Ute i sista sekund

Hej vänner! Jag gick upp vid nio imorse och satte mig och sökte in tll Tekniksprånget. Ja, jag vet att ansökningarna stänger idag. Ja, jag vet att jag är ute i sista sekund. Men se, nu är jag klar så det gick ju bra! Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till Norrtälje med min kärlek för att fika och njuta av livet.
 
Igår kväll var jag först inne i stan för att lämna in min resväska, som British Airways lyckades ta sönder på resan till New York, på lagning och så skaffade jag mig äntligen ett skydd till datorn. Så nu kan jag ta med mig min lilla Mac överallt! Wiiieee. Det här kommer blir bra tror jag. 
 
Grönt krokodilmönster. Matchar min gröna plånbok, kan det bli bättre? Från Marc by Marc Jacobs.

Älska mig!

Hej vänner! Just nu sitter jag med choklad i soffan och ska alldeles strax trycka på play och titta på gårdagens avsnitt av Paradise Hotel. Igår kväll var jag som sagt på Cirkus dit jag tvingade med Matthias för att se Alex Schulmans föreställning "Älska Mig!" Det var bland det bästa jag sett om jag ska vara ärlig. Samtidigt så hade jag väl kanske inte överdrivet höga förväntningar så jag blev glatt överraskad när jag insåg hur bra det faktiskt var. Det var en underbar blandning av goa skratt och djupa insikter i hans liv.
 
För er som inte vet vad föreställningen handlar om så är det som så att Alex Schulman och Sigge Eklund har skrivit en monolog om hur våra liv idag består av att alltid söka efter bekräftelse. Och vem gör det bättre än narcissist själv? Föreställningen var skriven som så att man fick höra om Alex liv och hur han överlevt som narcissist och så kopplade han det till hur beroende vi alla är av sociala medier idag.
 
Det var en riktigt bra föreställning och Alex var kung på scen, härligt!
 
 

Tools

Hej vänner! Här sitter jag nyduschad, fräsch och nyfönad i håret. Mitt hår har myckt mer volym just nu än det brukar vara när jag nyss har fönat det och det beror på att vi köpte en ny igår. Det var nämligen som aå att den gamla började svaja i styrka mitt under min föning igår morse och sen så dog den helt. Då var det dags att skaffa ny och denna kommer då från Björn Axén för OBH Nordica. Den är helt gudomlig! Det är ordentligt tryck i den, vilket behövs för mitt tjocka hår som annars aldrig blir torrt med svaga modeller. (Det är förresten tack vare farten på den som jag har värsta volymen nu, håret står nästan upp! haha). Sen så är värmen i den väldigt najs då den inte blir så värst varm. För på vissa så kan det bli för varmt även när man har på ett snäpp varmt, samtidigt som det blir för svalt att inte ha någon värme på. Vilka I-landsproblem va? Jaja, nu slipper jag i alla fall dem för jag har den bästa fönen i världen. :D:D (Okej, den är mammas, but still..)
 
 
 
Nej, nu ska jag ta och titta på Paradise Hotel och måla naglarna. Tjingeling!

Kritstreck + ljus denim

Jag har det riktigt svårt när det gäller att fota mina outfits just nu. För jag känner att jag har på mig kläder som platsar i bloggen nästintill varje dag men så finns det inga möjligheter att fota i och med att jag är på jobbet varje liten sekund det är ljust ute.. Jag får försöka komma på en bra lösning..
 
Ni får i alla fall se mina två nyckelplagg denna måndag. Figurnära, kritstrecksrandig kavaj och second skin-tajta, ljusa jeans. En härlig blandning mellan en classisk business woman och casual denim. Jag gillart! 
 
Jag har för övrigt varit på jakt efter en kritstrecksrandig kavaj hela hösten men aldrig hittat den rätta för mig, i New York had ejag dock turen att hitta denna skönhet som dessutom sitter som en smäck. Säsongens bästa investering!
 
