Basic pump

Förra söndagen beställde jag hem dessa vita snyggingar i offwhite från Nelly. Med de tillsammans med de svarta pumpsen jag köpte i London är jag äntligen redo att inta våren. Hur fina är de inte??
Vita pumps - Nly Shoes // Svarta pumps - Stuart Weitzman for Russell & Bromley

I don't know how you do it, but somehow you always will be there

St. Lucia – Elevate
 
Hej vänner! Jag har haft en otroligt mysig helg och bara njutit med Matthi som sällskap. Vi har inte fått mycket gjort asså.. Haha jaja, såna dagar måste man ju också få ha va? Nu i veckan blir det dock mer hektiskt, då blir det 33-listan, Spotify-event och högskoleprovet (plus plugg inför det varje ledig minut). Så det är bara för mig att vila upp mig nu så jag är redo att inta denna vecka. 
 

One day you'll look to see I've gone

The Beatles - I'll Follow the Sun
 
Igår lärde jag mig redigera lite i iPhoto, syns det eller? Haha känns bra att äntligen kunna få till rätt färger som gör bilerna lite mer spännande. Måste dock bara lära att få till så alla bilder ser hyfsat likadana ut..
Bomberjacka - Mango // Topp - H&M // Kjol - TopShop // Skor - Vagabond // Ringar - Bikbok (små) och Style by Tyra (korset)

London 2014 - Del 5: Typically London

De obligatoriska sakerna från London: fish and chips, telephone booth och taxi.

There's just an echo from a lost and lonely world

Jukebox The Ghost – Adulthood
T-shirt - Gina Tricot // Kjol - TopShop // Skor - Din Sko

Nu släcker de på scenen, nu återstår ett öronsus

Lars Winnerbäck – Nästan perfekt
Sedan London har jag och Matthi snackat väldigt mycket om att börja på en stor skivsamling. Anledningen till att vi fick för oss att göra något så, för vissa, tråkigt är att det på Camden Market fanns sjukt många stånd med billiga plattor. Det allra bästa där var att de hade många av de band som vi lyssnar på. Men vi hade inte cash så det fick bli en annan gång helt enkelt.
 
Vi gick till Bengans här om veckan för att kolla runt lite på utbudet men då hade de stängt en kvart innan vi kom dit. Bättre lycka nästa gång? Ja faktiskt, eller jag vet inte.. Matthi åkte dit i tisdags med Simon (så det var alltså inte min nästa gång så det kan ju gå hur som helst.. :P). Men denna skönhet fick jag i onsdags. Hur gulligt av honom? Han vet ju väldigt väl att Lasse är en av favoriterna (snarare gudarna) när det kommer till min musiksmak så det var ett självklart val. Sen att han lyckades pricka just Kom också med störst antar ordentligt bra låtar är ju fantastiskt! Är bara sååå lycklig! 
 
På nedersta bilden kan ni se min skivsamling sen tidigare, inte så stor och absolut ingen variation men jaja, det är något i alla fall. Och dessutom så är de ändå måsten för mig i min samling (de andra gudarna..).
 
Kom - Lars Winnerbäck
Samlade Singlar 2000-2010 - Håkan Hellström
Nåt Gammalt, Nåt Nytt, Nåt Lånat, Nåt Blått - Håkan Hellström
2 Steg Från Paradise - Håkan Hellström
Michael - Michael Jackson
Thriller - Michael Jackson
King of Pop (The Swedish hit collection) - Michael Jackson
Som en Blixt - Jimmy Jansson
 
PS. Haha nej, Jimmy Jansson är ej en gud för mig men vem är inte kär i honom liksom??

