Docs

Dessa Dr Martens börjar jag bli riktigt sugen på nu, en perfekt mix mellan det grova och det söta.
 

Because who is perfect?

Hittade denna video på Annette Hagas blogg förra veckan, minst sagt värd att se!

Just nu

Ja, såhär ser min packning ut just nu. Alla outfits är planerade och hänger på rad. Så nu är det bara necessär, underkläder och skor kvar då!

Tagga London

Hej vänner! Jag har nu varit hemma i 4 minuter och det jag har hunnit göra på den tiden är att sätta på mig mjukisbyxor och hälla upp en skål med glass. Det gäller att prioritera! Haha nejdå, ska bara slappna av i några sekunder nu innan hela packnings- och förberedningsprocessen sätter igång. Är så så galet taggad på London att det inte finns!!
 

Två nya

Dessa två toppar köpte jag i Täby Centrum igår. Premiär för dem får bli i London i veckan!
Marinblå topp - Oasis // Peplum-topp - Stockhlm, MQ

Ibland får man unna sig

Dock kanske jag gör det lite för ofta..? Haha äsch, om det gör mig lycklig så är det väl inget problem?

I think it's time to tell the tale

Satellite Stories – Family
Skinnjacka - Jofama by Kenza // Tröja - H&M // Kjol - Urban Outfitters // Skor - Din Sko
 
8 grader är skinnjackeväder!!

Februari-Stockholm levererar

Ett par soliga bilder från när vi väntade på buss 69 mot Kaknästornet på Nybroplan igår. 

En trevligare söndagsmorgon

 
Yes, ni ser rätt! Jag har läst ut Elsas Mode så nu är det dags för bok nr 2 i serien; Elsas Värld.

Brunch i Käknästornet


Why won't you believe in it, 'til it's gone?

Bombay Bicycle Club – Shuffle
En perfekt partylåt för en mörk fredag som denna. De sjunger om inget annat än att shuffla. Lyssna vet ja!
Kavaj - H&M // T-shirt - Gina Tricot // Jeans - Tiger of Sweden
 
Japp, jag kör på kombon kavaj + jeans en dag till, men jag menar; varför sluta med ett vinnande koncept?

En liten förändring

Har ni märkt något annorlund här på bloggen de senaste dagarna? I menyraden här till höger finner ni nu en till kategori; "Månadens bok". Ja, ni kanske minns mitt nyårslöfte som kort och gott går ut på att läsa en bok per månad så nu kan ni se vilken bok jag läser för tillfället. Dess syfte är mest bara ifall ni inte vet vad ni ska läsa och vill ha inspiration eller bara undrar vilken bok jag syftar på när jag påstår att jag läser konstant. Så där har ni det! Använd det flitigt. ;)

Snön hyr ut sin oskuld till hela Kungsholms torg

Kent – Columbus
 
Finns det nägot bättre än att avnjuta en ångande kopp Rooibos och okänt antar sidor ur en uppfriskande, mysig bok en mörk torsdagskväll i februari när vårvädret jobbar för att töa bort snön som lagt sig natten innan?

Tell me you'll feel better when you're sleeping through the day, and I'll tell you how you missed it when you wake

Two Door Cinema Club – Wake Up
Kavaj - H&M // T-shirt - Gina Tricot // Jeans - Crocker
 
Jag har egentligen två stilar. Den där jag bär vippiga kjolar med blommönster och toppar som inte når längre ner än fem centimeter under behån är ni ganska vana vid att se mig i. Men denna business woman visar inte ofta upp i dagsläget (hon var mer verksam för ett år sedan). Men ibland vill man ju ta fram en annan sida av sig själv och idag valde jag denna. Dock med en chockrosa kavaj för att lägga till en mer feminin touch.

Sugen

Nedan kan ni se de plagg som står högst upp på min önskelista just nu.
Väska från Givenchy.
 
 
Klänning från Romwe.com.
 
Skor från Jennie-Ellen.