Jeans - Tiger of Sweden ΙΙ Kavaj - Tahari

Planer i novembermörkret

Hej på er! Jag har nyss ätit middag och ska nu dyka in i Tekniksprångets värld, jag tänkte nämligen söka dit till våren, så ska hålla på och pilla med allt det där ikväll. Senare ikväll blir det också fjärde avsnittet av Paradise Hotel. Är det bara jag som älskar det programmet? Jag började se eftersom Paow skulle vara med och så blev jag lite fast.. Men det är ju så sjukt underhållande!
 
I detta nu längtar jag bara en massa till på onsdag när jag ska få se Alex Schulman på Cirkus. Och idag fick jag klartecken från bossen att jag får komma senare till jobbet (även gå senare då, måste jobba ihop rätt antal timmar) onsdagen den 11 december då det är premiär på Hobbit 2. Jag och Matthias hade nämligen tänkt gå på midnattspremiären, skoj va? JA, hörrni, man behöver sådana här saker att se fram emot i novembermörkret så att vardagen blir lite mer värd att kämpa sig igenom. Julkänslorna har inte riktigt nått mig än så det får bli andra saker att se fram emot nu innan det börhar bli dags för pynt och bak. En annan rolig sak som händer innan jul är ju att jag och min kärlek ska se Håkan på Hovet den 14 december. SKOJ SKOJ! 
 
Nej, nu ska jag ta och gråtta ner mig inne på teknikspranget.se. Hej!
 

Sleepyhead

Hej vänner. Jag har hafte en underbar helg fylld av sovande. Jag har sovit så tungt och länge att jag blivit oerhört förvånad när Matthias väckt mig och påstått att klockan är tolv. Det har egentligen hänt så mycket mer i helgen, vi var ute på en trditionell dejt igår, middag och bio. Filmen vi såg var Jobs och jag är ledsen att behöva säga det här, Ashton, men om jag måste beskriva filmen med ett ord så skulle jag säga "tråkig". Den var ganska monoton så att säga så det var inte direkt något för mig. Men som vanligt så gjorde ju Ashton ett bra skådisjobb, så tummen upp för det!
 
url.jpg
Källa till bild.
 
Denna söndagskväll ska endast bestå av Gossip Girl, städande av mitt rum och Solsidan. Ganska najs va?

Spontanitet håller längst

Ja, hörrni. När jag för stunden har fått för mig något så finns det ingen återvändo. Idag satt och lyssnade på Alex & Sigges pod och då slog det mig att man kanske skulle ta och gå och se deras show (endast Alex kör ju men de har skrivit manus tillsammans). JAg gick då snabbt som attan in på Ticnet för att inse att det endast finns en föreställning kvar i Stockholm. På onsdag. Ja, så nu har jag helt enkelt köpt två biljetter till mig och Matthias. Han vet inte om det än, det får bli en överraskning när han vilken sekund som helst plingar på dörren. Hoppas han blir glad. Det är i alla fall jag. :):)
 

Inspiration

Hej vänner. För tillfället sitter jag i köket och läser bloggar (är så efter i all uppdetaring efter att jag borta en vecka..) och lyssnar på Indie Wok på Soundrop. Mycket inspiration på en och samma gång!
 
Soundrop är en sjukt bra uppfinning där folk sitter och lägger till och röstar på låtar och så sitter man inne i samma rum och lyssnar på samma musik med folk från hela världen. Så häftigt! Bästa stället att hitta ny musik på, framför allt i och med att jag hittat detta bra room som spelar den genre jag oftast lyssnar. ME LIKE.
 
 
Jag fortsätter med mina photo booth-bilder. Så jävla roligt det är!! Mvh Emma 7 år.
 
Hade det för övrigt supermysigt hos Sanna igår! Despicable Me 2 är ju bättre än ettan till och med! Och ettan var enormt bra så ni kan ju tänka er hur denna är.. Kärlek!
 

Tekniska problem

Hej. Vad less man blir på tekniken ibland. På en PC är det hur lätt som helst att installera en extern hårddisk i och med att den inställerar alla drivrutiner automatiskt men jag har försökt hur mycket som helst nu på min mac utan framsteg. Nu blir det alltså till att ta fram det stora artilleriet, bruksanvisningen. Jag måste verkligen få mina hårddiskar att fungera för annars kan jag ju inte ta så många bilder.. Jag måste först och främst få min gamla att funka så jag får tillgång till mina gamla filer och sedan måste jag få den nya att fungera så jag kan börja lagra mina bilder där. Båda är från samma Seagate så de fungerar ju likadant, jag måste bara lista ut hur den ena ska installeras så gör jag bara likadant med den andra.
 