Här finns ingen som kan döma

Lars Winnerbäck – Kom
Skjorta - Joe Fresh // Kjol - H&M // Klocka - Daniel Wellington // Skor - Din Sko

London 2014 - Del 4: The Shopping

Covent Garden:
 
Camden Market:
 
Piccadilly Circus:

lilacism

#37 Lilacism / Essie
 

Blondes have more fun

Här har ni håret! Vad tycker ni? Längden är det ju ingen större skillnad på då vi bara tog bort de allra yttersta topparna. Färgen däremot; jag är kär! Haha Är det inte vårigt och fräscht? Det är en ganska kall blond färg som passar mina drag väldigt bra. Det blev ljusare än tidigare då vi denna gång körde blekning i alla slingor där vi tidigare har haft blekningpå varannan och blond (varmare färg) varannan. Men jag känner mig mer bekväm nu än tidigare. Och Susann förstod precis hur jag ville ha det direkt, hon är guld värd när det gäller mitt hår alltså. Har aldrig litat så mycket på en frisör!

I jumped so high I touched the clouds

American Authors – Best Day Of My Life
 
Hej vänner! Min dag har varit helt fantastisk. Jag har varit på sjukt bra humör hela dagen på jobbet tack vara låten ovan, den går inte i stil med vad jag brukar lyssna på men måste erkänna att den gör mig extremt taggad på livet! (Deras låt Luck är också sjukt najs.. Lyssna om ni vill tagga till inför något.) Efter jobbet drog jag direkt till frisören, känner mig såååå nöjd som vanligt, men ni får se bilder och veta mer först imorgon bitti. Till slut när jag kom hem vid nio så var mammas våfflor redo att ätas. Hur underbart??
 
Hur har er våffeldag varit?

Så meningslöst kan ingenting vara

Hästpojken – Samma himlar
 
Här har ni gårdagens outfit! Haha okej, inte riktigt då. T-shirten hade jag på mig med en kjol till men drog på mig mjukisbyxor när jag kom hem. Såhär ser jag alltså ut när jag sitter hemma på kvällen och inte orkar bry mig om någonting.
T-shirt - TopShop // Byxor - H&M // Hörlurar - Urbanears

The way is long, but you can make it easy on me

CHVRCHES – The Mother We Share
 
Jag hade en helt underbar middag på Vapiano med mina fina i fredags. Madeleine och Julia känner mig så väl så jag kan göra precis vad som helst utan att de blir förvånade. Att kunna prata om allt är också en enorm befrielse. Är så stacksam över att dessa två fina personer är en del av mitt liv!

Jag skiter i att svara när det ringer, det är ett långsamt sätt att bli ensam

Lars Winnerbäck – Utkast till ett brev

Skjota - H&M // Topp - H&M // Kjol - TopShop // Skor - Din Sko // Strumpbyxor - Lindex

Jag förlorar mitt fokus. Vad drömde jag om?

 Lars Winnerbäck – Mareld
 
När man sitter, nej halvligger, i soffan och hör Lars Winnerbäcks dova röst komma från de sprängda högtalarna. När kroppen är så utslagen att man får ångest av att en tänka på att borta tänderna. När de man älskar inte bryr sig om en. När man sitter vid middagsbordet och kämpar för att tårarna inte ska svämma över. När man är som lägst. Vad gör man då?

Du såg det komma när skolklockan ringde

Lars Winnerbäck – Skolklockan
 
Hej vänner! Idag har jag och mammi varit sjuukt produktiva! Vi har varit och storhandlat, shoppat endast nödvändiga saker på Täby Centrum och ställt mig i diverse bostadsköer runt om i landet. Jag har även beställt hem nya skor, fotat dagens outfit och mailat Romwe om min tröja som jag inte har fått än (beställde den 28:e januari....). 
 
Igår kväll hade vi en mysig men inte riktigt lika produktiv kväll. Först gick vi och åt middag på Ulla Winbladh för att seden gå och se musikalen Spök! på Cirkus. Helt underbart musik kväll med gudomlig mat och rolig underhållning. Musikalen var så ofantligt rolig asså, ni måste gå och se den!
 