Lost in the moment

Lenka – The Show
Linne - Bershka // Kjol - Cubus

Turn and face the strange

David Bowie – Changes - 1999 Digital Remaster
 
Då mitt liv för tillfället känns ganska grått och varje dag är den andra lik så försöker jag komma med så många förändringar och nya påhitt som möjligt. Ett exempel på det är alla resor som bokas och planeras just.. Men en annan sak som jag ytterst nyligen har förändrat är mina arbetstider. Jag har flextider på jobbet och får komma dit så tidigt som kl 7 på morgonen och om jag gör det så får jag gå vid halv fyra (fram tills nu har jag alltså kommit kl 8 och gått halv fem). Tror ni att jag är galen nu eller? Som valfritt är på jobbet klockan sju? Nej, jag får nämligen ut flest positiva utslag av detta, till exempel att eftermiddagen på jobbet blir kostare (vilket gör stoooor skillnad då jag personligen är mer effektiv på förmiddagen) och så får jag mer solljus på kvällen! Dessutom så behöver jag inte slåss med mamma om badrummet på morgonen... haha
 
Jag har även gjort en till förändring. Som ni kanske vet så lyssnar jag på musik ungefär konstant, så även på jobbet. Så när jag lyssnar på musik hela dagne känns det väl lite lverflödigt att även göra det på bussen? Därför har jag nu börjat läsa på bussen, för det är ungefär den tiden jag orkar tillägna på att läsa. På kvällarna får jag alltid för mig att det finns viktigare saker att göra... Så ja, jag har nu gjort detta de två senaste dagarna och jag tycker att det är sjukt mysigt! Dessutom så har den boken jag läser just nu ganska korta kapitel så det blir inga problem med vart i boken man ska sluta läsa när man ska gå av bussen!
 

Varför får jag inte på mig dina blåjeans?

Kent – Blåjeans
Topp - BikBok // Kjol - Urban Outfitters

Jag älskar dem ännu men jag får stå mitt kast

Kent – Isis & Bast
 
Fy farao vad jag saknar dessa flickor ibland.... Det är nästan så jag hoppar in i bilen direkt och åker till stallet nu alltså!! SÅ underbara är (var? Har inte träffat dem på två år..) de!
 

I felt a rush like a rolling bolt of thunder

The Four Seasons – December 1963 (Oh, What A Night)
 
JA, den här låten beskriver verkligen mitt humör just nu, förjag har precis bokat en resa till Dominikanska Republiken i början av maj med Elisabeth. Asså gaaaaaah vad vi är taggade, helt sjukt! Då blir det bara sol, bad och kokosdrinkar i 10 dagar! Men först måste det införskaffas badkläder och kläder att bara dra över bikinin när man vandrar till stranden till exempel. Asså Shit, vad kul det här ska bli!!
 
Vi ska bo på hotell Riu Naiboa i Punta Cana (vilket ligger allra längst öster ut i landet). Hotellet har fått sjukt bra recentioner av tidigare gäster så det känns verkligen safe att åka dit. 
 
Här kan ni se hur fint det är i Dominikanska Republiken. :) JAG HÅLLER PÅ ATT SPRICKA AV LYCKA JUST NU
 
Bildkälla
 
 

En personlig favorit

Varmrätt: Pressad potatis, fläskfilé i vitvinssås med krasse på.
 
Efterrätt: Marängsviss/banana split (banan, maränger, hemgjord chokladsås och tro det eller ej men det finns faktiskt glass där under någonstans också..).

Du är drömmarna jag drömmer ibland

Kent – Kärleken Väntar
 
Hur många semlor har jag ätit i år egentligen? Håller ni räkningen eller? Haha det börjar bli liiiiite för många nu känner jag.. Men måste bjuda Matthi på den från Gateau först för det är jordens godaste semla, jag driver inte, prova den!