Jag ska i alla fall snart iväg till Sanna och titta på Despicable Me 2 och äta ballerina kladdkaka doppad i mjölk. Visst låter det underbart? Jag och Sanna insåg för någon månad sedan att vi träffades alldeles för sällan så vi bestämde oss för att börja träffas varje onsdag, så att vi i alla fall träffas minst en dag i veckan (det är helt sällan vi hittar på något en annan dag också). Jag menar, vi är ju vana vid att träffas fem dagar i veckan från skolan så det här är vi inte vana vid. Jag behöver min vapendragare.
 
Mina externa hårddiskar. Den lilla är min gamla och är på 250 GB, den stora är den nya som jag fick i födelsedagspresent som har en kapacitet på 2 TB.

Back to the woods

Jag är så gammaldags att jag använder mig av kalender i pappersform, mestadels för att det gör att jag kommer ihåg sakerna i huvudet då (glömmer bara bort ALLT om jag använder den i telefonen) och sen även för att man får en bra överblick över veckan. Jag fick häromdagen hem en liten kupong från Thomas Sabo för att hämta ut en kalnder för 2014, gjorde det direkt när jag kom till Täby Centrum igår och skulle köpa dator osv. Helt underbart gullig är den!! Längtar till det nya året bara på grund av den! :)
 
 

Walk the moon

Ja, hej vänner. Nu börjar ju matchen som jag ska ha på i bakgrunden medan jag fixar 2345687654323456 saker. Jag har precis kopplat in min nya hårddisk i datorn men lyckas inte få det att funka.. Sen så ska jag också måla naglarna, äta lite middag kanske och aah jag tänkte även börja på min följetång om resan.. Menar alltså att jag kommer göra ett inlägg för varje dag för annars blir det för myket i ett och samma inlägg. Bra idé? Nej nu svälter jag, vi hörs!
 
Obligatorisk Photo Booth-bild.

Apartment Café Session - The Royal Concept

Minns ni att jag sa att jag var med på en spelning av The Royal Concept i slutet av oktober? Det skulle ju bli någon form av reklamfilm där de filmade On our way, här nedan har ni resultatet.
 
 

Titta vem som blivit med Mac!!

Ja, hörni. Nu kommer uppdateringen bli som vanlig här igen. Jag har ju använt mina föräldrars dator alldeles för länge nu så det var dags att skaffa sig en egen nu när jag änltigen hade bestämt mig för modell och märke. Därför blev et en MacBook Air 13 tum. Den kommer passa mig perfekt och jag känner mig redan väldigt bekväm med den, och jag smet liksom in på Apple Store i Täy Centrum bara tidigare ikväll för att få tag på den. Den är lätt att anpassa sig vid, precis som alla apple-produkter jag någonsin haft, de har alla varit användarvänliga. 
 
Det här kommer bli bra.
 
 
Ni ska snarast få höra allt om min resa till New York, men det får bli en annan dag, nu ska jag lära mig allt om min nya bebis. :)

Snooza med Simon och Emil

Detta är en av de bästa idéerna när det kommer till web-tv. Emil Beer och Simon Lussetti (två youtubers) sätter sig live varje vardag och snackar om de mest ointressanta sakerna i 10-15 minuter. Jag älskart! 
 
Deras program visas live kl 6 på mornarna men de går självklart också att titta på i efterhand på Splay Sveriges kanal.
 
Så jävla goa grabbar asså!