Förrätt: Toast skagen
 
Varmrätt: Smörstekt sjötunga
 
Efterrätt: Chokladtryffel och en enkel espresso
 
Min favvo-makeup: naturligt med vass, markerad eyeliner. 
 
Kvällens outfit: Skjorta från Joe Fresh, Kjol från French Connection

But if I was to say I regret it, would it mean a thing?

Topp - Oasis // Jeans - Crocker Jeans // Skor - Din Sko // Klocka - Daniel Wellington

Hold me in your everlasting arms

Vampire Weekend – Everlasting Arms
 
Det absolut bästa jag vet är att vakna upp bredvid min kärlek ute i Rimbo. Det är så jävla mysigt där ute, på landet är det ett het annat tempo. Det är den platsen jag känner att jag kan åka till om jag vill slappna av och bara koppla bort allt. När jag vaknar upp där så är jag så lycklig att jag inte vet vart jag ska ta vägen, kan inte göra annat än att försöka få honom att förstå hur mycket jag uppskattar detta.

London 2014 - Del 3: Walking the streets of London

Ett gäng bilder på oss som bara togs i farten.

Det är bortom min kontroll

Kent – Socker
Jacka - Esprit // Kjol - H&M // T-shirt - Gina Tricot // Skor - Zara

All that glitters ain't gold

Lemaitre – Iron Pyrite
 
Dessa snyggingar fick jag av min kärlek igår. Är de inte hur balla som helst? Snarare ett smycke än något praktiskt. Från Happy Plugs.

Been a long time coming for the working man

Imagine Dragons – Working Man
Kavaj - TopShop // T-shirt - Gina Tricot // Byxor - Esprit // Skor - Vagabond // Hörlurar - Happy Plugs

angora cardi 2.0

När jag vaknade upp igår trodde jag att någon hade målat mina naglar medan jag sov. Lacket jag la i tisdags hade helt skiftat färg när det sett det kalla dagsljuset som vi har just nu med vit backe och grå himmel. Men ja, då fick de i alla fall den lilaaktiga färg som mamma var ute efter när hon köpte det, så det var ju inte direkt något negativt.
 
#42 Angora Cardi // Essie

Jag är frosten där inget växer, jag är halvåret av mörker

Kent – La Belle Epoque
Jacka - TopShop // Skjorta - Joe Fresh // Kjol - Pins & Needles, Urban Outfitters // Skor - Zara // Väska - Louis Vuitton

London 2014 - Del 2: 221B Baker Street

Ja, ni vet ju om hur mycket jag älskar Sherlock så museet på Baker Street var ett självklart mål med resan.

angora cardi

Mamma bad mig testa hennes nya nagellack så hon skulle veta hur det såg ut innan hon använde det sjlv, och här har vi resultatet. Hon hade förväntat sig mer röda/lila toner i det eftersom det såg lilabrunt ut i flaskan men på naglarna blev det väldigt brunt. Aja fint om man vill ha en naturlig brun färg i alla fall. :)
#42 Angora Cardi // Essie

I'm back before the snow

Satellite Stories – Australia (Don't Ever Let Her Go)
 
Har blivit sjukt sugen på outfitbilder här i bloggen igen sen jag tittade tillbaka i arkivet från december och januari. Då var jag riktigt flitig med detta, så förvänta er mer på den fronten nu. Vi börjar med en outfit jag bär när jag inte riktigt orkar bry mig allt för mycket..
Jacka - Hollies // T-shirt - 365 Sunshine // Kjol - Cooperative, Urban Outfitters // Klocka - Daniel Wellington // Skor - Aerosoles

Tack för mig

Hej vänner! Jag har mått piss hela denna måndag så nu avgår jag från jorden. Vi hörs när jag lever igen!

London 2014 - Del 1: Across the Bridge

Big Ben och Houses of Parliament låg precis på andra sidan The Thames från vårt hotell, London Eye låg dock på vår sida av vattnet.

