi och mysa, för jag behövde bara vara med mig själv. Jag vet inte hur länge sedan det var jag bara satt hemma en hel kväll och inte gjorde ett piss (läs: tittade på paradise hotel, läste bloggar och tjockade choklad). Det var exakt vad mitt nedstämda humör behövde, PH kan få mig på bra humör vilken sekund på dygnet som helst. Dock så tittade jag också på det sista avsnittet av Slå han på käften och det var faktiskt en ganska stor besvikelse om ajg ska vara ärlig, det var inget bra slut. Så där sjönk mitt humör igen. Ja, ni hör ju hur lättpåverkad jag är just nu så man vill inte göra mig besviken för tillfället för det kan bli svårt för mig att hantera. 
 
Hur som helst så ska jag försöka gå och lägga mig huffsat snart och se om den riktiga Emma vaknar upp imorgon med ett leende på läpparna, om det blir så så kommer jag aldrig vara rädd för fredagen den 13:e igen.
 

If the world's at large, why should I remain?

Det har varit en och annan person som har ifrågasatt det faktum att jag valde att gå på midnattspremiären av Hobbit 2. Till och med Matthi, som var den personen som bjöd med mig på bion, blev tveksam på att jag skulle gå på bio kl 00.00 samma dag som jag skulle upp och jobba tidigt (som tur är så har jag jordens bästa chef så jag fick ju ta sovmorgon och bara sitta kvar längre). Ännu mer förvånade blir de när jag nämner att jag inte är särskilt insatt i Sagan om Ringen överhuvudtaget.
 
Så varför gjorde jag det här då? Jo, jag är så oändligt less på mitt liv som består av exakt samma sak som hände föregående dag att jag har omedvetet börjat säga ja till alla förslag jag får på att göra nya saker. Hobbit är en av dem.
 
Just nu är jag i stort behov av variation då jag inte får det på det ställe där jag spenderar de största delarna av mina dagar så jag säga i princip ja till vad som helst nu, jag är verkligen villig att testa nya saker.
 
Jag vill inte vara där jag är idag då jag inte känner att jag utvecklas minsta lilla på något plan så jag vill bara ut och upptäcka nya saker och få tillbaka variationen i vardagen, alltså vill jag mest bara börja plugga. Men det får vi vänta med tills i höst så mitt enda hopp just nu vora om jag kom in på Tekniksprånget. Ja, hörrni. Jag orkar inte vara här, och nu så istället bestämmer jag mig för att gå in i drömmarnas värld och gömma mig där i några timmar, sen är det dags för det gamla vanliga igen. Suck.

Half price mistakes

Hej vänner! Jag har nyligen kommit hem från jobbet, jag orkade inte stressa imorse så jag tog lite extra tid på mig att göra mig i ordning så jag kom 45 minuter senare än jag brukar (tur att man har flextider....). Alltså kom jag även hem lite senare nu. Nu blir det till att ta det lite lugnt innan jag ska in till Rigoletto ikväll (natt?) för att titta på premiären av Hobbit 2: Smaugs Ödemark. Ni kan vara lugna, jag har meddelat bossen att jag kommer senare till jobbet imorgon. 
 
 

No one's first, and you're next

Hej vänner! Jag har haft sån blogg-abstinens ikväll så man börjar undra hur bra jag mår egentligen. Bloggen är en de av mitt vardagliga liv och om jag har tiden till att blogga så gör jag det, men när internet helt plötsligt bestämmer sig för att lägga ner så kryper det i hela kroppen på mig! Jag har i alla fall iställer hunnit med att städa mitt rum, läst lite om utbildningar, målat naglarna och tittat Paradise Hotel. 
 
I helgen har det seriöst känt som om jag varit en Rimbobo (shit vad roligt det ordet ser ut skriftligt, det lter mycket bättre när man säger det högt dock..). Jag har sovit, ätit och myst hemma hos min kärlek och så åkte jag faktiskt till Täby en vända för att träffa Sanna och så åkte jag sedan tillbaka "hem" til Rimbo, så himla knasigt alltså... Jaja, i nuläget har jag inga problem med det då jag får fattiga riddare sserverade när jag vaknar och får skeda med min karl om nätterna (hihi tror ni Jesper i PH är lite avis nu?). 
 
Som sagt så träffade jag Sanna igår här i Täby och då hade vi vårt andra advent-firande på Espresso House i centrum. Sanna hade med sig den lilla ljusstaken men vi vågade aldrig tända den inne på fiket så vi hade den mest stående där symboliskt. Mysigt var det i alla fall.
 
