It's time to follow her tomorrow

Dagen har bestått av studentfotografering, lunch med klassen, inhandlande av biljetter till Hultsfred och ett enda plockande inför studenten. Nu ligger jag redo att sova i sängen men hjärnan säger inte riktigt samma sak, den går nämligen på högvarv. Nervositeten inför inför imorgon börjar äntligen krypa fram och jag hoppas verkligen att det blir en dag att minnas.


Cha cha bloggen

Ja, det är vad min klass ser mig som. Haha nej men som på alla andra skivor så hade vi klass-nomineringar igår och jag blev tydligen "klassens Cha cha bloggen". De hade långa fina rim som de läste upp och allt de sa passade in väldigt bra på mig om jag ska vara ärlig. 
 
Men ja, nu är det ju verkligen inte långt kvar. Idag så målade vi lakan som vi ska ha på flaket och så fick jag äntligen köpt en clutch och inlägg till mina aningen för stora skor. Dessutom så har jag provat sminkningen och valt vilken av två sorter jag ska ha och nu så sitter jag och väntar på att mina naglar ska torka. Det är verkligen nära nu och det enda vi ska göra imorgon är att ta studentfoton så vi måste se likadana ut imorgon som vi har planerat att göra på onsdag. Lite knas, men det är väldigt trevligt att skolan fixar det åt oss, det har de inte gjort tidigare år. 
 
Men som ni kanske kan höra så är det väldigt mycket just nu som jag bara vill njuta av varje sekund utan att behöva tänka på att fota outfits till bloggen, men jag kan lova att det kommer igång igen direkt efter min student. 
 
 
 

The Great Gatsby

The Great Gatsby är en av de bättre filmerna jag sett på länge. Jag kan inte på rak arm komma på något som jag faktiskt störde mig på med den. Den var perfekt, den förbjudna kärleken, de vackra miljöerna, Leonardo DiCaprio - ja, allt var perfekt. Trots detta så kändes den ganska mycket som vilken kärlekshistoria som helst fram till slutet, det var först då jag började älska den. Den har nämligen ett lite annorlunda slut som man inte kan undgå att bli insatt i och förstå alla känslor som visas på duken. Man blir otroligt insatt i filmen. Men nu vill inte jag ge er för höga förväntningar på filmen, men jag tycker verkligen att ni ska se den.
 
Jag sökte på titelt på tumblr och fick fram detta:
Älskar den här sista gifen. Lyckan tycks vara oändlig.

Catch up

Hej hej hemskt mycket hej. Nu var det ju ett par dagar sedan sist och det enda jag har gjort sedan dess är typ att shoppa. Nej okej, vi tar det från början. 
 
Igår så spenderade jag en väldigt lång tid inne i stan, jag slingade och klippte gåret (blev asnöjd!!) och så köpte jag lite smink till studenten och även smycken till det. Sedan så var jag tvungen att åka till Täby Centrum för att hitta mors dags-present, men jag hittade en perfekt present så det var det värt. 
 
Sen på kvällen igår så var jag på bio och åt middag med Sanna, Simon och Matthias. Vi såg The Great Gatsby som jag förmodligen kommer berätta mer om senare i ett annat inlägg. Men så vi hade det otroligt trevligt trots att vissa av oss (host host jag) blev väldigt trötta mot slutet. :)
 
Idag var jag på Täby Centrum och shoppade med Sanna, vi hittade många trevliga saker som ni kommer få se mer av inom en snart framtid. ;) Sen på eftermiddagen satte vi oss med bordsplaceringen inför vår studentskiva imorgon, det tog oss typ två timmar men det blir jättebra som det är nu. 
 
Två andra trevliga saker som hänt sen sist:

Min kaktus, som lever sitt eget lilla liv, har odlat tre nya snablar. Den är inte riktigt klok för det hände ingenting med tillväxten under dess första fem år men sen helt plötsligt för två år sedan så odlade den en lång snabel och började växa på bredden, nu är den väl dubbelt så stor som innan.