We're young enough to say "this is gonna be a good life"

OneRepublic – Good Life
 
OneRepublic Live @ Fryshuset 14.03.11
Ja, vad ska man säga? Grabbarna var riktigt vassa på scenen och det blev en riktig ljud- och ljusshow. Underbart att skåda! Och sångaren, Ryan, hade mer energi än han behövde så han sprang runt till alla små vrår av scenen flera gånger under varje låt. 
 
Konserten had eett riktigt bra upplägg, de hade en akustisk del, en del med bara asskön musik och så avslutades det med en riktig festdel. För att få igång publiken så mycket som möjligt så spelade de allra flest klassiker som alla känner igen från radion, men man kan lugnt säga att detta var ett mycket bättre forum för låtarna. De fick nytt liv men samtidigt så fick man några nostalgikickar.
 
Den bästa låten under konserten var i min åsikt en mix av deras enligt mig bästa låt, Good Life, och superhiten Midnight City av M83. En genomtänkt kombination av två underverk. Det kan ju inte bli annat än magiskt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Now come back if you needed my hand

 Foster The People – The Truth
 
Just nu är jag sugen på kortklippta klor med en naturlig nyans.
#13 Mademoiselle / Essie 

Complete Series Three

För ungefär en vecka sedan fick ni ju se det jag shoppat i London, men det är fanimej det allra bästa köpet!! Så nu har jag alla tre säsonger på DVD, så värt!
 
 

Oh and I got pictures that I don't remember taking that are so bad

Gavin DeGraw – Finest Hour
 
Jag säger bara en sak: palla försöka vara snygg hela tiden. Här har ni mig när jag har som roligast för mig själv. Att göra fula poser är ju så jävla skojigt!
 
Dagens outfit är också: Kjol - TopShop // T-Shirt - Gina Tricot
 
 
 
 
Är alldeles för lycklig idag för jag har köpt biljetter till Lasse i juni och insett att Haim spelar på Bråvalla som jag redan har biljetter till. Nothing can bring me down.
 
 
Update: hur kan man bli så pigg/uppspelt av att blogga? Egentligen sitter jag här i soffan med en uppsvullen halsmandel, saknad av en ordentlig röst och så blir jag halvt illamående, halvt yr bara av att ställa mig upp. Det känns ju sådär..

I feel the same as I did from the start

Gavin DeGraw – Where You Are
 
Gavin DeGraw Live @ Annexet 14.03.09
Ja, vad ska man säga. Gavin var ju en person som jag var smått kär i för runt fyra år sedan. Det var inte så att jag var kär i honom som person utan jag var kär i hans musik, den tilltalade mig som ingen annan musik gjort tidigare. Jag har gråtit, skrattat och bara levt livet till hans vackra toner. Så nu var det äntligen dags för mig att skåda honom på scenen, och han gjorde mig allt annat än besviken. Men vilken jävla poser han är ändå! Han vet om att kan sjunga riktigt bra, att han har sköna låtar och att han ser bra ut så han bara leker runt på scen, vickar på höfterna och vinklar micen åt alla hål förutom framåt. Men ja, bra var det minst sagt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänk hur lycklig den 15-åriga Emma hade blivit om hon hade vetat om att hon en vacker dag skulle få vistas i samma rum som Gavin.

Trött i kroppen men pigg på livet

Hej vänner. Ja vad ska man säga, jag mår som jag förtjänar. Hela min kropp skirker bara ner så fort jag ställer mig upp så jag har suttit i soffan sen jag kom hem frpn jobbet och nu luýckats läsa ut Elsas Värld (dags för bok nr 3 i raden då: Elsas Hemlighet). En Marabou Oreo har jag framför liggandes på bordet också, har ni smakat det? Den är ofantligen god!
 