I helgen har jag också lyckats övertala Matthi att se två enligt mig helt magiska filmer; Alice in Wonderland (den senaste versionen med Johnny Depp osv) och A Night at the Roxbury. Alice är fullkomligt underbar på alla sätt och vis så mer tänekr jag inte säga om den utan jag vill hellre diskutera Roxbury. Det var flera år sedan jag såg den sist och då var det mest som en grej jag och min då närmsta kompis hade att vi fullkomligt älskade den filmen. Därfr var jag lite rädd att den inte skulle vara lika bra idag då man har mognat lite som person, blivit med annan humor och har nya filmer att jämföra med. Men det sista denna film gjorde var att svika mig, asså shit vad den är underbar!!!!! Jag får inte nog av den. What is love är lite av filmens theme song så den satt jag och Matthi och lyssnade på i bilen på väg till bussen med likadant diggande som de gör i filmen, helt gudomligt roligt.
 
Nu är det dags för mig att sova lite. Imorgon blir minst sagt en speciell dag, men mer om det då. Godnatt!
 

Slowpoke

Hej vänner! Jag har hittills idag gjort absolut ingenting, och hela jag har gått i slow motion. Jag och Matthias hade storslagna planer för dagen men de blev smått inställda så det får istället bli en myskväll hemma hos honom. Dit jag strax ska börja röra mig.
 
Det var egentligen inte så länge sen jag var där, var där igårkväll faktiskt och hade lite middag och glöggkväll med det gamla helt underbara gänget, Sanna, Simon, Matthias och jag. Det var sjukt kul att samlas alla fyra igen och inte minst att äntligen få träffa Simon! Han har varit på GMU i tre månader i Berga så det var dags för honom att komma hem nu tycker jag. :) HAHA
 
Jag och Sanna lyckades förflytta oss väldigt smidigt mellan Täby och Rimbo trots Sven. Den enda skillnaden var att vi fick byta buss en busshållplats senare till Stockholmsbussen då den inte kunde stanna på den innan, men det var ju inga problem. Vi träffade också en ytterst trevlig man på bussen som förklarade detta för oss (haha vi visste det redan innan.....) och såg till så vi kom med nästa buss också. :)
 
Ja, det blir mysket julbilder här i bloggen just nu men det är mest bara för att jag ska komma in i julstämning någon gång, haha är ganska seg på sånt....

Ingenmansland - mellan mys och kaos

Hej igen vänner! Vet ni vad jag gjorde igår? Jag testade faktiskt på sambolivet!! Haha okej, kanske inte riktigt men Matthias är ensam hemma just nu i två veckor så för att han inte ska känna sig ensam så kommer jag vara där en hel del. 
 
Men vi lagade mat tillsammans (okej då, jag skar endast upp paprikan, resten gjorde han..), myste framför Slå han på käften (mhm bästa serien EVER att mysa framför...) och så var han en ängel som skjutsade mig till bussen imorse. Ja, jag har det nog ganska bra tror jag. :)
 
Imorgon får vi se om man ens lykas ta sig utanför Skarpäng, för imorgon kommer nämligen Sven (stormen alltså, inte min gamla historialärare) till Stockholm och då lär det bli snökaos utan dess like. Jaja, vi tar det som det som kommer, inget att hetsa upp sig för nu egentligen. Vi får vänta och se. Men hur som haver så om det blir helt okej väder så ska jag åka till Rimbo imorgon med Sanna för en liten glöggkväll med två mysiga pojkar. Hoppas vi kommer fram, annars ska vi ha Twilight-maraton, haha.
 
Det gäller att ha lite ljus och lampor tända runtomkring sig så man inte ruttnar sönder i detta eviga mörker.

Nöjd blondin

Hejsan! Jag känner mig som en helt ny människa efter denna dag. För som jag sa så drog jag till frisören idag och fixade så jag blev snygg igen! Wohoooo haha. Nej men det blev fräschare då jag fick bort allt det slitna och så fick det bli lite ljusare också. Och jag måste bara säga det att jag blev så otroligt nöjd med färgen!! Det blev som sagt lite ljusare men det ser så naturligt ut på mig att jag redan har vant mig, shit vad skönt. Jag är så otroligt nöjd!!
 
 
Jag klippte mig hos Susann Ardefors som har sin bas på salong Bach & Steel på Bergsgatan 36 på Kungsholmen. Jag klippte mig för första gången för henne i våras inför studenten hos Stockholmstylisterna och då fick det bli en skarp page men nu vill jag ha lite längre och eftersom jag blev så nöjd senast så ville jag se om förra gången bara var ett mirakel. Men icke sa Nicke, den här kvinnan är den frisör jag känt mig allra mest bekväm och nöjd med i hela mitt liv för jag har aldrig riktigt hittat någon som jag klickat med och känt att de förstår hur jag vill ha det. Men det gör minsann Susann och hon gör det med bravur, jag ska aldrig gå till någon annan frisör igen! Hoppas hon står ut med mig.. :P
 
Vi gjorde också upp en liten inför kommande hårbehandlingar så mitt hår inte blir lika fult som det var nu innan idag. Det ska bli så att jag går dit och kör en uppfräschning och toppning i slutet av januari och så ska jag sedan komma tillbaka igen i mars och slinga och klippa. Det här blir riktigt jävla bra.