LOVE IS ON THE RADIO

Som ni kanske vet vid det här laget så lyssnar jag knappt alls på vanlig pop längre (det blir mest indie these days), men bandet McFly kommer föralltid ha en speciell plats i mitt hjärta, de var mitt första favoritband (/artist). Så nu för tiden följer jag dem på twitter och insta för att följa männen bakom bandet i deras vardagliga liv. Därmed har jag fått veta att de precis ska släppa en låt, men att de samtidigt redan släppt videon på youtube...? Lite konstigt kanske men aah, här kan ni i alal fall höra den söta låten de skrivit, men det bästa med denna är ändå videon, så jävla cheesy och gulligt. Det finns faktiskt en sak som fortfarande gillar med deras musik, en sak, och det Danny (han i den vinröda skjortan och gråa västen). Hans röst är gudomlig, en som jag aldrig kommer tröttna på, och så kan han verkligen spela gitarr, vilken talang!
 
 

Herr || Leather Sneakers

Jag har hittat ett riktigt najs par sneakers till alla herrar där ute. Tack vare att de är i läder så ser de lite mer uppklädda ut. The best of both worlds som Hannah Montana hade sagt. Så ja, det gillar vi. Lite slappt men ändå uppklätt, bästa kombinationen. De finns i tre olika färger och kommer från Buttero.
 
 

EMA

Ikväll är det som känt MTV EMAs. Ska ni titta? Jag är sååå avis på att ni får se det för jag vill verkligen se det den här gången. Det är nämligen som så att två av mina favoritand är på nominerade i samma kategori. Jag pratar alltså om att både Imagine Dragons och Bastille är nominerade till Årets Nykomling och jag vet verkligen inte jag hejar mest på. Jag älskar båda banden med hela mitt hjärta. Imagine Dragons kommer alltid ha en speciell plats inom mig på grund av att det var de som introducerade för indiemusiken fast jag blev otroligt besviken på dem när jag såg dem live på Hultsfred i somras (de ska också köra live på EMA, trots besvikelsen i juni så skulle jag vilja se det.) Sen så älskar jag Bastille på grund av att de har skön och tung musik med en riktig krigares själ i varje ton. Det blir riktigt vackert på något jävla vänster. Samtidigt så såg jag även dem live på Hultan och de ägde sönder, så underbart bra de var där! En av de bästa överraskningarna under de tre dagarna, utan tvekan. Så ja, vilka hejar jag mest på? Jag vet fortfarande inte, kanske båda lika mycket. Äch jag får ta och titta på programmet när jag kommer hem på fredag och helt enkelt se vilka som vinner, med tanke på hur mycket jag gillar båda så spelar det inte såpass stor roll..
 
 

Dam || Pinafore Dress

På senare tid har jag blivit en riktig jävla sucker for vippiga kjolar med hög midja. Visst är det väl fint? Hursomhaver så var det i alla fall en självklarhet att denna skönhet skulle bli min när jag sprang på den inne på TopShop i torsdags. Jag köpte den dock inte för jag hade inte ro att prova, det får bli när jag kommit hem igen helt enkelt! Finns att hitta här.
 
 

Escapee

Hej vänner. Livet är vackert men min sprängande huvudvärk gör det inte direkt roligt att leda för tillfället. Kvällen har bestått av Idol och packande, för er som inte vet om det än så drar jag med min kära mor till New York imorgon och kommer vara borta till nästa fredag. Det tror jag kommer bli awesome, men vi tar mer om det en annan gång för nu har jag massor av andra saker att berätta. 
 
Först och främst vill jag diskutera Idol, vem är er favorit? Min är utan tvekan Erik Rapp, han är så jävla awesome. Trots att de inte spelar så många låtar som jag lyssnar på i programmet så lyckas han ändå göra dem så att jag kan tänka mig att klicka på star på varenda en av hans låtar om de skulle hamna på Spotify, för de passar så himla bra in i min samling och stil. Jag älskart! Sen får man ofta höra att han inte riktigt öppnar upp sig för tittarna men jag tycker inte att de tär något fel med det? Jag älskar mystiken och jag tycker inte att man måste veta alla mörka hemligheter om artisten för att kunna lyssna på musiken.? Nej, fortsätt som du gör, Erik.
 
Igår var jag på bio med min kärlek och såg filmen Don Jon. Nej, det var inte min idé att se den utan Matthias. DEt enda jag har att säga om den är att den var underhållande men inte bra. Så vad betyder det? Jo, att den hade roliga stunder men en dålig story. Men ja, det är vad det är.
 