JAg har ändå varit hyfsat pigg idag, var faktiskt värre igår, då var jag helt död och blev yr så fort jag gick till kopiatorn på kontoret. Men idag har jag haft lite livsglädje tack vare all ny musik som dykt upp i mitt liv. Jag har självklart lagt till mina nya favoriter med både Gavin DeGraw och OneRepublic på min spotifylista, men sen så har det även dykt upp lite ny musik idag. Dels så har Kent släppt en singel som är helt gudomlig och bara växer för varje gång man lyssnar på den och sen så har även Foster the People's nya album dykt upp på spotify (trots att det egentligen släpps på tisdag, kan någon förklara detta för mig? Varför finn det där nu? Aja, jag klagar ju såklart inte!). Så jag har haft riktigt härlig musik med nya influenser stömmandes i mina Urbanears hela dagen, så jag har egentligen inte så mycket att klaga på.
 
Nya musiken:
Kent – La Belle Epoque
Foster The People – Supermodel
 
 

En skam för Sverige

Hej vänner! Jag ska nu sova efter en helt underbar kväll med Matthi. Det här var ju hans julklapp så jag bjöd på lite middag och så innan också. Det blev verkligen en toppenkväll med bra mat, bra sällskap och bra underhållning. Asså fy fan vad Soran och Magnus är duktiga alltså! Matthias skrattade så han grät. Helt underbart att jag lyckades hitta en present som gjorde honom så lyckligt. Felfri kväll.

Med grabbarna efter föreställningen.

Busy busy

Hej vänner! Allt bra med er denna regniga måndag? Jag har haft en ganska seg dag efter alla helgens aktiviteter men de är inte slut än! Ikväll blir det En Skam för Sverige med Soran Ismail och Magnus Betnér, och imorgon blir det One Republic. Men sen är de hetsiga kvällarna slut så på onsdag börjar jag kolla igenom London-bilderna!

Nej men hoppsan, nu tittade solen fram! Mys.

Nya jackan fick åka på idag!

Best I ever had

Gavin DeGraw – Best I Ever Had
 
Hej vänner! Jag har haft en helt magisk dag idag där jag vaknade upp bredvid min käraste, tog en promenad med dessa två knasbollar i det underbara solskenet och vittnade bästaste Gavin DeGraw på Annexets scen. Hur perfekt låter inte det?
 
Bilder från konserten kommer upp inom kort!

Internationella kvinnodagen?

Hej vänner! Det har inte märkts så mycket för min del att det varit den internationella kvinnodagen idag kan jag ju säga. Jag har mest bara legat småbakis hemma och tittat på Let's Dance och Top Model Sverige. Kvällen igår var awesome med både gamla och nya ansikten, och med alkohol såklart. Jag hade så kul att jag aldrig ville att kvällen skulle ta slut!
 
Idag köpte jag lite småspontant biljetter till mig och Matthias till Gavin DeGraw på Annexet imorgon. Det ska bli sjukt skojigt! Men nu måste jag snart springa till bussen för jag ska spela lite biljard ikväll med grabbarna. Ha det gött och hoppas ni tittar på mellon åt mig!!
 

Now it's time to build from the bottom of the pit right to the top

Imagine Dragons – It's Time
 
Hej vänner! Jag har nyss avslutat en uppfriskande dusch. Ögonlocken börjar bli tunga nu så det är snart dags att sluta dem helt. 
 
Idag har jag varit sjukt sugen på Imagine Dragons! Jag tror nästan att jag har en försklaring till det faktiskt. JAg lyssnade nämligen på dem extremt mycket förra våren, och idag så kändes det minst sagt som vår när vår underbara sol kika fram bakom molnen! Sen så är deres musik väldigt uppfriskande och så blir man glad av dem. Hur bra kombination??
 
Nu på kvällen har jag varit på middag med Matthi då vi åt Frozen Yoghurt till efterrätt. Vi har snackat om att äta det jättelänge men så har det inte blivit av förrän nu och jag måste nästan få påstå att det är godare än glass! Vad tycker ni?
 