Du stör dig hårt på mig

Igår överraskade Matthi mig med ett smakprov på Markus Krunegårds nya platta som han ska släppa i vår. Ni kan höra låten HÄR som släpps imorgon för allmänheten (men den hade premiär i P3 i fredags). Efter denna låt är jag bara sjukt taggad på resten av plattan och inte minst på Bråvalla i sommar dit både jag och Markus ska. Längtar sååååå!
 
Bild tagen från sverigesradio.se.

Making our way though time and space

Lemaitre – Continuum
 
Ja, ni kan nog gissa vad jag ska göra idag. Mitt rum är helt upp och ner just nu och OCD:n i mig träder fram. Dags att städa med andra ord!
 

Regn smyger ner och viskar nya språk

Kent – Petroleum
 
Hej vänner! HAr ni en bra lördagskväll? Det har nog inte jag. Har sträckkollat New Girl och varit helt galet trött. Men tidigare idag och igår kväll hade jag det sjukt mysigt med Matthi, har upptäckt ur sjukt romantisk han faktiskt är (vilket jag inte är så han får vara det för oss båda!) och bara såå mysig. Vi låg och gosa hela dagen idag tills vi båda somnade. När vi vaknade så hade ett behov av frisk luft så vi tog en promenad ute i regnat med Cissi i typ en timme. Han bor ju nära en golfbana så det var underabrt härligt! Dock ville vi itne vara allt för nyttiga så vi åt kladdkaka och tittade på Curling nör vi kom hem igen. 
 
Igår kväll blev jag överraskad med en hemlagad middag, levande ljus och röda rosor på bordet. Kan det bli bättre eller? Han skämmer bort mig alldeles för mycket, jag känner mig otroligt lyckligt lottad när jag är med honom. HAn gör mig så ofantligt lycklig, vill aldrig att det här ska ta slut.
 
Just nu sitter jag bara i min säng och lyssnar på Kent. Ska nog ta och sova snart tror jag. Jag är verköigen helt slut efter allt gosande och promenerande idag! Haha jag har det nog ganska bra va? Så godnatt vänner, vi hörs imorgon!
 

Surprise

Här har ni mina alla hjärtansdag-planer i alla fall! Dessa är överraskningar för Matthi så att säga, lite godis och lite sexiga underkläder, kan det bli bättre? Men då detta är en överraskning kommer dett ainlägg upp först när jag är med honom och han får se dem, vi vill ju inte att han ska kika in under dagen och se i förväg vad jag har hittat på till honom.....
 

The rose

Minns ni rosen jag fick från Matthias förra onsdagen? Den växer fortfarande så det knakar! Är det inte sjukt? Titta bara på hur storden har blivit. Just nu är den ju typ perfekt i utslagningen tycker jag! :)
 
 

I wanna take you somewhere so you know I care

Tom Odell – Another Love
 
Jag har aldrig riktigt varit något stort fan av alla hjärtans dag om jag ska vara ärlig. Vad är det egentligen vi firar? Jo kärleken antar jag.. Men det känns ändå inte särskilt speciellt. Jag antar att det kanske beror på att jag aldrig har haft en riktig alla hjärtans dag. Jag upplevde en år 2009 tror jag det var med min dåvarande pojkvän men vi satt i en buss på väg hem från Åre hela dagen så det var ju inte överdriver romantiskt.
 
Den absolut bästa alla hjärtans dagen jag har haft var förra året. Då firade jag med mina allra bästa, Sanna, Susanna och Irina. Vi gick ut alla fyra och ät på restaurang och hade the time of our lives så att säga. Jag hade verkligen ofantligt roligt den kvällen. 
 