Jag har sedan förra tisdagen inte haft något abonnemang till min telefon. Det fick jag dock tillbaka idag, eller tja, snarare ett nytt fick jag ida. Jag har nämligen gjort en nummerflytt så att jag har samma nummer som förut bara att jag bytt operatör på det och det tar tydligen lite tid så jag var utan i någon vecka. Känner mig extremt duktig som klarade det. Hörde bara av mig till folk via fb när jag hade wifi, vilket jag hade hela tiden jag var på jobbet eller hemma så det var inte så farligt som det låter.
 
 
Jag har packat klart och det enda som är kvar att göra denna mörka fredagskväll är att måla naglarna. Jag är optimistisk och skippar lite av nattens sömn på grund av detta och hoppas innerligt att jag kommer lyckas få sluta ögonlocken några minuter på planet imorgon. Det går nämligen 7.15 så det blir tidig uppstigning.. Men ja, vi hörs om en vecka då! Det blir nog lite tidsinställda inlägg här under tiden om musik, tv, webtv etc. Vi får se. Ha det bra! Hej.

I'd rather be a ticking bomb than a fading light

Hej vänner. Man ska inte ropa hej för tidigt men jag kan faktiskt påstå att jag mår bättre idag. Halsen har lugnat ner sig radikalt men samtidigt så blir näsan värre, jag nyser stup i kvarten och snorar kopiösa mängder. Jaja, det går nog över snart för jag känner mig väldigt mycket piggare och fräschare idag. 
 
Ikväll ska jag till Sanna och dricka Cherry Cola (samtidigt som vi lyssnar på denna låt. Ja, det är ett internskämt, DEAL WITH IT) och sedan även titta på Despicable Me 2. Innan dess ska jag också ta och svänga förbi nJoy för att lämna in mina nycklar dit. Den sista saken jag ska göra (vilken jag tänkte göra först, konstig ordning jag skrev sakerna i..) är att jag ska ta och skaa lite ordning bland mina bilder från systemkameran. Just nu har jag bara dumpat hälften i en mapp som heter "Nikon" på min lilla externa hårddisk, medan andra hälften ligger kvar på minneskortet i kameran. Men nu ska det bli ändring i den utsträckningen att jag ska ordna alla bilder efter vilken månad de togs i. Så jag ska ha en oktober-mapp, en november-mapp osv. OCD:n i mig smyger sig på...... Men jag tål helt enkelt inte oreda.
 
 

Slå han på käften

Hej vänner. Just nu känner jag av min förkylning som minst. Vet ej om det beror på att jag precis ätit glass som domnat bort hela halsen. Jag åt glassen framför SVT-serien "Slå han på käften" som mitt MMA-freak till pojkvän tvingade på mig. Första avsnittet får sporten trots allt att verka ganska harmlös, men nu ska jag se det andra och enligt Matthias så ändrar de tydligen approach i det avsnittet så vi får helt enkelt se vad jag tycker efter det. Åtta avsnitt lång är serien och de har hittills släppt tre stycken. Nya varje onsdag.
 
 

En sjuk Emma är en produktiv Emma

Nej okej, det där är kanske inte helt och hållet sant.. Men det är i alla fall som så att jag är lite småförkyld, framförallt så har jag ont i halsen, vilket jag absolut inte får vara då jag drar till NYC på lördag. Men trots min sjukhet (jag var livrädd att jag hade feber men ack, vilken tur jag hade.. peppar peppar) så har jag varit otroligt produktiv sen jag kom hem. Huset såg ut som en bombnedslag efter att jag varit hemma ensam och inte riktigt orkat med livet så nu var det dags att röja upp. Det jag har kvar att göra dock är att åka och handla och sen även städa mitt rum, men måste få i min lite mat först, vilket lär bli knapigt på grund av my lack of apetite right now..
 
Enligt min sjuktradition så flänger jag runt i huset i min Ziperall, känner mig sååå kattig!