 

Medan alla andra har åkt till Kungsträdgården för att titta på körsbärsträden så har jag den senaste veckan bara behövt titta ut från mitt sovrumsfönster. Dock undrar jag varför vårt träd alltid blommar efter de i Kungsan, det är typ en vecka efter. Någon som har en aning? Men jag har i alla fall fått svar på min fråga om varför det inte får några bär, det är tydligen sterilt, precis som de i Kungsan. :)


Fri till slut

Kavaj - H&M || T-shirt - 365 Sunshine || Shorts - H&M || Väst - Henry Lloyd || Klocka - Daniel Wellington || Skor - Converse
 
Detta är de kläder jag har haft på mig idag, fast jag körde utan västen när jag var inomhus. Jag älskar hur de här shortsen sitter lite löst. Jag hatade det först för att jag ville ha ett par tajta hela vägen men sen så hittade det i höstas så nu älskar jag dessa. De är lite i stil med boyfriend-jeans fast i kort modell. Jag älskar även hur shorts, T-shirt och converse kan bli så sofistierat så fort man slänger en kavaj över axlarna, det är ett magiskt plagg det där. 
 
Dagen har varit väldigt lång. Det började med att jag försov mig och att Ritza bad mig jobba ytterligare en timme på kvällen. Sen så var jag i skolan och satt och väntade på att få komplettera biologin som jag till slut fick MVG på, dessutom så lämnade jag in ALLA böcker idag, vilken befrielse! Dock så var det inte slut där, jag hade en komplettering kvar. Det var en grej i matte breddning som tog mig ca en halvtimme att göra när jag kom hem och sen så visade det sig att jag fick MVG på det också. Kan ni tänka er vad jag har åstadkommit bra saker idag? Och utöver allt detta så har jag även jobbat i fem timmar. Good job, Emma! Men nu ska jag äntligen få krypa ner i min efterlängtade säng. Godnatt.

Everything has changed

Klänning - H&M || Kofta - H&M || Skor - Vagabond
 
Trots att inte vädret ville hänga på så körde jag på en väldigt somrig och söt outfit idag. Det var denna klänning jag köpte igår som jag inte kunde hänga tillbaka på galgen för den var tvungen att följa med mig hem. Och tack vare den stickade, rosa koftan så blev hela outfiten alldles sockersöt. I like it.
 
Idag har jag äntligen varit på synundersökning och sett till så att jag i alla fall får lite starkare linser, jag vill ju kunna se något liksom.. Och sen så har jag inte gjort så mycket mer, vi fikade under svenskalektionen med klasen och bara njöt av jordgubbstårta. Nu har det också bestämts att jag ska åka till Hultsfred med Sanna, Simon och Matthias så vi ska köpa biljetter typ imorgon. TAGGA!
 
Idag är det för övrigt bara en vecka kvar till studenten.

They tell me your blue skies fade to gray

Topp - H&M || Kjol - Gina tricot
 
Jag bar dessa kläder idag, förutom att jag var barbent. Dessa bilder är från februari och jag orkade inte fota idag i regnet så de får duga.
 
Som sagt så har det regnat idag och jag vet inte riktigt vad som har gått bra egentligen, jag vaknade upp med nackspärr och har inte kunnat titta till vänster på hela dagen (nu har det äntligen börjat släppa, men ni kan ju tänka er hur det var att köra bil..), tiden i skolan var helt onödig och så var Ritza (min chef) på sämsta humöret när jag kom till jobbet idag (borde inte hon vara glad att jag hoppar in när ingen annan kan?). Ja, så allt har väl gått ganska dåligt idag, Sanna hade typ förutspått det. Hon sa redan på väg till skolan imorse att min dag gick dåligt och jag trodde henne inte då men det gör jag nu. Men det finns i alla fall en sak som har gått bra - shoppingen. Jag fick tag på en ofantligt söt klänning och så hittade jag ett par andra plagg som jag ska investera i på lördag när jag ska shoppa med Sanna. Jag längtar så!

