En månad kvar till studenten

Hejsan. Till skillnad från de två senaste dagarna så har jag varit extremt pruduktiv idag. Jag började med att gå upp klocakn åtta och tog en lång dusch med hårinpackning och hela kittet. Efter det så städade jag hela mitt rum vilket tog ganska lång tid.. Sen så satte jag mig och började spåna lite omkring mitt tal som jag ska hålla på engelskalektionen på fredag om mode, det känns nästan inte som om det är en läxa då jag sitter och letar upp trender och beskriver vart ifrån jag får min inspiration, sånt är bara skoj. Jag åt även lunch under tiden jag gjorde detta. 
 
I lördags så fyllde ju jag på mitt sminkförråd men det var en sak som inte fanns på Sephora då, en läppenna från Estée Lauder som jag verkligen måste ha imorgon så jag tog mig tiden idag och åkte till Täby Centrum för att leta upp denna läppenna. Den fanns fortfarande inte på Sephora men jag hittade den faktiskt på Kicks vilket gjorde hela min dag så mycket lättare! Sen så åkte jag (handlade även mat på vägen) för att sätta mig och lugga biologi fram till sju då jag och bror lagade middag. Och sen dess har jag pluggat lite till, bäddat rent sängen, tittat på Elementary och målat naglarna. 
 
Så ja, nu sitter jag här framför nyheterna och tänker på hur fin jag ska vara imorgon. Planerna ändrades lite för jag insåg vilken fin klänning jag faktiskt har hängandes i garderoben redan så det får helt enkelt bli den imorgon. En rosa- och lilablommig klänning med vita pumps, pastellila naglar och rosa läppar, det kommer bli jättefint!
 
 
Förresten så är det exakt en månad kvar till studentan idag, den 29:e maj springer vi ut. Wihoooo!

Titta rakt fram, inte runt om

Ja, vilken annorlunda helg jag har haft. Kvällen i fredags var i och för sig ganska perfekt så inget konstigt där (jag valde för övrigt den blommigs klänningen). Men igår spenderade jag hela dagen med att shoppa och det enda jag kom hem med var smink. Eller det kanske man inte ska kalla "det enda" med tanke på att jag lyckades förnya sminkförrädet då allt tog slut samtidigt, men jag letade även efter en klänning till mösspåtagningen på tisdag och jag hittade ingen. Jag ska försöka ge mig ut på en liten runda imorgon också för jag vet exakt hur jag vil se ut, blå klänning och rosa skor, naglar och läppar. Det skulle vara sååå fint!! 
 
Tänk er typ denna: (dock så kanske den inte ska vara så uppklädd..)
Large
 
Idag har jag inte varit särskilt produktiv, jag gjorde absolut ingenting fram tills jag skulle jobba vid tre (jag är ej stolt över detta) och sen på jobbet så kom det inte ens några barn och det var otroligt lite folk som kom och trönade så jag satt bara och snackade med Jesper i väntan på att få stänga. 
 
Ja, och nu ska jag väl försöka sova antar jag, dock måste jag skriva en to do-list tills imorgon för annars kommer jag vara lika produktiv som jag var idag och det får absolut inte hända, det börjar bli lite bråttom med saker och ting nu.

Beslut

Två klänningar av samma modell. Vilken ska jag ha ikväll?


Fredag eftermiddag → helg

Hejsan! Vilken härlig fredag det blev va? I alla fall om man tittar utanför fönstret. Jag skrev skriftliga delen av svenska netionella idag och det kändes bättre än jag trott. Dessutom så sa min lärare när jag lämnade in texten att mitt tal gick väldigt bra i onsdags så jag fick lite extra självförtroende då. 
 
Min kära vän Sanna fyllde hela 19 år igår och det måste ju såklart firas. Jag adopterade en panda åt henne och så köpte jag en princesstårta som vi fikade med på eftermiddagen. Ikväll blir det även middag med några nära vänner för att fira henne (även för att det var så länge sen vi sågs) och jag ser otroligt mycket fram emot det. 
 
Nu sitter jag bara i vardagsrummet som är upplyst av solen och ska läsa alla blogginlägg jag missat de senaste dagarna, det kan nog ta ett tag. 
 
Detta har min eftermiddag bestått av ganska mycket, även några avsnitt av How I Met Your Mother.

Glassigt

Hej vänner! Det trodde man inte imorse men jag sitter just nu ute och glassar i shorts och t-shirt i den strålande solen. Det blåser dock lite men det får man stå ut med, måste ju ta vara på all D-vitamin man kan fåtöljens till efter den långa vintern.