Från Frozen Yoghurt Factory.

Just beyond the skin

Empire Of The Sun – Disarm
 
Nedan kan ni se alla de plagg jag köpte i London. Jag kommer förmodligen gå igenom hela bildarkivet från vår vistelse i helgen eller dylikt så ni får vänta ett par dagar till innan ni får se hur det var. Ledsen för det men som sagt så har jag inta orken nu.
 
 
Klänning från Pull & Bear.
 
Vit, oversized kavaj (jag har letat efter en likadan i över ett år!!) från TopShop.
 
Ljusblå, lång, stor kappa (vårens trendigaste ytterplagg) från TopShop.
 
Blommigt, transparent linne från Urban Outfitters.
 
Senapsgul, aningen längre kjol från French Connection.
 
Pyjamas från Forever 21.
 
Svarta pumps med spetsig tå från Stuart Weitzman for Russell & Bromley.

Dream time, it's a special place

Empire Of The Sun – DNA
 
Hej vänner! Jag har inte mycket ork eller lust att sitta framför datorn hela kvällarna och blogga just nu. Jag är ledsen för det. Men jag har fortfarande inte kommit ikapp med sömnen än sen flygandet och den sena hemkomsten i söndags. Så denna vecka får ni ha överseende med mig.
 
Det enda jag orkar göra när jag kommer hem på eftermiddagarna är att läsa denna underbaring.

Mvh Bokmalen

Vintage Shoes - Caroline Fox. En bok om skotrenders utveckling under 1900-talet.
Sju Sorters Kakor - ICA Provkök. Ett måste att ha i kokbokshyllan.
 
Dessa två skönheter fann jag på mitt skrivbord när jag kom hem i söndags. Ingen mindre än min mor hade lagt beslag på dem då jag var borta hela bokrean. Tack än en gång mamma!

Mamma

Jag kan vara jävligt svår att hantera när jag är antingen trött eller stressad (det kan Matthi intyga....) så det är inte många som klarar av mig då. När jag är trött har jag alldeles för lätt för att bryta ihop för att det ska vara hälsosamt för mig. Det är enda gången jag gråter, när jag är så ofantligt trött. När jag är på sånt här humör så får jag panik så fort minsta lilla sak går fel. Den enda personen i hela världen som vet hur hen ska bete sig runt mig i dessa situationer är min mamma.
 
Så imorse när jag insåg att jag inte hade något busskort så kom mamma med idén att jag kunde ta bilen bara. Sen när jag satt mig i den ej uppvärmda bilen så märkte jag att den inte hade någon bensin så jag fick helt enkelt överleva att ta en omväg på fem minuter för att tanka. När jag kom fram till besinmacken så visade det sig att mitt kort inte fungerade att betala med. Då gick det inte längre. Jag åkte hem och bad mamma om hennes kort men hon tog helt enkelt tag i saken och gjorde sig i ordning superfort för att kunna köra mig till jobbet. Och så lyckades hon övertala mig att bensinen skulle räcka.
 
Ja, vad ska man säga. Min mor är helt ovärderlig för mig. Hon vet hur hon ska lugna ner mig i ALLA situationer genom att bara komma på en lösning på problemet och försöka få mig att sätta mig ner i några sekunder och andas. Mamma är guld värd för mig.

Hemma igen

Hej vänner! Har ni haft det bra? Jag har bara levt loppan i London med min kärlek. Det har varit shopping, sightseeing och stora mängder mat. Tipptopp med andra ord! Men nu är det tillbaka till verkligenheten igen och jag har ju varit på jobbet idag. Dagen blev lite väl seg i och med att vi kom hem ganska sent igår, så ikväll blir det bara till att dega i soffan och komma ikapp med bloggar och alla viktiga TV-program jag missade förra veckan (Top Model, Let's Dance och Mellon) med en skål godis i knät. Ja juste, jag ska packa upp också!