67 Moody woman

Mitt guldiga lack från Tomas Sabo blev bara finare för varje dag, vet ej om det kanske kan ha berott på att jag vande mig vid det. Men samtidigt så är det inget lack som håller i längden för mig, jag är ingen guld-tjej utan snarare en som är extremt förtjust i silver. Därmed så har jag ca dubbelt så mycket silversmyycken som guld så det var inte lätt att matcha de guldiga naglarna. Därför fick de inte stanna kvar så länge, och idag så målade jag ett nytt lack som jag fick från Sephora när jag var där och handlade idag. Det är från Sephoras eget märke och är färgen "67 Moody Woman". Ett metalliclack som skiftar i grönt och mörk turkos, väldigt fint!
 
På mittenbilden kan man se färgen lite bättre, då jag ej använde blixt för den bilden så ser man mer än ljusreflektionen.

Luften smakar som en jordgubbspaj en solig dag i maj

Skjorta - TopShop || Shorts inkl skärp - H&M || Kuvertväska - Didier Lamarthe (mammas gamla) || Skor - Best Shoes (Spanien)
 
I det fina vädret så bestämde jag mig idag för att satsa på denim on denim. Allt är jeans - shortsen, skjortan, ja till och med skrona är jeanstyg! För att sedan bryta av med en brun kuvertväska i skinn, brunt passar så otroligt bra till blått! Dessutom så älskar jag hur den verkligen ser ut som ett kuvert.
 
Denna måndag har verkligen känts som en sommarlovsdag för min del. Som vanligt så var jag ledig och det fick mig att ta allt som det kom. Jag vaknade sent, gjorde mig i ordning i lugn och ro för att sedan ta bilen till Täby Centrum där jag tittade på vilken systemkamera jag ska önska mig i studentpresent (det blev Nikon D3200 m 18-105VR), bokade synundersökning, köpte nagellack till studenten och införskaffade fluortabletter. Bara nödvändigheter med andra ord. ;)
 
Sedan jag kom hem därifrån har jag läst senaste Sofis Mode, varit ute på en promenad i det härliga vädret och börjat läsa McFlys Unsaid Things som jag velat börja på så länge! Jag fick den i julas och nu har jag äntligen läst klart den sista från min svenskalärare påtvingade boken i skolan så nu kan jag läsa vad jag vill! Jag har många böcker som väntar på mig, bland annat alla Harry Potter och Sofi Fahrmans böcker om Elsa men de får jag ta itu med efter denna, som jag bara efter ett yka kapitel fullkomligt älskar! 
 
Denna måndag har med andra ord varit väldigt bra och jag har fått umgås med mig själv, vilket man behöver ibland. Och dagen ska avslutas med Elementary och rabarberpaj. Mums!

I knew you were trouble when you walked in

Jeansskjorta - H&M || Shorts - Gina Tricot || Klocka - Jetset
 
Gårdagens outfit när jag tittade på Eurovision med mina vänner. Jag hade förresten en jättefin sminkning också men det syns tyvärr inte på bilderna... Jag provar mig nämligen fram för att se vad jag vill ha på studenten.
 
Helgen har väl inte varit den roligaste på länge, den spenderades nämligen på jobbet. Dock så har det varit väldigt bra  på jobbet om man jämför med tidigare. Allt har verkligen gått super! Förutom det att ingen har koll på att det är pingst idag så ingen fattade att gymmet stängde tidigare än vanligt och jag kände mig så hemsk när jag fick säga åt dem att de inte kunde träna för att jag skulle stänga om en kvart liksom.. 
 
Tittade ni på Eurovision igår? Jag lyckades övertala Lingan och Anton att komma hem till Sanna och titta med oss. De var som sagt inte så taggade så jag var väl den enda som faktiskt tittade, haha. Lingans reaktion när jag skrev ESC i ett sms: "ESC är också escape" haha asså jag orkar inte, varför kan ingen dela mitt intresse för Eurovision? SAnna är i alla fall snäll och står ut med det och tittar med mig. Men vad tyckte ni om det vinnande bidraget då? Jag måste ändå säga att jag gillade själva artisten för hon hade en fin röst och en härlig stil, men bidraget var egentligen inget särskilt. Förstår inte vad som gjorde att det fick så väldigt många röster.. Min absoluta favorit var helt klart Malta med deras mysiga låt som påminner om en grillning i solnedgången, så härlig! Sen så gillade jag också Ungern och Ukraina. 
 