Jag övar inför mitt tal som jag ska hålla imorgon och det känns faktiskt ganska lugnt, det kan i och för sig bero på att det inte spelar så stor till vad jag får på talet, så länge jag får G, haha.

Ikväll är det skiva som gäller med Old Hollywood-tema. Jag hade bara tänkt vara typ "röda mattan"-fin så det är ingen biggie.

Är för övrigt sjukt glad just nu för Sanna har äntligen fått ett sommarjobb, som hon har kämpat..


Vilken härlig dag

Tjalalalaa lalala lalalaa. Nej, nu ska vi inte citera Ted Gärdestad här. Min dag har, som rubriken redan har avslöjat, varit riktigt bra. Det började med att jag tog sovmorgon och åt frukost i lugn och ro framför How I Met Your Mother. Sedan blev det lite fix med svenskatalet jag ska ha på onsdag innan jag mamma fikade framåt 12-snåret. Efter det så slängde vi ut vintern i form av vinterstövlar och lagrade dem i friggeboden för att plocka fram alla vår- och sommarskor. Sedan fick jag skynda mig med att göra mig i ordning för att ta bilen till Täby Centrum där jag hade glass-dejt med Matthias i solen. Jag åkte hem och njöt av solen ännu mer där, satt ute i shorts och t-shirt i två timmar tror jag (jag lär ha fått lite förg i alla fall) och läste Sofis Mode och lyssnade på Håkan. Men sedan var verkligheten tvungen att tråka ner hela dagen, jag hade ett tal att skriva och även ett PM till det talet så det är väl vad jag har gjort i eftermiddag/kväll.
 
Vad som väntar nu vet jag inte, jag vill göra titta på tv och kanske måla naglarna, men jag börjar samtidigt bli trött så ska kanske sova snart.. Vad ska jag göra nu? Vad ska jag göra nu? Vad gör jag nuuuuu?
 

Helg, ljuva helg

Hejsan hoppsan! Okej sådär glad är jag egentligen inte, eller jo jag är väl glad men jag är så sjukt trött. Men nu är denna långa vecka äntligen slut och nu ska jag bara chilla och sova ut inatt. Jag har inte kommit ikapp med sömnen efter i tisdags så jag har varit lite halvborta denna vecka. 
 
Igår fick jag en del saker gjorda. Jag var självklart i skolan på dagen men direkt efter så åkte jag och min klasskamrat Johan till Ropsten för att träffa en person från Skolfest där vi skrev på kontrakt för flak till studenten. Ni skulle bara veta hur skönt det var att få gjort det..! Sen så åkte jag in till city och köpte shampo och så hämtade mamma mig med bilen och så åkte vi sedan till Täby Centrum för att leta underklänning till studenten. Ni förstår, min klänning är ganska genomskinlig annars.. Och vi hittade superbra saker! En underklänning, en bandlös BH och ett bar trosor som inte alls gav några skarvar, allt i nude-färgat så att det inte syns alls. Deta härr bli super alltså! 
 
Idag har jag varit på jobbet hela dagen, därav tröttheten nu. Mina fötter/ben orkar inte stå upp en längre stund just nu så jag sitter bara i soffan och lyssnar på Håkans senaste album. Vad tycker ni om det förresten? Jag tycker att det är otroligt mysigt och härligt att lyssna på, och så har det ett ntt härligt sound som jag gillar starkt. 
 
Nu ikväll ska jag bara äta vindruvor framför TVn, ovh vila upp mig. Ååh hur skulle jag klara mig utan sömn? Jag förstår mig inte på folk som sover såhär lite vanligtvis....
I brist på annat får ni en gammal bild, från februari.

Dålig dag

Hej. Jag ligger just nu i sängen och lyssnar på Håkans nya album (of course) och ska snart sova. Jag blickar tillbaka på denna torsdag och inser hur missnöjd jag faktiskt är med den. Visst, det regnade och var allmänt grått men det var något annat också. Och nu menar inte att något specifikt hände så att min dag förstördes utan jag blev är bara missnöjd med mig själv idag. Jag var inte mitt bästa jag och det håller på att krossa mig just nu. Jag får helt enkelt hoppas att morgondagen blir bättre.

En bild på en riktig snygging, Dougie Poynter, för att göra alla på bättre humör.


Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart

Guuuuud vilket underbart väder vi har idag! Jag känner inte för att stänga in mina fötter i några stövletter idag så det får helt enkelt bli halvöppna sneakers. Och solglasögonen ska självklart på också. Jag menar det är ju hela 12 grader ute så nu är det verkligen dags att börja bära tunnare jackor och skor. 
 