En obehaglig distans, en konstig känsla nånstans. Det känns tomt eller hur?

Ja hörni. Mitt humör är väl inte direkt på topp. Jag blir lite trött på en person som itne ritkigt förstår vilken stor inteverkan hen har på mitt humör. Och utöver detta så känns det som att jag inte riktigt kommer någonstans i livet. Hela min livs- och utvecklingskurva har börjat stagnera och det gör mig ordentligt besviken. Jag behöver utmaningar och nya upplevelser. Med andra ord vill jag mest bara börja plugga igen. Men det får vi vänta med ett tag till..
 
På tal om att plugga så träffade jag idag högsta chefen för NCC Roads i alla NCC:s länder och han tyckte att det var en riktigt bra idé att jag tänkt plugga Samhällsbyggnad så jag har redan halva inne där. Sen att han också ville att jag skulle bli klar med utbildningen på två år bara för att ersätta honom när han går i pension var väl en annan femma. Skämt å sido så är det perfekt för mig att ha det jobbet som jag har idag. Min mamma känner i princip hela kontoret vilket innebär att hon känner i princip alla de viktiga personerna på NCC (vi sitter ju på huvudkontoret). Jag tänker inte direkt ge upp NCC i första taget.
 
 
Idag har jag äntligen bokat klipptid, på torsdag bli det ljusare slingor och toppning för en fräsch blond frisyr. Nej, nu ska jag snart göra mig i ordning för att röra mig mot Täby Racketcenter, jag och Lingan ska spela badminton. Vi hörs!

No more counting dollars, we'll be counting stars

Hej vänner! Det har varit en lång måndag idag, tiden på jobbet tycktes aldrig ta slut men efter mycket pillande fick jag äntligen åka in till stan och fika med Susanna på den nya Espresso House i Konserthuset, snacka om att den var gigantisk!!
 
Det som gäller nu är att städa mitt rum. Woop woop vild måndag vaaaa? Nej men mitt bland alla kläder, allt smink och x antar tidningar ligger räkningar, lönespecar och anställningsbevis så det börjar bli dags att göra i ordning här nu..
 
Andra december idag, det börjar minst sagt bli dags att införskaffa julklappar...

Första advent

Hej vänner! Har ni haft en bra första december? Själv har jag haft det underbart, hittills. Dagen började med att vakna upp bredvid min kärlek, och inte allt för långt efter det så rörde jag mig mot Sanna för att fira första advent. Vi tände små ljus och fikade med lussabullar och pepparkakor. Dock var Sannas tid begränsad så jag rörde mig därifrån efter ungefär en timme, då åkte jag hem till Matthias och så fick jag fika där igen! Haha han har äntligen lärt sig att jag är fikaberoende.. Vi satt sen och mysigte i TV-soffan framför MTV där de visade Awkward hela dagen typ, kan det bli bättre? :)
 
Nu ska jag snart iväg med min familj och äta middag på någon restaurang här i Täby som jag förstod det för att fira att mamma fyllde år nu i veckan. Mysfaktorn dras på till max!
 

Catching Fire

Jag har precis kommit hem efter att ha varit på bio med Madeleine och filmen vi såg var Catching Fire. Om jag ska vara ärlig så förstår jag inte riktigt vad folk ser i de filmerna? Jag mår seriöst illa av att titta på dem, till exempel när Gale är där på torget och det bara gör ont i hela kroppen på mig.. Vad är det för sadister som gillar denna serie egentligen? Nej, förlåt, de har såklart sina fina stunder, med fin kärlek och sådär men ja, det är helt enkelt inte något för mig. Och dessutom så sög slutet i denna film, de har ju delat boken i två filmer enligt Madde så den hade ett jätteknasigt slut..
 
Nu är det i alla som så att jag har jordens finast människa i mitt liv. Min kärlek ska komma hit nu. Han har inte ddirekt något för sig just nu och vi båda ville ses men jag pallade inte åka till honom (vilken dålig flickvän jag är..) då jag ska träffa Sanna imorgon förmiddag. Matthias gör verkligen allt för mig och jag börjar verkligen inse det nu, det är det finaste jag någonsin varit med om. Aldrig har jag varit med om att någon har vigt hela sitt liv åt mig och för vår relation så det finns inte ord för hur tacksam jag är att han är så stor del av mitt liv. Han är den finaste människan man kan ha.