Npgonting som jag har lyckats göra denna helg är att när jag inte haft så mycket att göra på jobet så har jag skrivit på min sista skoluppgift så den blev klöar idag, har inte spenderat nägon tid hemma på den. WOHO! Hoppas bara jag klarar  MVG på den här så jag slipper muntlig komplettering på torsdag, för det kommer jag definitivt inte klara. 

Sporty stripes

Linne - BikBok || Hoodtröja - BikBok || Shorts - TopShop || Klocka - Daniel Wellington || Skor - H&M 
 
Detta var den outfit jag bar igår när jag var på cirkus som var extremt barnanpassad och såg Hobbit för första gången. Den var väl lite sådär, men jag satt och väntade på Benedict Cuberbatch hela tiden för jag visste att han skulle vara med och så visar det sig att det enda man ser av honom är hans siluett i starkt motljus. SKOJ! För er som har sett filmen så är det Necromancer jag pratar om. Och under hela filmen så satt Matthias och ba "visst är den bättre än Harry Potter", och jag ba "nej, inget kan slå Harry Potter" så jag jämförde väl med fel sak liksom, satte ribban lite för högt.
 
PS. Ursäkta att jag ser så arg ut på bilderna, solen störde mina ögon lite.

Animal

Satsade på leopardtrenden idag. 
Topp - Forever 21 || Shorts - GinaTricot || Skor - Zara || Solglasögon - Urban Outfitters

Man ska inte ropa hej förrän man kommit över bäcken

Jag är inte någon som hänger upp mig på saker i allmänhet men nu blir jag faktiskt lite lack. Jag sa ju igår att jag inte har några mer skoluppgifter i gymnasiet. Det var tydligen en lögn, för vad tror ni inte att jag får idag? En uppsats i biologi där jag ska jämföra två djur och hur de evolutuionärt har anpassat sig för att överleva. Skoj va? Det värsta är ända att jag måste skriva MVG på denna för att kunna få det i betyg. Gaah jag orkar inte! Aja. Jag ska försöka bli klar imorgon så att blir av med den.
 
Just nu tittar jag på lite Modern Family och har precis avslutat en stor latte. Vilken idiot bestämmer sig föt att dricka kaffe när man redan är överhettad? Jaja, jag har lite mer energi nu i alla fall som jag ska använda till att städa mitt rum och skriva biologin.
 
Ikväll är det ju andra semifinalen av ESC. Ska ni kolla? Jag ska självklart titta med Sanna. Det hr väl blivit lite vår grej där vi sitter och kommenterar varenda bidrag. Jag längtar tills på lördag när vi ska få se Robin. Jag är lite osäker på hur bra han kommer klara pressen faktiskt för han har en låt som kräver väldigt mycket av honom och hans röst och jag har en känsla av att nervositet kommer göra det svårt för honom. 

Heading for the highway home

Hela eftermiddagen och kvällen har spenderats med att titta på Pretty Little Liars. Sanna var så snäll så hon laddade ner säsong 2 till mig, det finns nämligen bara ettan på Netflix som jag annars tittar på.
 
Jag och Sanna var förbi Thomas Sabo idag och fick en present från dem, typ för att vi prenumererar på deras "nyhetsbrev" eller något. Det vi fick var ett guldigt nagellack som jag senare på kvällen använde när jag målade mina naglar. Jag här länge velat ha ett guldigt nagellack så jag blev glatt överraskad, men det var inte vad jag hade hoppats på. Lacket är ganska beige och tråkigt. Det måste vara i rätt ljus för att det ska vara minsta lilla fint. Så jag är lite besviken. 
 
 
Det känns lite konstigt att ha lämnat in den sista skoluppgiften. För nu kommer ja ginte plugga pået helt år och det är en stor förändring. För när man går i skolan så är man inte klar när man kommit hem för då har man ännu mer arbete som väntar. Medan om man jobbar så lämnar man bara allt på arbetsplatsen och är ledig på kvällen. Vi får se hur lång tid det tar innan jag börjar få abstinens och börjar skriva uppsatser eller knapar på min miniröknare igen. 