I tisdags

T-shirt - Gina Tricot || Kjol - TopShop || Klocka - Daniel Wellington || Halsband - Ur & Penn 

Lite söndagsfilosofi

Hej vänner. Livet suger just nu. Jag klarar verkligen inte av det här med att vara ensam hemma, jag ska till njoy och jobba mitt sista pass snart och så känns mitt förhållande ganska tungt och påfrestat. Jag orkar verkligen inte. Kan ja ginte bara få åka ut och upptäcka världen med min kärlek ller mina bästa vänner? Då skulle livet vara så otroligt mycket vackrare. Men jag antar samtidigt att man även måste gå igenom tunga perioder för att uppskatta de fina. 
 
Igår fastnade jag lite framför Awkward och Zach Stone is Gonna be Famous (seriöst sjukt underhållande serie!! Tror inte jag har skrattat så mycket åt TVn på år och dar) och så blev det till att sova i arbetsrummet inatt, jag hade ingen lust att sova i min egna, de hade blivit för ensamt och för avlägset.
 
För tillfället så har jag i alla fall Two Door Cinema Club, min pojkvän gör allt för mig och så har jag fått sova ut så allt kanske inte är så sorgligt trots allt.
 
Jag i onsdags när jag testade mitt nya objektiv. Precis efter alla åkt hem efter middagen, då kändes livet lite finare. 

Lugnt

Vilken helg jag har haft. Så här utvilad har jag inte varit på länge. Igår var vi en salig blandning av mina och Matthias vänner som drog till Sjätte Tunnan i Gamla stan och njöt av livet dränkt i alkohol och cigarettrök. Låter det inte helt äckligt underbart? 
 
Matthias har i alla fall varit snäll nog att håla mig sällskap de två senaste dagarna när jag har varit ensam hemma. Jag är en löjligt sällskapssjuk person som egentligen som den tongåring jag är borde älska att vara ensam hemma. Knasig man är ibland.. Vi har i alla fall tagit det lugnt idag och tittat på reprisen av Idol och ätit pannkakor som min kärlek var så snäll och lagade till mig. 
 
Ikväll blir det bara att sitta framför TVn och äta choklad i min ensamhet. Ååh jag både älskar och hatar livet på samma gång just nu..
 
Så här blir bilderna när min kära pojkvän håller i kameran:
 

Gifts

Jag tänkte att det kanske vore kul att se lite vad jag fick i födelsedagspresent? Det är såna här tillfällen man märker att ens nära känner en bättre än man trodde. 
 
Ett nytt objektiv. Fast 50 mm. Här har jag även ett UV-skydd för att dels ta bort konstiga UV-stålningar från bilderna och sedan så skyddar det linsen väldigt bra.
 
Början på mitt porslin. Gray Pearl från Villeroy & Boch.
 
Extern hårddisk på 2 TB där jag ska lagra alla mina 548458458756259858 bilder som jag tar varje dag.
 
En dag på segway och sedan även en korg full av internskämt och nostalgi av Sanna.
 
En bakbok och startpaket av Susanna.
 
Håkan på Hovet den 14 december med min kärlek.

Första november

Jag har haft en riktigt bra vecka med födelsedagsfirande och The Royal Concept. Idag är jag ledig från jobbet och passar på att vila lite och bara ta det allmänt lugnt. För tillfället lyssnar jag på D-D-Dance och äter chokladen som jag fick igår på spelningen. Själva grejen med att vi fick gå och se The Roytal Concept helt gratis var att det nu ska bli en reklam för Marabou, därav den konstiga drycken "Choco Latte" som man var tvungen att beställa för att få en biljett. Det var riktigt mycsigt i den där underbara lägenheten på Söder, de körde sina låtar helt utan alla syntar som de oftast brukar använde och så spelade de som de gjorde när de skapade låtarna i studion från början, med bara keyboard, gitarr, bas och trummor. Det var riktigt mysigt och härligt. Det allra bästa var när Robert tog fram kontrabasen, då försvann allt i rummet och mina ögon och öron var på honom. Det är det absolut häftigaste instrumentet!
 
I onsdags så blev det middag hemma med de alra bästa; min underbara familj, mina två bästa vänner och min kärlek. Kan det bli så mycket bättre? 
 
Sedan blir det lite utgång med fina vänner ikväll också. Vi rör oss dit vinden vänder oss.
 
LIVET LEKER. PUSS