Nu har We Heart It börjat med någon som kallas Valentine's Remix också. Det går helt enkelt ut på att man ska skapa ett album på sin profil som heter Valentine's Remix och så ska man fylla det med allt som man tycker hör till dagen. Sen så sprider We Heart It albumen mellan olika användare på hemsidan så får man se massor av kärlek, eller vad nu nu har fyllt sitt album med för bilder. Härlig va? Själv har jag såklart gjort ett. Det kan ni hitta här. Jag har väl inte direkt fyllt det med saker som jag förknippar med alla hjärtans dag då jag inte tror så mycket på denna högtid, utan jag har istället fyllt det med sånt som andra kan känna inför dagen. Så att ALLA kan känna i igen sig i någon bild i alla fall. Oavsett om man kopplar dagen med
 
Kärlek
 
Vänskap
 
Djur
 
Inte gillar dagen alls
 
Eller bara vill ta hela skiten oseriöst.

need a vacation

Detta lack har jag ju visat er flera gånger tidigare men jag får inte nog av det! Jag verkligen älskar den fräscha ljusrosa frärgen. Så härligt!
 
Som ni ser så kommer lacket från Essie.

Duka din veranda till fest för en långväga gäst

Kent – Sverige
 
Hej vänner! Jag hade en helt underbar kväll igår. Även om kanske inte restaurangen var den bästa så hade jag så jävla roligt med Matthi så det spelade inte så stor roll. Jag var sjukt pratglad hela kvällen och skrattade typ konstant, så sjukt befriande att bara vara rakt igenom lycklig för en kväll. Dock så fick jag ju sota för det lite idag, jag har varit sjukt trött hela dagen och bara inte orkat med ett skit. Mend et var fan värt, att vakna upp bredvid honom är det bästa som finns. 
 
Idag stannade jag kvar ett tag efter jobbet med Elisabeth och planerade vår resa till Karibien i vår. Vi har hittat ett sjukt bra alternativ och ska mest bara rådfråga våra mödrar innan vi bokar resan. Men det här är drömmen, det säger jag bara! Tänk så skönt med sol, bad och att sippa på kokosnötdrinkar. Gaah PARADISET JU!
 
Men nu får vi sansa oss lite, resan är inte bokad än och jag måste nu ta och äta lite middag och senare måla naglarna osv. Tillbaka till verkligenheten.
 
Typ såhär vill jag ha det just nu....
 
...fast jag har det snarare såhär. Men jag är lycklig ändå! Har absolut ingenting att klaga på för tillfället.

Sång i buss på villovägar

Hej vänner!! Just nu sitter jag på buss 676 mot Norrtälje för att äta middag med Matthi. Vi firar nämligen vår halvårsdag idag!! Woop woop! Haha Take on me med A-ha spelas på högsta volym i hörlurarna just nu så är astaggad! Dock väldigt hungrig.. Aja, vi hörs imorgon! Puss

Put all my thoughts into a jar and hide them away somewhere so far

San Cisco – Reckless
Haha se där! Det går att få till lite mer artistic bilder med Photo Booth!!

Robocop

Jag var iväg och såg Robocop idag med Carido. Om jag ska vara ärlig så var det ganska svårt att sätta sig in i den, det är nämligen som så att Joel Kinnaman som spelar huvudrollen Alex råkar ut för en olycka och får då bli en robot som ska agera polis (han var även polis innan olyckan). Men det svåra här är att vi inte får lära känna hans familj tillräckligt mycket innan han robot att vi kan relatera till vad de faktiskt förlorar när han förvandlas. Äsch, ska inte spoila mer nu men annars var det skön actionrulle liksom, den var minst sagt spännande och man blev aldrig uttråkad. Plus att Joel Kinnaman gjorde ett riktigt bra jobb!!
 

All my nightmares escaped my head

Radical Face – Welcome Home, Son
Tröja - BikBok // Kjol - TopShop

Tre

Dessa tre våriga plagg följde med mig hem från tidigare idag när jag och Matthi var i Täby Centrum och shoppade lite. Alla tre kommer från BikBok. Och JA, jag shoppade trots vad jag sa igår, jag måste ju ha några kläder att ha på mig de kommande månaderna liksom.. De gick itne heller för så mycket dessa plagg, så det var det värt.
 