Jag har bara vinterskor inne just nu så jag sprang nyss ut i friggeboden för att hämta två par härliga egentligen ganska somriga skor. Man måste hjälpa sommarkänslorna lite på traven. 
 
Jag hade sjukt roligt igår kväll och ramlade hem ungefär tre, men trots detta så mår jag prima och är på strålande humör, måste bero på vädret! (Dock är jag nog egentligen jättetrött, under ytan.)

Hej vänner!

Jag ska på skiva nu. Vi hörs imorgon! Pusssss.


Min lediga dag

Min dag har varit annorlunda. Imorse åkte jag som sagt med pappa och bytte däck på bilarna, snacka om skillnad på hur greppet blir annorlunda med dessa sommardäck, den kramar verkligen om vägen. Sen så fick jag hitta hem själv för pappa åkte till jobbet. Sålänge jag har kommit igång och redan är i farten så är jag väldigt pruduktiv så direkt närjag kom hem så bytte jag om och åkte till gymmet. Idag blev det lite löpning och ben. 
 
Sedan dess har jag inte fått mycket gjort dock, har i princip bara tittat på How I met your mother på Netflix (de serier jag verkligen vill titta på (Gossip Girl och Pretty Little Liars) har de så få säsonger av så jag vet inte vad jag ska titta på..) och handlat. Men nu ska det bli ändring på det, jag ska lägga upp ett träningsschema och även skriva upp på lappar vilka maskiner jag ska använda för de olika träningspassen, börja titta på en läxa tror jag och så ska jag lära mig att deklarera. Wish me luck!
 

Let's not pretend

Även om ni egentligen inte bryr er så värst mycket så känns det som om jag har övergett er. Jag saknar att skirva av mig och berätta ommin dag för er, så nu ska allt tillbaka till det normala igen. 
 
Jag sa ju förra söndagen hur taggad jag var inför den veckan som nu har passerat och en vecka senare så är jag väldigt nöjd. I måndags tog jag körkort, jag hade sleep over med Sanna, Simon och Matthias, i tisdags besökte jag Forsmark, i torsdags umgicks jag med fina Susanna, igår träffade jag min gamla vän Madeleine (som jag inte träffat på år och dar och började sakna lite för mycket), jag var även på Friends Arena och såg Eddie Izzard framföra Force Majeure, och idag har upptäckt Imagine Dragons. Bra vecka med andra ord.
 
Jag ser konstigt nog fram till att jag få gå upp imorgon bitti. Det ska bytas däck på bilarna och eftersom jag är ledig så ska jag köra lilla bilen och pappa den stora så slipper han köra fram och tillbaka. Vi ska vara där klockan sju. WOHO!
 

Love at first sight

Jag hittade den här underbara väskan på Viktor Frisks blogg och min spontana reaktion var "den där måste jag ha". Dock kostar den 3 495 kr så det är inte direkt ett beslut jag vill förhasta. Ska suga lite på karamellen först.
 
Adax / Murray by Stine Goya

I believe in yesterday

Gårdagen var, trots högskoleprov, en fin dag. Min tid i Tibble Gymnasium gick fort, man är ju upptagen hela tiden så man tänker inte på hur länge man faktiskt är där. Och en sak som jag blev väldigt glad för var att testdelen var kvantitativ, alltså att den delen som man gör helt i onödan var matematik. Jag hatar de verbala delarna med länga texter som man aldrig lyckas fokusera på eller komma ihåg vad de handlar om så jag blev glad att jag fick spendera min extra timme med att räkna matte istället vilket jag tycker är roligt.
 
Sen på eftermiddagen, precis när jag kommit hem så plingade min gamla vän Amanda på dörren. Hon gav mig en inbjudan till hennes student och sen så satt vi och pratade i säkert en timme. Hon är en helt underbar person och en av de som känner mig allra bäst, så jag blev väldigt glad att hon kom förbi.
 
På kvällen hände det inte så mycket, åt god moddag med familjen och sen tittade jag på Bond (Tomorrow never dies) och Mona Lisas leende. Efter den tidiga uppvakningen så var jag lagom trött på kvällen och höll på att somna framför Bond.
 
Tumblr_mi6iqf6gjr1rzagi6o1_500_large
Bild.