Livet flyter

Hej vänner! Jag ska inom kort börja röra mig mot skolan. Idag är känns som en renodlad bra dag. Jag har gjort mig i ordning nu på morgonen i riktig lugn och ro. En av de bästa sakerna med dagen är att jag ska lämna in mitt allra sista skolarbete. Förstår ni? Sen är det ingen mer uppgift i gymnasiet! Dock är sista deadline för alla arbeten på måndag och jag hoppas att jag inte måste kompletera något annat tills dess, men det tror jag inte, vad jag vet så har jag inte missat något.
 
Idag kör jag på gröna jeans, blå tröja och rosa läppar. Färgskalan matchar mitt humör.

My mind is made up, nothing can change that

Nu har jag kommit hem efter en mixad dag innehållandes flera examineringar, jobb och ESC med Sanna. Det sistnämnda var definitivt det allra bästa! Vi satt hemma hos henne och skrattade åt alla patetiska bidrag och åt B&J. Älska livet!

Filip, som kommer vara min chef på NCC i sommar mejlade mig igår och frågade om jag vill följa med på Grönan med hela avdelningen. Min spontana reaktion var ett självklart ja men sen läste jag vidare och såg att det då skulle vara den 29:e maj, alltså dagen jag tar studenten. Jag lär vara hyfsat upptagen den dagen, så ingen Grönan för mig. Men hans svar när jag tackat nej var det bästa: "Va!? Vill du ta studenten hellre än att gå på Grönan… ;o)))" haha skönt att jag fått en chef som inte är för seriös hela tiden (jag trodde nämligen att han var det från mitt första möte med honom).

Men ja, nu ska jag sova. Men först ska jag visa er det bästa bidraget från ESC12, detta var helt klart Sannas och min favorit då:


Jag kan inte hitta min motivation. Har någon sett den?

Hejsan! Jag har inte lyckats plugga alls den här helgen för att jag verkligen inte har någon studiemotivation just nu. Men idag ska lyckas plugga fysik hade jag tänkt. Jag ska även jobba i eftermiddag.

Jag är helt slut, trots att jag gick och la mig tio igår. Jag vet inte riktigt vad som hände men bär jag hade picknick igår med mina vänner så blev jag otroligt trött, och jag var inte den enda som blev det. Missförstå mig rätt nu, vi hade väldigt kul och allt sånt men ett tag låg vi och myste i solen bara typ och då blev alla trötta.

Men nu ska jag dyka ner i fysikboken. Puss!


Lift up this blindfold, let me see again

Minns ni att jag i måndags sa att jag mådde lite halvbra? Det blev aldrig bättre och idag mår til och med sämre. Jag har helt enkelt gått och blivit förkyld med snuca och halsont. Jag har tyckt synd om mig själv i princip hela dagen och inte fått så mycket gjort. Men vid halv fyra-tiden kom Sanna hit en sväng och det är helt otroligt hur allt illamående kan försvinna sådär, bara för att man har något annat att tänka på för stunden. 
 
Men ja, just nu sitter jag med bokanalysen som jag egentligen skulle ha gjort igår, men jag gjorde mer av Gauss-uppgisten sådet jämnar ut sig i längden. Men trots att jag tyckte att den här boken var ganska bra så har jag otroligt svårt att analysera den, så jag lär sitta och kämpa med det här hela kvällen. Men så länge jag blir klar idag är jag nöjd.
 

A happy surprise

I måndags levererades ett paket från Aftonbladet till min brevlåda. Jag blev ofantligt förvånad och nyfiken över vad detta kunde vara. Det visade sig att jag helt och hållet hade glömt bort att när jag beställde Sofis Mode så fick jag även med en premie i paketet som de inte ville skicka förrän de var helt säkra på att de fått pengarna (detta ägde rum för flera månader sedan..). Men så det kom i alla fall i måndags och visade sig vara två produkter från Make Up Store; en concealer och ett läppglans. Jag har endast provat läppglanset hittills och det är helt underbart! Det är dubbelt med en del färg och en del mukgörande och glans. Det är helt underbart för läpparna och jag kommer inte låta detta ligga och skräpa i någon låda minsann, det ska användas! Dock lär jag inte använda concealern i första taget då jag precis har skaffat en som är helt perfekt för min hudfärg. Men när den är slut lär jag ge denna en chans, då det är från Make Up Store lär det ha hyffsat kvalité.