Fika #2

Jag var iväg i Täby Centrum med Madeleine tidigare idag. Det blev lite fika (fika nr 2 för dagen..) och så shoppade hon ett par saker, jag höll mig dock borta från shoppingen då jag verkligen borde spara inför alla mina resor jag har inplanerade. Men hittade sjukt många fina saker så jag är mer sugen på att shoppa nu än jag någonisn varit tidigare.. Så vi får se, hittade några riktiga kap, jag lär väl gå tillbaka typ redan imorgon och köpa dem.. Haha
 

Födelsedagsfirande

Hej vänner! Som jag nämnde igår så fyller pappsen år idag så vsi firade honom med lite fika imorse, det fick bli semla och paketöppning. Dock så har han och mamma åkt till Uppsala nu för att fira med pappas bästis (även min gudfar), så nu är det bara jag och bror hemma. Just nu sitter jag bara och låter en hårinpackning och en ansiktmask göra underverk på min kropp. Ska snart ta och hämta upp Matthi vid bussen också för vi ska bara ha myskväll med middag samt mello och Sherlock. Härligt va? Vad ska ni hitta på ikväll?
 
Det här är utan tvekan den godaste semlan jag NÅGONSIN ätit. Mandelmassan smakade mer marsipan och så var grädden underbart luftig. Ni måste prova, den kommer från Gateau.

Grease is the word

Ja, var det inte ganska självklart att jag skulle välja Grease? Bästa filmen ever ju!

"Bara jag och glassen"

Hej vänner! Äntligen helg, eller vad säger ni? Den här veckan har känts sjukt lång så det är skönt att få vara lite ledig nu. Dagen har varit bra, vi fick tårta på jobbet för att fira att bossen fyllt 40, och sen åkte jag till Täby Centrum för att köpa present till pappa (han fyller år imorgon, nejnej, jag är inte alls ute i sista sekund....) och för att införskaffa de sista pusselbitarna till min alla hjärtans-dagoutfit. Pratar alltså om den outfitten endast jag och Matthi kommer få se.. Jag köpte i alla fall allt på Hunkemöller och testade hela kitet nyss och känner mig såååå sexig i det! Längtar till nästa fredag så jag får visa Matthi också... Haha. Men nu ska jag bara sitta och mysa framför en chick flick helt ensam, bara jag och glassen.. Vet dock inte än vilken film jag ska se, det står mellan de nedan, vilken tycker ni?
 

One's not enough

Yeasayer – O.N.E
Här har ni tre av mina senaste outfits, samma kombination men med olika plagg. 
 
Pasteller: T-shirt - Gina Tricot // Kjol - TopShop
 
Cropped: Topp och kjol - Urban Outfitters 
 
Jeans + vit t-shirt: T-shirt från Håkans konsert // Kjol - Urban Outfitters

When she was just a girl, she expected the world

Coldplay – Paradise
 
Denna skönhet fick jag av Matthi igår. Vi bara myste hela kvällen och hade det allmänt bra. Tvingade honom att titta på finalen av Paradise Hotel också som jag bara är såååååå besviken på, förlåt men ja, jag hatar Jeppe.
 
Nog om det, jag var påväg att kvävas idag.. Haha det fastnade mat i luftstrupen typ, så kunde absolut inte andas där ett tag.. Det kändes som att jag skulle spy men det var bara för att lungorna försökte trycka upp maten igen. Precis när Ebba var påväg att rycka in så fick lungorna tillräckligt mycket kraft för att hosta upp det. Det var verkligen bland det mest obehagliga jag varit med om.. Tänk att inte kunna andas, fy farao vad jobbigt det var..
 
Hur som haver så ska jag och Matthi ta och boka vår London-resa ikväll. Det blir sjukt många resor och andra påhitt i vår så jag är så galet taggad på framtiden!! Vill bara gör aallt nu!!!! Haha okej, tagga ner nu Emma..