I can't wait

Det känns som om den här dagen aldrig tar slut. Jag skippade faktiskt jobbet idag för att kunna övningsköra en sista gång och för att ha tid till att plugga inför prov i veckan, så snälla Patricia hoppade in för mig. Men istället så har jag varit ute på en PW, övningskört, fikat på Bunnsvikens Trädgård och kollat igenom en rapport med Sanna. När jag kom hem från bilturen så kändes det som att klockan var typ fem/sex när den egentligen var halv tre ganska bekvämt att veta att man har halva dagen kvar. Nu ska jag ta och sätta mig med svenskaboken för att lära mig om språkhistoria. 
 
Jag ser otroligt mycket fram emot den kommande veckan, det händer många nya saker och jag vill bara att den ska börja nu.
 
Min utsikt just nu, önskar att det var ett böljande hav och solsken utanför fönstret istället. Men man kan ju inte få allt.

It was time for a change

Dagen blev inte riktigt som den var planerad. Jag fick inte övat så mycket inför högskoleprovet som jag borde ha,jag hann göra en provdel typ och det ger inte så sådär jättemycket. Men faktum är att min gama vän Louise hörde av sig och undrade om jag ville följa med på en powerwalk, inte kunde jag väl säga nej till det? Vi promenerade runt i solen i en timme och pratade om allt och inget, vi träffas väldigt väldigt sällan nu för tiden så vi fick helt enkelt ylla i om vad som hänt den senaste tiden och vad som kommer hända. Jag blev otroligt glad när hon hörde av sig och det fick mig att inse hur mycket jag saknar mina gamla vänner från högstadiet (dock är Louise en vädigt speciell person för mig för vi har känt varandra hela livet och har alltid haft väldigt bra kontakt) som jag i princip aldrig träffar längre. De har varit några av de bästa personerna jag träffat i mitt liv och jag börjar inse nu hur mycket jag vill ha kvar dem, hoppas de känner likadant.
 
Så ja, jag var upptagen halva eftermiddagen med att promenera med Louise och sen när jag kom hem så tog väl en timme på mig att duscha, nej okej kanske inte så länge men det var dags för inpackning idag så det gör ju att det tar längre tid. 
 
Jag har recis insett att jag måste ta en buss imorgon som går 7.27 så jag får helt enkelt ta och gå och lägga mig direkt, annars kommer jag vara helt död. Godnatt!

Håret

Jag var som sagt och klippte mig förra onsdagen, vilket behövdes. Håret hade blivit alldeles för långt och slitet. Jag blev helt okej nöjd med resultatet, tyckte väl att det blev lite långt i nacken så att det blir en ganska rak linje framifrån och bak medan jag vill att det ska vara längre fram och kortare bak. Men men, man kan inte få allt. Dessutom så har jag ingen vidare lust att få för kort hår just nu, det är trots allt mindre än två månader kvar till studenten och då måste ju håret vara perfekt. :)
 
Men som sagt så var mitt hår väldigt slitet, och inte minst torrt. Detta beror inte bara på att det var väldigt länge sedan jag klippte mig utan även att jag tar väldigt dålig hand om mitt hår. Tidigare har jag bara tagit schampo och balsam i det när jag har tvättat men nu ska det bli ändring på det här. Jag ska börja ta hand om mitt hår ordentligt, och med det menar jag inpackning en gång i veckan och silikondroppar efter varje tvätt. Jag har gjort detta en veckanu och det känns bra, jag tror att det kommer hålla, det kommer gå bra. Och mitt hår känns faktiskt lite lenare redan nu. :)
 
Hårinpackning från Maria Nila || Silikondroppar från Paul Mitchell

Hej

Har ni haft det bra den här veckan? Jag har haft det väldigt bra faktiskt, i Strömstad så fick jag bara njuta av våren lite, och resten av tiden satt jag och pluggade körkortsteori. Jag karade förresten teoriprovet igår! Ååh vad lycklig jag är, nu är det bara uppkörningen kvar och den ska göras inom snar framtid, wish me luck!
 
Jag kom hem i tisdags kväll med tåget och här hemma har jag inte fått mcyket gjort, jag har tittat på extremt mycket Gossip Girl helt enkelt. Jag längtar faktiskt till på måndag när det vanliga livet drar igång igen med skola och allt så man får ordning på vardagen. För att sitta hemma och inte göra ågonting är inte direkt min grej.
 
Men idag ska jag träna lite på gamla högskoleprov var tanken, sen kanske jag sticker ut och springer eller tar en PW också i solen. Vi får se, jag med andra ord inget planerat. (Men någon mer Gossip Girl blir det i alla fall inte.)