You're the target that I'm aiming at

Hej hopp! Även om jag önskar att jag hade fler saker inplanerade idag kommer jag sitta upptagen i princip hela dagen. Dock med helt andra saker än vad jag vill, ska nämligen försöka få undanröjt mängder av läxor.
 
Just nu har jag lyckats få i mig ett ett stadigt mellanmål som ska ge mig energi genom hela denna eftermiddag. Det som gäller är: hitta fakta om Carl Friedrich Gauss, läsa ut Kallocain och skriva bokanalys, och eventuellt att påbörja pluggandet av kärnfysik. Men jag har som tur är hela kvällen och natten på mig att fixa detta så det borde inte bli några problem. Jag har varit ledig idag (svenskaläraren ställde inte lektionen då vi skulle jobba på egen hand med våra arbeten, för min del att jobba med Kallocain) och då har jag bara slappat hittills och läst kanske 30 sidor i boken ute i solstolen så jag har njutit tillräckligt för idag. Nu blir det hardcore plugg! (Som min fysiklärare hade sagt.)
 
Mellanmålet jag precis åt: Två Lingongrova. En med ost och gurka, den andra med Philadelphiaost, skinka och paprika. Sedan en hemmagjort latte på det. I'm ready!

I'm on top of the world

Jag kunde inte fått en bättre kväll. Den bestod av solnedgång, Håkan i högtalarna, en äng, blåbärsglass, en rutchkana, prat och coca cola. Kan det blir bättre eller? Juste! Dessutom så var det varmt. Helt underbart.

Men det bästa av allt var ändå att den tillbringades med Sanna. Allt blir så mycket lättare när jag är med henne, inga krav eller förväntningar, bara mängder av skratt. Det här var precis vad jag behövde.


Through chaos as it swirls

Dagen har väl inte varit vad jag hoppades på. Trots att det mest ändå har gått relativt bra så är jag verkligen inte nöjd. Jag har väl för höga förhoppningar antar jag. 
 
Det dagen har bestått av är i alla fall sista teorin inom fysik B, solsken, MVG i matte diskret och lite för höga klackar. Men jag ser fram emot det som komma skall, jag ska träffa min fina, fina vän Sanna och så ska vi äta glass ute i solen på en äng någonstans. Det här blir nog bra trots allt.
 
Tumblr_mi8c3xrxkj1s3q2xzo1_500_large

Just because I'm losing, doesn't mean I'm lost

Hej. Jag vet inte riktigt hur jag mår just nu. Jag känner mig ganska splittrad om jag ska vara ärlig. Jag har gått runt hela dagen med ett svagt illamående som jag inte kan sätta fingret på vad det är. Men samtidigt så har jag njutit av det vackra vädret idag, satt i solstolen på altanen och läste en bok som är en svenskaläxa. Men jag glömde bort tiden lite så nu ser jag ut som en kräfta på bröstet..

Jag har faktiskt en ganska skön vecka, endast en skoldag förstår ni. Men ändå så ska jag plugga typ hela helgen, alla min fyra sista skoluppgifter ska in på tisdag eller onsdag nästa vecka så jag kommer inte ha så värst mycket frihet.

Sedan vi senast hörde av (exakt en vecka sedan) så har jag varit på mösspåtagning, valborgsfirande och även en grillkväll med trevligt personer. Med andra ord så har jag bara levt livet. Men självklart så har jag fått ett par saker gjorda också, jag har skrivit kursprov i biologi B, lämnat in projektarbetsrapporten för gott, och kirrat ett MVG i engelska C.

Men nu ska jag bara sova och hoppas på att morgondagen blir en bättre dag och att jag mår bättre då. Vi hörs, puss!