Like the water in the sea everything comes naturally

Friska Viljor – Until The End
 
Jag känner mig lite som guldlock nu efter jag har varit hos frisören. Det vi gjorde idag var bara att ta bort de slitna topparna då jag jobbar på att få till längden jag är ute efter. Bara för att skoja till det hela lite så valde vi att locka håret efter också, så nu känner jag mig verkligen som en riktigt söt prinsessa! Haha.. 
 
Jag har aldrig varit mer nöjd med en frisör tidigare (och jag har testat många..) än med Susann som jag går till idag. Hon förstår precis vad jag är ute efter och agerar därefter, dessutom så är har jag sjukt kul med henne okså vilket jag personligen tycke rär väldigt viktigt, det måste ju vara roligt att gå till frisören!! Om ni är intresserade av detta kan ni spana in hennes hemsida HÄR

En lite annorlunda middag

När man inte har tid att äta ordentlig frukost på morgonen så får man helt enkelt göra det på kvällen när man kommit hem från frisören, jag måste ju testa mammas hembakade rostbröd!
 
 
Ni ska få se håret alldels strax, ska bara äta upp först...

Vad hände?

Ja, vad hände egentligen med min läsning? Jag påstod ju i detta inlägg att jag skulle börja läsa mer, men det gick lite sådär faktiskt.. Efter ungefär en vecka som hade gått superbra så påstod min mamma att jag förmodligen var så trött på grund av att jag låg och läste så länge på kvällarna. Så eftersom jag inte vill vara trött hela tiden så slutade jag med det ganska abrupt. Men nu i helgen har jag tagit upp läsningen igen. Satt en lång stund igår förmiddag i soffan och bara myste mig igenom några kapitel i Elsas Mode. Så nu ska jag helt enkelt bli klar med denna bok och sen även nästa på listan under denna månad. Jag ska klara det här! Mestadels genom att sitta på kvällarna efter jobbet och läsa då jag annars inte brukar göra något, så det blir nog inga problem. :)
 

Ni kan kalla mig Skrillex

 
En sak är säker; jag tänker aldrig skaffa side cut medan jag har dessa bågar, då blir jag en mini-skrillex dirr!!

Took the fire from my belly and the beat from my heart

Coldplay – Hurts Like Heaven
Topp - Urban Outfitters // Kjol - TopShop // Klocka - Daniel Wellington

Trummor över trummor och bas överallt

Oskar Linnros – Hur Dom Än
 
Hej vänner! Nu har jag kommit hem från min mysiga eftermiddag i Täby Centrum med Matthi. Vi åt semlor och så passae jag på att handla ansiktsmasker och ett par nya hörlurar. Mina gamla Happy Plugs är helt slutkörda så det var dags för ett par nya och då fick det bli Urbanears Medis i en corallrosa färg. 
 

Hej söndag

Hej vänner! Idag är jag på betydligt bättre humör, huvudvärken är borta, jag ska få hitta på saker och så mår min kärlek bättre. Börjar nästan undra om jag inte hade sympationt i huvudet för Matthi....... Men ja, just nu sitter jag och lyssnar på Oskar Linnros i väntan på att mamma ska bli redo för att åka iväg och handla, efter det sa jag ta och fika med Matthi också. Bra söndag!!
 
 

She'll be gone soon

Kings Of Convenience – 24-25
 
Jag har haft en fruktansvärd dag fylld med huvudvärk och tråkigheter. Kan inte min misär bara ta slut snart?

A bigger adventure

Hej vänner! Har ni en bra helg? Det har inte jag. Jag skulle ha tillbringat denna lördag med Matthi men han har blivit sjuk. Så istället sitter jag här hemma och tittar på Gossip Girl och längtar till mellon och Sherlock ikväll. Ska ni titta? Bästa tv-kvällen i världshistorien ju!!
 
PS. Titta absolut inte på denna video om ni vill undvika Sherlock-spoilers!!!!!!
 
 

Vampire Weekend accepting their Grammy Award for Best Alternative Album

Hur söta är de inte?????